Şimdi Ara

Yazılım Mühendisliğinde Üniversite Kalitesi Önemli midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43
Cevap
0
Favori
10.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizce yazılım mühendisliğinde üniversite kalitesi önemli midir? Mesela şuanda en yüksek puanlı yazılım mühendisliği bölümü Bahçeşehir Üniversitesinde bulunmakta(508 puan) Ondan biraz daha düşük puan ile yazılım mühendisliği öğrencisi kabul eden İstanbul Okan Üniversitesi ise 466 puan ile öğrenci almakta.Sizce bu üniversiteler arasında kalite farkı var mıdır,varsa ne kadar vardır yani devasa bir farktan söz edebilir miyiz? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

• Yazılım mühendisliği bazında düşünmeyin. Türkiyede zaten bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği eğitimi arasında ciddi müfredat farklılıkları yok. Ben üniversitenin önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta bence gerekli durumlarda bölümden bile feragat edilebilir.

haklısınız hocam. ben bu forumda bilgi sahibi olmadığı konularda atıp tutan insanları cidden anlamıyorum. eleman tıpçı gelmiş üniversite önemli değil kendini geliştirmek önemli vs. diye sallıyor. bir akıllı sizsiniz zaten saçmalığa bakar mısın? udemy'den iki kurs alıp yapay zeka üzerine çalışacağını düşünen elemanlar türedi bir de onlar apayrı bir kafadalar. cs'i kodlama dili öğrenmek zannedenlere değinmiyorum zaten.

insanlar zannediyor ki ünide herkes yatıyor bir tek kendileri çalışıp kendilerini geliştirecekler. iyi bir üniversitenin şöyle katkıları var:

1) akademisyen kalitesi. bu ilerde yurt dışına çıkarken alacağınız referansın ne kadar güçlü olduğuyla da doğrudan ilişkili.

2) okul kültürü. bunun vizyon boyutu da var tabii ki. gsl, iel gibi liselerden mezun olanlarla anadolu'daki bir fen lisesinden mezun olanlar arasındaki fark gibi düşünebilirsiniz bunu - akademikten ziyade kültürel-. ayrıca mezunların birbirini piyasada tutma olayına değinmiyorum.

3)rekabet ortamı. ilk 1k'dan giren 100 kişiyle okumak ister istemez sizin için de itici bir güç olur.

4)tanınırlık. top tier üniversitelere girebilmek ve oralardan mezun olabilmek için sarf edilmesi gereken efor ortada. istikrarınızı gösteriyor bir anlamda. bilmediğiniz bir teknoloji olsa bile onu öğrenebilme potansiyeliniz bir nevi. bunun işverenler de farkında.

edit: programlama dili, frameworkler, websitesi, app geliştirme vs. bilgisayar programcılığında öğretilir. dandik ünilerinse ceng,se hatta ee departmanında verildiğini de gördüm ama. cs'te programlama dili sadece araçtır. genel olarak algoritmalar üzerinde yoğunlaşılır. belli ünilerin curriculumlarına bakarak aradaki fark gözlemlenebilir. google'ın vs. müülakatlarında da hangi programlama dillerini biliyorsun diye sormazlar, algoritma soruları sorulur.

p.s. yazım hataları varsa affola, ders arasında kısaca aklımdakileri yazayım dedim. iyi çalışmalar herkese.

Yapay Zekanın Yanıtı

Yazılım Mühendisliğinde Üniversite Kalitesi Önemli midir?

Yazılım mühendisliği, hızla gelişen bir alandır ve bu alanda başarılı olmak için kaliteli eğitim şarttır. Yazılım mühendisliği üniversite eğitiminin önemi, pek çok faktöre bağlı olarak değişebilmektedir.

Teknik Beceriler ve Bilgi Temeli:

Üniversiteler, yazılım mühendisliği alanında gerekli olan temel teknik beceriler ve bilgiyi sağlar. Algoritma analizi, veri yapıları, işletim sistemleri ve yazılım geliştirme metodolojileri gibi konularda sağlam bir anlayış, başarılı bir yazılım mühendisi olmak için çok önemlidir.

Problem Çözme ve Analitik Yetenekler:

Yazılım mühendisleri, karmaşık problemleri çözmek ve yenilikçi çözümler geliştirmekle görevlidir. Üniversiteler, öğrencilere bu problemleri tanımlama, analiz etme ve etkili çözümler üretme becerilerini geliştirmede yardımcı olur.

Ekip Çalışması ve İletişim Becerileri:

Yazılım mühendisleri genellikle ekipler halinde çalışır. Üniversiteler, öğrencilere ekip projeleri aracılığıyla ekip çalışması ve etkili iletişim becerilerini geliştirir. Bu beceriler, sektörde başarı için çok önemlidir.

Mesleki Ağ ve Kariyer İmkanları:

Üniversiteler, öğrencilerin sektör profesyonelleriyle bağlantı kurmaları ve potansiyel iş fırsatlarını keşfetmeleri için bir platform sağlar. Kariyer hizmetleri, iş fuarları ve endüstri etkinlikleri aracılığıyla üniversiteler, öğrencilerin mezun olduktan sonra başarılı kariyerler edinmelerine yardımcı olur.

Üniversitenin Önemi Faktörleri:

Yazılım mühendisliğinde üniversite eğitiminin önemi, aşağıdaki faktörler tarafından etkilenebilir:

• Üniversitenin itibarı ve sıralaması: Ünlü ve saygın üniversiteler, genellikle daha nitelikli öğretim üyelerine, gelişmiş tesislere ve daha prestijli işveren bağlantılarına sahiptir.
    • Programın müfredatı: Programın kapsamlılığı, sağladığı teknik beceriler ve güncel teknoloji trendlerini yansıtıp yansıtmadığı önemlidir.
    • Öğretim üyelerinin kalitesi: Deneyimli ve bilgili öğretim üyeleri, öğrencilere değerli bilgiler ve rehberlik sağlayabilir.
    • Araştırma fırsatları: Araştırma odaklı üniversiteler, öğrencilerin yenilikçi teknolojiler ve sektör trendleri hakkında daha fazla bilgi edinmelerine olanak tanır.

Sonuç:

Yazılım mühendisliğinde üniversite eğitimi, teknik beceriler, problem çözme yetenekleri, mesleki ağlar ve kariyer fırsatları sağlaması açısından önemlidir. Üniversitenin itibarı, programının kalitesi ve sağladığı fırsatlar, üniversite eğitiminin önemini belirleyen faktörlerdir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • üniversiteler arasında fazla fark yok ilerde yazılım düşünüyorsan

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Teşekkür Ederim sağolasın

• üstteki arkadaş haklı türkiyenin belli 6 üniversitesinde okumuyorsan hangi okulda okursan oku bir fark yok.

• bu üniversite önemli değil diyenleri de kesinlikle anlamıyorum ben. tabii ki de önemli arkadaş. üniversite de önemli şehir de önemli dersi aldığın hoca da önemli.

• Yazılım mühendisliği bazında düşünmeyin. Türkiyede zaten bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği eğitimi arasında ciddi müfredat farklılıkları yok. Ben üniversitenin önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta bence gerekli durumlarda bölümden bile feragat edilebilir.
  • Cevabınız için teşekkür ederim sağolun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekar55

Yazılım mühendisliği bazında düşünmeyin. Türkiyede zaten bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği eğitimi arasında ciddi müfredat farklılıkları yok. Ben üniversitenin önemli olduğunu düşünüyorum. Hatta bence gerekli durumlarda bölümden bile feragat edilebilir.

Bilgisayar Mühendisliğinde Donanım dersleri olmasaydı inanın orayı tercih ederdim ancak donanıma karşı bir nefretim var :) yinede verdiğiniz cevap için teşekkür ederim

• Doğru

• Udemy varken hala üniversiteye giden var mı cidden
  • Endüstri vs.de baktınız mı hocam?
  • -Shepard- kullanıcısına yanıt

Baktım ancak yazılıma karşı özel bir ilgim var o yüzden o bölümü düşünmüştüm.Yine de cevabınız için teşekkür ederim

• Arkadaşalar üniversite tabiki önemli. ODTÜ ile Karamanoğlu Mehmet Bey üniversitesinin aynı kalitede eğitim verdiğini kim iddia edebilir? Fakat dönem öyle bir dönem ki artık eğitim anlamında aradığınız hemen hemen her şeyi online ortamlarda da bulabiliyorsunuz. Kendinizi geliştirmek adına çok önemli.

Fakat ülkemizde bir iş başvurusunda bakılan ilk şey halen diplomadır. Bugün amerikada Udacity yada türevlerinden aldığınız sertifikalarla iş başvurusu yapar, yeteneklerinizi gösterir Googleda Amazonda işe girebilirsiniz ama Türkiyede iyi bir üniversiteden diplomanız ve hatta bazen torpiliniz de yoksa bu bir hayli zor ne yazık ki.

• Bahçeşehir Yazılım mezunuyum, ne olursa olsun olay hep sende bitiyor. Ben meslek lisesi okudum oradan saü bilgisayar programcılığı oradan da bau yazılım mühendisliği. Yani ben zaten yıllardan beri yazılım bilgisine sahiptim üstüne gittim bau'da yazılım diplomasını da aldım.

Yani mezun olan arkadaşlarım (bau yazılım) çoğu işsiz, çünkü sınavlardan full çekip gelmiş vize finallerden hep A aldılar ama hiç bir yazılım dili bilmiyorlar.

• Türkiye'de etiketçiliğin diğer ülkelere göre fazla olduğu doğru.

Ancak yine de olay sende bitiyor derim ben.
  • ekar55 kullanıcısına yanıt
    O zaman Gebze Tekniğe girebileceğim puanla Boğaziçi Kimya'ya mı gireyim?
  • Alexander Volg Zangief kullanıcısına yanıt

Yok böyle bir şey. Her okulun hoca kalitesini iyi araştırın. Hangi okuldan mezun olmuş, okulun ve bölümün yaptığı projeler ve kazandığı başarılar.

Bunlar önemli. Kocaelinde verilen bilgisayar mühendisliği eğitimi ile Kırıkkale verilen eğitim bir değil.

Bakarsan ikisi de buyuksehire yakın. Tüm hocalar daha doğrusu insanlar iyi şehirlerde yaşamaya çalışır. Güzel şehirlerin, iyi hocaları olur, bu ortalama altı şehirlerin kötü hocalara sahip olduğu anlamına gelmiyor tamamen orana vurduğumuzda çıkan sonuç bu. İzmir, Ankara, Bursa, Kocaeli, Eskişehir gibi yerlerle diğer illerdeki okullari (itu odtü boun bilkent hacettepe gibi dışında) bir tutmak doğru değil.

Herkesin ağzında bu klişe, saydığım buyuksehirlerde oku iş sahası daha geniş. Okurken çalışırsın, iş de bulursun mezun olduktan sonra. Oku bakalım ismini bile duymadığın bir okulda, okurken çalışanı duyunca bile şaşırırsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenibirfikir -- 27 Ekim 2020; 12:11:38 >
  • Ondan bahsetmemiş bence. Eğer kafanda tek bir mühendislik yoksa mesela ceng yerine bir tık daha iyi bir üniversitede ee tercih etmek gibi.

• Diğer arkadaşın dediği gibi. Mesela bir kişi yönetim bilimleri, mühendislik ekonomisi gibi konulara ilgili ise daha kötü bir üniversitede ceng okumak yerine daha iyi bir üniversitede ie okuyabilir. Tabi oldukça kişisel bir mesele. Kişi Spesifik bir alanda okumak istiyorsa bölüm tercihi daha çok önem kazanır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.