Şimdi Ara

Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kocaeli Üniversitesi’nde Metalurji ve Malzeme Mühendisliğinden bu sene mezun oldum yaşım 24 ,2.üniversitemi okumak için bu sene sınava gireceğim ve hedeflediğim yazılım mühendisliği .

Yazılım mühendisliğine başlamadan önce öğrenirsem benim için iyi olacak programlar nelerdir ?
    Yardımcı olabilirseniz sevinirim

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliogutcen -- 1 Temmuz 2019; 17:42:22 >

• hocam bence kararını sorgulayarak başlayabilitsin
  • Neden uygulamalı matematik yüksek lisansına kabul aldım yüksek lisansımı tamamlarken yazılımı da yan taraftan götürmek istiyorum
  • aliogutcen A kullanıcısına yanıt
    "Metalurji veya diğer adıyla metal bilimi, metal ve alaşımların, cevher veya metal içeren ham maddelerden, kullanım sürecine uygun kalitede üretilmesini, saflaştırılmasını, alaşımlandırılmasını, şekillendirilmesini, korunmasını, ve "üretim - kullanım" ömrü içindeki çevresel kaygı ve sorumlulukları da dikkate alarak, insanların ihtiyaçlarına cevap verecek özellikte ve biçimde hazırlanmasını hedef alan bilim ve teknoloji dalı."

Metalurjiden başlayıp, sonrasında uygulamalı matematik ve yancı olarak da yazılım... Tam ortaya salata olmuş. Kardeşim asıl mesleğini icra etmeye çalışsan daha iyi olabilir diyorum hani !
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliogutcen

Neden uygulamalı matematik yüksek lisansına kabul aldım yüksek lisansımı tamamlarken yazılımı da yan taraftan götürmek istiyorum
    hocam gelecek planlarınız hakkında bir fikrim yok ama yazılım düşünüyorsanız aktif çalışan yazılımcı yaşlarının gittikçe düştüğünü göz önünde bulundurun. siz he ben oldum dediğinizde bir bakmışsınız yüzünüze biz daha genç insanlar arıyoruz demeye başlamışlar.

bu yaşın düşme olayı teknolojinin çok hızlı ilerlemesiyle alakalı bir gerçek. insan bir yaştan sonra evlilikti çocuktu yaşsal diğer sıkıntılarla birlikte teknolojinin hızına yetişemiyor ve geri kalıyor. sonra güle güle yazılım geliştirme takımları.
  • Forum içi aramadan ve Google'dan başla. 588 milyon tane aynı konuda yazı var. Biraz araştırmacı olun!
  • Şunu biliyorum ki yazılım mühendisleri program kullanmayı, daha doğrusu bu işe başlamadan bile program yazmayı biliyorlar. Bir program dili öğrenebilirsin. Şu linkte kendi yazdığım en çok kullanılan 10 dil var:
    komozorweb.blogspot.com
    KOMOZORWEB
    https://komozorweb.blogspot.com/?m=1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94C8B7F4A -- 20 Temmuz 2019; 21:34:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94C8B7F4A

Şunu biliyorum ki yazılım mühendisleri program kullanmayı, daha doğrusu bu işe başlamadan bile program yazmayı biliyorlar. Bir program dili öğrenebilirsin. Şu linkte kendi yazdığım en çok kullanılan 10 dil var:
    komozorweb.blogspot.com
    KOMOZORWEB
    https://komozorweb.blogspot.com/?m=1
    "Şunu biliyorum ki yazılım mühendisleri program kullanmayı, daha doğrusu basit programlar yazmayı biliyorlar."

• Yani bu işe başlamadan demek istemiştim. Yanlış yazmışım. Ben bile C# öğreniyorum ve açıkçası çok zor gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94C8B7F4A -- 20 Temmuz 2019; 23:49:37 >
  • C# 'ın neresi zor örneğin? C# ile çözemediğin bir problem örneği verebilir misin?
  • Benim için. Yazılıma yeni başladığım ve yazılımda kullanılan yabancı kelimelere, arayüze ve kullanım karışıklığına. İlk alışmam, özellikle de Visual Studio'ya alışmam zordu. Şu anda az çok bildiğim için aynı şeyleri tamamen demem ama 0dan başlayacaklar için zor. Ben de aynı şekilde başlamıştım, o yüzden dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-94C8B7F4A -- 20 Temmuz 2019; 22:34:49 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.