Şimdi Ara

Yazılımcı için kasa toplama (3000TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Ryzen 5 2600 işlemcili bir sistem toplamak istiyorum.

İhtiyacım performansı güçlü ve hızlı olması.

Oyun oynamak için değil tamamen programla amaçlı bir kasa istiyorum.

Sistem toplama konusunda bilgi sahibi saygıdeğer forum üyelerinin zaman ayırıp fikir vermesini istiyorum.

Şuan ki kullandığım laptop ;https://www.epey.com/laptop/toshiba-satellite-c55-c-1le.html

İ5 5200U işlemcisi var, ssd ram ekledim kendim. Mevcut bilgisayarımdan daha performanslı bütçeyi aşmayacak bir kasa önerisi istiyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

• Takip. Ben de işlemcinin intel mi amd mi olması gerektiğinden emin olamıyorum.
  • Kullandığınız yazılımlara cpu markalarına göre performans farkı oluyor mu bi araştırın. Cok ciddi bi cpu gücüne ihtiyacınız yoksa ryzen 2400g gibi apu işlemci veya ryzen 2600 da tercih edebilirsiniz. İntel tarafında i5 8400 veya i3 8100 olabilir. Programların ram ihtiyacını da bilmiyoruz. 8 mi lazım 16 mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hib.96 kullanıcısına yanıt
    16 gayet yeterli hocam
  • Ryzen 2200g 615 tl a320m 380 tl 16gb ram 620 tl. Çok çekirdek performansina ihtiyacınız varsa 2600 alıp ucuz bi ekran kartı ile de görüntü alabilirsiniz. Anakart a320m seçtim uygun fiyatlı ancak 150 tl daha vererek b450m de almanız mümkün a320 de oc desteği başka da bi pek bi farkı yok zaten.

Hocam kasa olarak uygun fiyatlı ve bide güç kaynağı önerir misiniz ?
  • Pytonafısıldayanadam P kullanıcısına yanıt
    Bütçenizi belirtirseniz iyi olur. Çünkü kasadan tek beklentiniz parçaları yerli yerinde tutması ise en ucuz mid tower bi model işinizi görür. Sistem yükte bile 100 watt tan fazla çekmeyeceği için 400watt 80 plus highpower zalman corsair vs markaları olabilir.
    Edit: Cm q300l benim çok hoşuma gidiyor. Güzel kasa... Kullanici yorumlarına bakmak lazım ne gibi problemler var diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hib.96 -- 31 Mayıs 2019; 11:20:34 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş için Notebook Tavsiyesi
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşlemciden başka hiçbir şeye fazla para verme. 8gb ram görüntü verecek bir ekran kartı yeter.
    R5 2600 ucuz bi b450 anakart, mutlaka ssd

• Neden A320 öneriyorsunuz ki? En kötü B450 model anakart alın.

Pek bir farkı yok mu tekrar araştırın.
    Kesinlikle B450 alınmalı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hocam bütçe başlıkta belirttiğim üzere 3000 tl.

Ama biraz yukarı doğru esneme yapabilirim
    Arkadaşlar uyarmakta haklı aslında a320 oc yapmayanın işini görür fakat ileriye dönük işlemci desteği olarak b450m daha iyi. O halde r5 2600 930 tl b450m 400 tl 16gb ram 600 tl 2000 yaptı psu olarak. 450 500 watt fazlasıyla yeter. 240 gb ssd. Görüntü almak icin basit bi ekran kartı sıfırına 200 300 vermeyin ikinci el 100 liraya nvidia gt730 amd r5 tarzı bi ekran kartı iş görür.

Teşekkür ederim sizlere, son 1 sorum olacak r5 2600 görüntü için kendi grafik işlemcisini kullanmıyor mu hocam ? Ben mi eksik biliyorum yoksa ?
    AMde de atlon200 ge, r 2200g 2400g nin dahili grafik birimi var. O yüzden ekran kartı şart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hib.96 -- 3 Haziran 2019; 14:11:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.