< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yazılımcılar. Fiyat verirken işletmelere neye göre belirliyorsunuz? (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dediğimi tersten anlıyorsun. Hemen verebileceğin baz bir fiyatın olsun diyorum, PID mi yazayım diyorsun...
Bu insanlar esnaf, allem kallem etmeden bir rakam çakman lazım baştan: "abi o işin bize maliyeti 1800 Euro'dur" diye başlarsın konuşmaya, sonra göz ucuyla tepkisini ölçersin, pahalı bulmuş gibiyse hemen "ama sen merak etme abi, bir kolaylık sağlarız sana" diye devam edersin, "abime bir domain, bir de hosting ayarlayacağız tabii, bunların aylık sabit giderleri var, hepsini hallederiz, yarın başlarız haftaya ilk sürüm hazır olur abi, ne dersin"... yapacağın muhabbet bu minvalde olacak.
Bak sen sordukça, lafı eveleyip geveledikçe o berber şöyle anlıyor:
Saç kestireceksin, girdin berbere sordun "normal saç kesimini kaça yapıyorsunuz?", berber diyor ki: "yıkama olacak mı? yıkarken kepek şampuanı mı kullanacağım, normal şampuan mı? sadece makasla mı keseyim, yoksa makine traşı olur mu? saçı sadece kurutacak mıyım, yoksa fön de çekilecek mi? saça jöle sürecek miyim, süreceksem hangi marka olsun? ısıtmalı koltuk var orada mı kesilsin, yoksa düz koltuk olur mu? daha başka faktörler de var, işe başlayınca belli olur hepsi, o nedenle baştan hemen bir fiyat veremiyorum"... altı üstü bir saç kesimi ne kadar diye sorduk, sen böyle berbere gider misin?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
iyi demişsin ama ben Almaya'dayım. Esnaf muhabbeti burada geçmiyor :) Almancılar, Türkiye'de kendileri pazarlık yapamayınca mesela veya kendilerine yüksek fiyat söylenince kızıyorlar ama burada alman'dan daha alman takılıyorlar para harcama konusunda.
böyle konuşsam adam bana "burası türkiye değil kaz" diyecek.
ama yardımcı olduğun için de yine teşekkür ederim. Ben başında ne ne olur söylerim mantıklı karşılanır sanıyordum ama alamncılar çok başka.
-
Konu, yazılım / IT konusu değil. Konu ilkutun (Arapça deyimiyle: devletin) senin gelirine çöreklenmesi, işine ortak olması.
Ancak bunu Almanya'ya özel bir problem olarak lanse etmen yanlış.
Amerika gibi sözde serbest piyasa ülkelerinde bile ilkut yüksek gelir vergisi kesiyor.
Ancak oralarda koskoca Amerika var, ayağına dek her tür olanağı getiren Almanya var.
Yani Almanyada ilkuta verdiğin vergi hiç olmazsa hem senin hem senden sonraki kuşakların yaşamına güzel dönüş sağlıyor.
Türkiye'de verdiğin vergi, şişik ilkut kadrolarına gidiyor. 2002--2024 arası edindiğimiz izlenime göre daha da kötüsü, Türkiye Cumhuriyetinin başka bir
ilkuta dönüştürülmesi projesine gidiyor !
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ne geleceğine gidecek? almanya'yı gördün mü hiç son 5 yıl içinde? market fiyatlarında farkı? gıda enflasyonu %100leri aşmış (bahsettiğim süreçte) bir ekonomi ki 5-6 ay öncesine kadar ekonomi bakanı emeklilerden kesinti yapalım derken; nasıl benim geleceğime yatırım yapıyor olabilir? tüm fabrikalar kapanıyor, iflas başvuruları almış başını gitmiş.
daha ne olması gerek alman ekonomisinin batmaya başladığını kabullenmek için?
ya da türkçe mi yok? ben almanya çöktü yazmıyorum. ekonomi kötüye gidiyor yazıyorum ki EVET! bu bir çöküş getirecek. her sene bir öncekinden daha kötü.
en basitinden ard zdf var. bizim trtnin solcu almanya versiyonu. 18 euro her ay vergi ödüyoruz. yıllık 12 milyar euro gelir yapıyor. ard ve zdf'ye bu para yetmiyormuış. şimdi 24 euro yapmak istiyorlarmış.
evet her ay 24 euro da onlara vericem. banka kartım var diye artık her ay 15 euro ödeyeceğim ... durduk yere devlet zaten benden 50 euro kesti. maaşımdan hayvan gibi kestiği yetmiyor gibi sağdan soldan artık ne varsa da alsam kafasında.
tabi bizdeki gibi kötü değil durum. ek olarak hala alman nüfusu var 45 milyonluk. onlar çalışarak yine iyi kötü ayakta tutuyorlar.
son olarak. şundan 5-6 ay öncesine kadar otobüslerde iki üç tane alman görür. geri kalan %60 arap %20 zenci %20 polak Türk olurdu. birileri veya biri yine bir yerden düğmeye bastı. bu sefer hindu yağmış. artık adım başı ya arap ya hindu denk geliyor. arada insta yapıyorum. kanada da aynı durumu yaşamaya başlamış. birileri düğmeye bastı.
-
Alman ekonomisi batabilir, daha önce oldu, öyle bir hiperenflasyon yaşadılar ki trilyon mark banknot bastılar, 1 USD = 4 trilyon mark falan oldu.
Sonra toparlayıp 2. dünya savaşında dünyaya kök söktürdüler, radarı roketi falan icat ettiler. Savaşta yerle bir oldular, sonra toparlayıp dünya sanayi devi oldular.
İnsan kalitesi yüksek. Batmak, iflas etmek, ülkeyi bitirmiyor aksine yenilenme fırsatı oluyor.
Almanya aslında ilerleme ve değişimde lokomotif olacak bir ülke ama geçen yüzyılda iki defa denediler, beceremediler, Anglosaksonlara kaptırdılar o işi.
Fakat o trenin vagonlarını inşa edecek, raylarını döşeyecek kapasitedeler. Bizim gibi ülkeler ise o trene binebilirse kendini şanslı sayıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/almanya-da-fakirlesme-gida-urunlerine-artik-alarmlar-takilmaya-baslandi--160137111#160138953
birşeyi görüp analiz etmek daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.
almanya'da diğer sorun zaten üreyememeleri.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X