Şimdi Ara

Yazılımcılar. Fiyat verirken işletmelere neye göre belirliyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tane iş almıştım. verdim teslim ettim. normalinin altında fiyata verdim. çünkü yurtdışındayım devletten alıyorum. şahsi meselelerden dolayı birkaç sene bu işte çalışıp boşa vergi vermek istemiyorum diyip kısaca kapatıyorum.

konuya gelirsem tekrar: Web sistesi veya app yazarken nelere göre fiyat belirliyorsunuz.

mesela berber var. fiyat sordu. randevu sistemi yapabilir misin dedi. fiyat istedi ama fiyat vermedim. çünkü ayak üstü denk gelmişti muhabbet açıldı.

adamın istediği işte web sitesi ve randevu alma olayı.

yani ek admin paneli olacak. oradan gelen randevuları görecek onaylayacak vs. girdi çıktı hesabı vs istemedi. muhtemelen ölücü alamncı birisi. Almanya'dayım. ne fiyat vereyim?

• Ömür boyu bakım ve iyileştirme karşılığı ömür boyu beleş tıraş.

• cafyon C kullanıcısına yanıt

saçları 3 numara vururm hep. uzun saç sevmiyorum. o yüzden fiyatlandırmam lazım.

• iki türlü fiyatlandırma olur:

fix: kapsamı çok iyi net belirlemen lazım. maalesef müşteriler genelde burda arıza yaparlar, bu da kapsama dahildi falan yaparlar.

adam/gün: adam gün çalışırken türkiye'deki firmalar bug düzeltmede taksimetreyi kapatmak istiyorlar. o senin hatandı falan diyip. ben yurt dışına çalışıyorum. yurt dışında böyle bişey yok. kendi bugum da olsa taksimetre açık. zira bu işin doğasında var bug, adamlar farkında.

• beyinsis B kullanıcısına yanıt

kapsam vs istenmiyor. adamın istediği işte güzel birkaç sayfalık web sitesi ve rezervasyon alımıydı.

2000 euro dedim. çok para dedi. yani bir işçi tutsa bu rezervasyon için ayda en az 1400 euro net asgari ücret ve ek olarak bu işçi için devlete ödemesi gereken 500 euroluk bir vergi daha var. 12 ayda 24.000 euro yapar. ben 2000 dedim caydı :) fazla bu para dedi.

kendisi saçı 20 euroya kesiyor :) adama bunu anlattım. yok kalsın cus dedi.  

freelance takılmak istiyorum. ayda bir proje yapsam diye ama orada da fiyatlar çok düşük. 300 400 euro fiyat biçiyor hindular.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Benim çalıştığım alan gibi niş bir alanda çalışmalısın. Ben saatlik 50$ ücret alıyorum. Tıkır tıkır ödüyorlar paramı ve fulltime. Ama berbere falan çalışırsan tabii ki olmaz bu iş. Büyük firmalara çalışmalısın. Linkedin’deki aracı firmalarla. Ben böyle yapıyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

linkedin üzerinde farklı teklifler geliyor freelance olarak. ama orada iş yapamam. çünkü şirketlere başkasının hesap kartını veremem. o seçenek malesef benim için seçenek dışı. ben elden çalışmak için arıyordum yada paypal üzeri ki öyle kontrat ödemesi vs olarak da geçmeyecek.

almanya'dayım da özel sebeplerden dolayı birkaç yıl daha burdayım ve bu süreçte almanca öğrenmekle uğraşmak istemeyip, buradan ayrılacağım için boş yere almanca öğren şirkete gir bir ton zahmetle uğraş yaşamak istemiyorum sırf 4-5 sene için.

bu yüzden sormuştum. cevabın için teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle yaptığın işin baz bir fiyatı olsun, müşterinin maddi gücüne göre değişen fiyatlama hiç profesyonel değil, "senin için 2000 euro nedir ki, zaten bir saçı 20'ye kesiyorsun" gibi bir tavır tam köylü kafası, cevaben de köylü bir karşılık alırsın hep.
    İkincisi sen bir amatörsün, çünkü kayıtdışı iş yapıyorsun, kayıtlı iş yapan bir vergi mükellefi gibi asla ciddiye almayacaklar seni, daima istediğin fiyatı fazla bulacaklar ve cıvık yılışık olacaklar her türlü iletişimde.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • fiyat hesaplaması başka neye göre yapılır? berber adama da PID hazırlayıp da sunacak ortam olduğunu sanmıyorum.

amatör diyorsan öyle olsun. Ama ben bu ülkede çalışanın eşşek gibi sağıldığını bildiğim için çalışmak vs istemiyorum. daha basit şekilde açıklayacağım: ben 5 sene eşim 3 3,5 sene çalıştık. aylık kişi başı 1000 euro civarı bizden farklı vergiler kesildi.

yılda kişi başı 12 13k vergi, iş karı koca çalışmak olunca daha da çok oluyor.

ben çalışmayı seven insanım. lakin durumu daha iyi anlatmak için şöyle örnek vereyim: tamam almanca b2 aldım şirkete girdim. 50k bürüt alıyorum. sonra haftasonları ve akşamları birkaç saatliğine de olsa über yapmaya çıktım hesaplıyayım. devletin vergi dilimi benden direkt olarak %49 a çıkıyor.

diğer bir yerden sömürü ise aile geliri vergisi var. eğer karı koca çalışan bir aile ikisinin yıllık bürüt gelirleri 102.000 euroyu geçiyorsa o ailenin totalde çıkan vergi dilimi 5 oluyor yani %49 oluyor.

bunla da yetinmediler. şimdi de bu dilime giren ailelerden çocuk parasını keselim muhabbetini çıkardılar.

kardeşim! Senin getirdiğin babangida'nın, abudul'un 5 çocukla ayda aldığı 3800 4000 euroyu ben mi ödeyeceğim? getiren politikacılar kendi maaşlarından ödesinler.

işte ben bu şartlarda çalışmayı doğru bulmuyorum

eşim ocak ayında yüksek hemşirelik bölümünü bitiriyor. sonra acil pratisyen hekimliği için başvuruda bulunacak. o yüzden bir 3 3,5 sene daha burada kalmak zorundayım.

bu süreçte kendimce ek işler bakıyorum. amacım bilgilerimi sürekli güncel tutmak.

Hesap kartı ne demek anlamadım. Burdan bir kaç yazılımcı arkadaşım almanya’ya gitti, senelerdir orda çalışıyorlar ve tek kelime almanca bilmiyorlar.

İşte ben de bu yüzden almanya’da çalışmıyorum.

Geçen sene almanya’dan iş teklifi geldi. Brüt olarak şu an kazandığımdan yüksek. Ama ben burdan avrupa ve amerika’ya fatura keserken %80 vergi teşviğinden faydalanıyorum, bu da %5 vergi veriyorum demek. Netim orda daha düşük olacaktı. Üstüne bir de almanya’da kira ödemek, yeme içme vs. Bana bir şey kalmayacaktı

banka kartı ödemesi. alman hükümeti kontrolü arttırdı. paypal ödelemerini bile gözetliyorlar. risk alamam.

almanya zaten bitiyor.

büyük şehirlerde ingilizce ile çalışmak mümkün. ama ben burada yaşamayı bile düşünmüyorum. kalkıp eşimden kızımdan ayrı berlin'e münih'e yerleşip yaşayamam. o yüzden böyle bir seçenek benim için ihtimal dışıydı hep.

gerçi diğer sebebim de hindulardı :D ingiltere'de IT işi yaparken bir iki tane tanıma fırsatım oldu. Dünya barışı dileyen arkadaşlara birer hindu iş arkadaşı diliyorum. o büyük firmalarda hindular da var yani :)

benim sofya'da çalışma fırsatım da var. arkadaşım orada IT işi yaparken şirket yazılım tarafını da içe aktaralım diyerek karar alıyorlar. bir tane yazılımcı ingiltere'den bir tane part time almanya'dan Türk ve benim Türk arkadaşı da IT sistemden, yazılıma devşirmeye çalışıyorlar.

çocuğun yaptığı iş siteler ve sistem üzerinde hataları gözlemlemek varsa chat gpt ile taratıp güncellemek, queryler oluşturmak :) aldığı para bu yaz başı ile 3000 euroya vardı. bana gel 2500 e başlarsın alırlar seni dedi geçen yaz 1 haftalığına ziyarete gitmiştim.

ama ailem burda ve mecburen 3,5 sene daha buradayım.

düşün vatandaş bile olabiliriz ama hiç niyetimiz yok :)

Airbus'ın gövdesini üreten Almanya bitiyor.

Avrasya tünelini açarak köprü dikmeden ana karaları birleştiren Almanya bitiyor

2004 yılında 82M popülasyonuyla Çin'den daha çok dışsatım (Arapça deyimiyle ihracat) gerçekleştiren Almanya bitiyor

2024 Olimpiyatlarında altın madalya sıralamasında ilk 10 a giren Almanya bitiyor (Karşılaştırma: Türkiye hiç altın alamadı)

Türk dönerini, Alman planlama sistemi sayesinde Türk'ten daha güzel hem ekonomik fiyata üretip milyonlarca satan Almanya bitiyor

Daha örnek vereyim mi

Almanya bitmez de türkiye’den çalışıp avrupa’dan kazanmak daha karlı. Hintlilere yaklaşımın ırkçı geldi bana. Bizim ekibin yarısı hintli. Benim şahsen hintlilerle hiç bir sorunum olmadı.

Hintlileri ben de severim. İslamcı olmamaları koşuluyla

Almanya biter. ama birden olmaz. burada şrinkflasyon, skimflasyon gördüm. Almanya gibi ülkede gördüm. son üç yıldır bir stagflasyo bir resesyon yaşayıp duruyor. 2025 için de tahminler resesyon yönündeydi yani kötünün kötüsü. almanlar bile buradan kaçmaya başladılar.

diğer konuda ben 20 yıldır yurt dışında farklı ülkelerde yaşadım ve hala yaşamaktayım. farklı ortamlarda vs bulundum. proxy terimler benim görüşümü değiştirmez. dediğim gibi aynı iş ortamında Allah herkese birkaç tane nasip etsin. Remote yazmadım dikkat eden olursa. bu kadar kuyu kazan bir millet var mıdır bilmiyorum. Allah'tan çalıştığım şirkette müdülerden biri Türk idi de arkamdan neler dendiğini biliyordum :) dedim ya : Allah herkese iş ortamında birkaç tane nasip etsin. derdi olmayıp dert arayanlara birebir :)

Bizim şirkette öyle kötü niyetli tipler barınamaz. İçinden öyle değilse bile iyi niyetli davranmak zorunda. Bu arada proxy terim ne demek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 3 Kasım 2024; 0:12:23 >

ben bu yüzden 20 yıldır yurt dışında yaşadığımı belirttim. remote bir şirkette çalışarak insanları çok iyi tanıyamazsın. Afgan bir arkadaşın gönderdiği bir video vardı. şimdi onu bulamıycam ama almanya da bir sokak röportajında bir hindu, alman yayıncıya bizler zaten iyiyiz. diğer yabancıları sınır dışı edin vs diyordu :) bunların müslümanı da pakistanlılar. ingiltere ikisini bölmüş işte. afgan arkadaş mesela ülkesini mahvedenlerin bu paştunlar olduğunu ve bu alqaida ve talibanın bu paştun islamcılardan olduğundan söz etmişti.

arada bir quora var. oraya gir bak. ingiltere'de yaşasyan , ingilizin kölesi bu hindunun müslümanları genelde Atatürk'ü eleştiren konular açarlar :)

o yüzden dünya'yı biraz gezip görürsen, fikrilerin değişecektir.

proxy mantığı işte :) bir kelime ile başka anlamlar ifade etmek. genelde bunu batıda liberal solcular yaparlar. mesela benim tandığım andreas adında almanın bir tanesi beni ters köşe yapmıştı. bir gün geldi işte konuşuyoruz. ben kötüyüm kulağım duymuyor vs. dedim noldu gorsse bruder. Dedi lanet olsun bu aşıdan sonra bu alerji çıktı, böyle havalarda (bulutlu nemli) alerji çıktı vs. nefes alamıyorum kulağım duymuyor vs. dedim aşıdan olduğuna emin misin vs. evet ben normalde çok sağlıklıydım vs vs. ben de kendim kemalistim yani nasyo sosyalistim ama bunu dile getirmiyorum. çünkü çoğu alman liberal. bu birden ters köle yaptı. yarı almanca yarı ingilizce. lanet olası akrabalarım tam bir salak. aşı istemedim bana sen nazi misin dediler. bana baskı yaptılar. sonra booster baskısı yaptılar zaten booster beni mahvetti vs vs.

mesela orada kullanılan nazi kelimesi de proxy bir kelimeydi ve adamı baskı altına almak için düşüncesinde ezikliği tetiklemek için kullanılmıştı.

bu modern batıda çok sık olan birşey.

o yüzden yazdım ya. dünya'yı bir tanıyın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 3 Kasım 2024; 0:39:39 >

Doğrudur. Ya türkçe konuş ya ingilizce. 20 yıldır almanya’dasın ama resmen burdaki plaza dilini kapmışsın.

20 yılımı sadece almanya'da geçirmedim. Londra'da dahil farklı şehirlerde geçirdim.

Plaza dili ile pek alakası yok bu kelimenin. Bu daha çok sosyal medya dilinde bir jargon gibi düşünmek lazım. Yani bunu yabancı sosyal medyalarda gezinerek ne olduğunu anlayabiliriz. Yani benim boş vaktim çok :). dikkat edersen açıklamak için bile 1 paragraf yazdım. Türkçe kullanımına dikkat ediyorum. arada bazen mesela Türkçe cümleleri bile bozuk yazabiliyorum. Gün içinde başka bir dil kullanmışsam mesela ister istemez kafa gidebiliyor.

Aslında senin de elinde yeteneğin var. İstersen bir çık gez gör. İnsan hayatını bekar iken yaşıyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.