Şimdi Ara

Şirket arabası kimlere veriliyor ve şartları nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
61
Cevap
1
Favori
14.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar , hep konularda geçiyor "şirket arabaları" vs diye. Son sınıf top okullardan birinde okuyan bir mühendislik öğrencisiyim. Merak ediyorum acaba bu şirket arabası kimlere veriliyor ? Yeni mezun olup iyi bir firmada başlayan mühendise verilir mi , veya 5-6 sene tecrube sonrasında mı verilir ya da orta-üst sınıf olunca mı ? Model ne olur istediğimiz zaman kullanabiliyor muyuz vs..

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

Ilk şirket aracim albea idi. Sonra linea, fluence, megane, astra, volvo v40, audi a3 sedan oldu. Aynı işi yaptığım, premium e segmente binenler de var. Şirket aracı boş, bana paradan haber ver. Maalesef en iyi arabaya binen en iyi maaşı almıyor. Ben sirket araci v40'a binerken tanıdığım linea'ya kullanıyordu şirket aracı olarak. Ayın sonunda benden 4/5 kat fazla kazanıyordu. Mühendis adamsın uzun vadeli paraya odaklan, en iyi şirket aracına binersin, döviz oynar, devlet bir düzenleme yapar, bir günde akbile geri donersin.

Hocam ne isle meşgulsünüz?

Alıntıları Göster
    Top okul ne be.
    Cemil İpekçi'nin okulu mu?
  • sen yine de o bahsettiğin TOP okulda okurken dikkatli ol, hayırlısıyla sapa sağlam mezun ol, şirket arabası kolay ayarlanır.
  • Top okullarda okuyanlara verilmiyormuş

Satışçı olcaksın , dizayncıya bir nane yok , kendimden biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

sen yine de o bahsettiğin TOP okulda okurken dikkatli ol, hayırlısıyla sapa sağlam mezun ol, şirket arabası kolay ayarlanır.

teşekkürler hocam dikkatli olurum eyvallah.

Soruma cevap verebilecek birisi var mıdır abiler ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrMobile

Top okullarda okuyanlara verilmiyormuş

Satışçı olcaksın , dizayncıya bir nane yok , kendimden biliyorum
    Şirket arabaları o şirketin amacı doğrultusunda çalışanlara dağıtılır, örneğin ilaç satan bir firma ilaçları tanıtmakta görevlendirdiği kişiye arabayı verir.

Çok fazla kriteri yok, fakat bazı şirketlerde üst düzey çalışanlara da verilir fakat o tamamen şirketin belirlediği kriterlere bağlı...

Uzun lafın kısası kimi firma için şirket arabaları firmaya ayak bastığında verilir kimi firma için kıdemine göre verilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Kargan

quote:

Orijinalden alıntı: kvadankpakal

sen yine de o bahsettiğin TOP okulda okurken dikkatli ol, hayırlısıyla sapa sağlam mezun ol, şirket arabası kolay ayarlanır.

teşekkürler hocam dikkatli olurum eyvallah.

Soruma cevap verebilecek birisi var mıdır abiler ?

Alıntıları Göster
    Sektöre göre değişir, işini yapabilmek için arabaya ihtiyaç duyan satışçı, danışman vb. pozisyonlarındakilere verilir genelde. Onun dışında çok özel yöneticiler dışındakilere pek verilmez. Belki piyasada alternatifi çok az olan, şirketlerin transfer etmek için birbiriyle kapışacağı seviyede birine tavlamak için teklif edilebilir.

Yani ofiste çalışacak olan yeni mezun mühendise "Sen çok iyi okuldan mezun olmuşsun al bu arabayı altına verelim" denmez. Tabi küçük şirketlerde karşılıklı "şu kadar maaş + araba" gibi anlaşmalar yapılıyor olabilir bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder61 -- 5 Ekim 2016; 16:52:35 >

• Şirket arabaları genelde kamyon/kamyonet/panrlvan olduğu için taşıma işi ile sorumlu olan arkadaşlara veriyorum. Bir tanede reno fluence var oda sağa sola ufak tefek işlere göndermek için verdim. Çalışçağınız yere göre değişir. İnşaat/elektrikçi/yapı market gibi yerlerde çalışırsanız çoğu çalışanlarına araba veriliyor zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TOP okuldan mezun olursan belki Passat çekerler altına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herseyinhayirlisi -- 5 Ekim 2016; 16:57:27 >
  • Murat Kargan kullanıcısına yanıt
    Dostum bir tanıdığım büyük bir firmada ortalama bir düzeyde çalışan şirketin eski elemanlarından.Arabayla fabrika ziyareti ve toplantılar için şehir içi - dışı kullanıyor.Yani şirket arabası şirket için bir yerlere giden-şehir dışına çıkanlara veriliyor.Yani şirket işi için yoksa çalışana işe gidip gelirken rahatlık olsun diye vermezler.Yada üst düzey yöneticilere şöförlü olarak işe gidiş-geliş için verirler.

Yeni mezun mühendisi bırak kıdemli mühendislere bile verilmez.Dediğim gibi şirket için dışarıda koşturan adamlara verilir bu arabalar ki mühendiside dışarıda koşturmazlar.

Tanıdığımın çalıştığı şirkette güzel bir olay vardı.Şirket yeni aldığı sıfır arabaları eski,kıdemli çalışanlara verirken onların kullandığı mevcut araçlarıda daha kıdemsiz çalışanlara veriyorlardı.Bu arada verilen araba dizel Toyota Auris'ti.

Kısaca söylemek gerekirse yeni mezun bir mühendise araba vermezler binlerce mühendis çalıştıran büyük firmalar her mühendise araba mı verecekler, anca çalıştığın yerin şehir dışında görev verilir ya araba kiralarsın şirket karşılar yada şirketin arabalarından verirler.Yani bu iş olmaz.

• Muhendise verilecegini sanmiyorum. Ama sunu sormadan edemeyecegim. Neden en iyi okullardan birinde demek yerine "top" diyerek turkceyi katlediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: herseyinhayirlisi

TOP okuldan mezun olursan belki Passat çekerler altına.
    kardeş, öğrencilikte hayaller güzeldir ama hayatlar bambaşka. türkiyenin sayılı şirketlerinden birinde çalışıyorum, sadece genel müdür ve genel müdür yardımcısında şirket aracı var. Hee, şoförlerde, satışçılarda reno sümbüller fluenceler var tabi bir sürü fakat senin kast ettiğin yöneticilere tahsis edilen şahsi kullanım araçları anladığım kadarıyla. o seviyelere gelmek için önünde daha çok uzun yıllar var, şimdi bunları düşünme derim
  • Sen top okulda başarılı öğrenci olarak devam et. Yüksek puan alarak mezun oldukdan sonra top mühendis olarak işe başlarsan kısa sürede kendi arabanı altına çekersin. Şirket arabasını ne yapacaksin.
  • Ben muhendisim. Ilk is yerimde sirf evimden ise gidip gelirken kendi aracim kilometre yapmasin diye sirket araci verildi. Imalat muhendisiydim saga sola gidip is kovaladigim yoktu. Sabah 8 aksam 6 ofisteydim anlayacaginiz.

Su an 7 yillik muhendisim. Bir fabrikanin teknik muduruyum. Yine sirket aracim var. Yine sabah 8 aksam 6 ofiste calisan biriyim. Sirket arabasini kendi arabam kilometre yapmasin diye kullaniyorum. Arac hafta sonlari da bende hatta tasitmatik ozel kullanimima da acik. Ancak sirket arabasini hafta sonlari kullanmiyorum.
  • Ilk şirket aracim albea idi. Sonra linea, fluence, megane, astra, volvo v40, audi a3 sedan oldu. Aynı işi yaptığım, premium e segmente binenler de var. Şirket aracı boş, bana paradan haber ver. Maalesef en iyi arabaya binen en iyi maaşı almıyor. Ben sirket araci v40'a binerken tanıdığım linea'ya kullanıyordu şirket aracı olarak. Ayın sonunda benden 4/5 kat fazla kazanıyordu. Mühendis adamsın uzun vadeli paraya odaklan, en iyi şirket aracına binersin, döviz oynar, devlet bir düzenleme yapar, bir günde akbile geri donersin.
  • quote:

Ilk şirket aracim albea idi. Sonra linea, fluence, megane, astra, volvo v40, audi a3 sedan oldu. Aynı işi yaptığım, premium e segmente binenler de var. Şirket aracı boş, bana paradan haber ver. Maalesef en iyi arabaya binen en iyi maaşı almıyor. Ben sirket araci v40'a binerken tanıdığım linea'ya kullanıyordu şirket aracı olarak. Ayın sonunda benden 4/5 kat fazla kazanıyordu. Mühendis adamsın uzun vadeli paraya odaklan, en iyi şirket aracına binersin, döviz oynar, devlet bir düzenleme yapar, bir günde akbile geri donersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Respectformuslims

quote:

Alıntıları Göster
    Top okul ne be.

• quote:

Orijinalden alıntı: baltalı_ilah

Ben muhendisim. Ilk is yerimde sirf evimden ise gidip gelirken kendi aracim kilometre yapmasin diye sirket araci verildi. Imalat muhendisiydim saga sola gidip is kovaladigim yoktu. Sabah 8 aksam 6 ofisteydim anlayacaginiz.

Su an 7 yillik muhendisim. Bir fabrikanin teknik muduruyum. Yine sirket aracim var. Yine sabah 8 aksam 6 ofiste calisan biriyim. Sirket arabasini kendi arabam kilometre yapmasin diye kullaniyorum. Arac hafta sonlari da bende hatta tasitmatik ozel kullanimima da acik. Ancak sirket arabasini hafta sonlari kullanmiyorum.

Hocam hangi pozisyonlardan sonra veriliyor özel kullanıma acaba ?

Ben bazı müdürlerde falan 525xd olduğunu duydum mesela.
  • Vergiden dusuyorlar zaten kiralayinca mis gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

Top okul ne be.

top class manasında dedim. Cemil ipekçi'nin kursları var bildiğim kadarıyla modacı olmak istiyorsanız araştıralım numarasını.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LTE-A

Şirket arabaları genelde kamyon/kamyonet/panrlvan olduğu için taşıma işi ile sorumlu olan arkadaşlara veriyorum. Bir tanede reno fluence var oda sağa sola ufak tefek işlere göndermek için verdim. Çalışçağınız yere göre değişir. İnşaat/elektrikçi/yapı market gibi yerlerde çalışırsanız çoğu çalışanlarına araba veriliyor zaten.

Siz ne işle meşguldünüz
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.