Şimdi Ara

Şirket arabası kimlere veriliyor ve şartları nedir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
14.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odtü makina mezunu bi tanidiğima çalıştığı şirket clio verdi , bildiğim bu kadar,genelde pazarlama elemanlarına veriliyor diye biliyorum , birde üst düzey yöneticilere..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veriliyor hocam. Santiyede gorev aliyorsan sehirici olsa bile verilir.En olmadi birine verirler arabayi digerlerini alirsin.
    Sirketteysen de pozisyonuna gore verilmekte.

Genelde verilen araclar fluence, focus, astra vs oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat Kargan

Merhabalar , hep konularda geçiyor "şirket arabaları" vs diye. Son sınıf top okullardan birinde okuyan bir mühendislik öğrencisiyim. Merak ediyorum acaba bu şirket arabası kimlere veriliyor ? Yeni mezun olup iyi bir firmada başlayan mühendise verilir mi , veya 5-6 sene tecrube sonrasında mı verilir ya da orta-üst sınıf olunca mı ? Model ne olur istediğimiz zaman kullanabiliyor muyuz vs..

Pazarlamacı olsan kesin verirlerdi

• satış gibi sürekli biryerlere giden ya da insan içine çıkan bir iş yapmıyorsan "yönetici" olmadan mühendise pek araba verilmez. yönetici derken teknik değil, daha idari olanı.

mesela aselsan da direktörlerin tahsisli aracı var, direktör dediğin de öyle az birşey değil, ekibinde yüzlerce top class okuldan mezun mühendis adam var. onun haricinde oraya buraya giersen toplantı amaçlı mesela, görev için araba verilir elbette. sende arada kullanınca kasisten 100le geçme, gaza taş koyup gitme gibi apaçilikleri yaparsın bu zamanlarda.

ufak şirketlerde işler değişebilir ama yinede kimse kolay kolay şahsi tahsisli araç vermez, öyle 5-6 senede bekleme. her 5 senelik top mühendis araç istese ohooo, biraz mantıklı olalım.

ayrıca anlamıyorum, okulda ne gösteriyorlar size, nasıl bir düşünce yapınız var da 5-6 yılda şahsi şirket arabası bekliyorsunuz???

• Satış mühendisi, kalite kontrol mühendisi gibi asıl işi olan mühendisliği yapmayan kişilere veriliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışılan alana göre değişir de nedir bu araba saplantısı, buna göre kariyer planlaması mı yapacaksınız? Benim arkadaş da satışta çalışıyor, altında Symbol var aldığı para 1,800 TL. Bakma milletin şirketlerde çaka sattığına, çoğusu hayattan soğudu.
  • %99 csb

• Evomania kullanıcısına yanıt
    Bende gordugumu soyluyorum hocam, calistigimiz sirketlerin hicbirinde muhendislerin araci yok. Tabi sirket araclari var bazen muhendis vsleri tasimak icin.

• İhtiyaç ve ehliyet birleşince veriyorlar
  • Altı yıl kadar önce daha şirkete ayak basmadan arabayı göndermişti bir personeliyle bana patron.Ha neden şirket aracı tahsis etti bana, hemde izinli günlerimde dahi aracı hesapsız kullanma yetkisiyle.Çünkü benden çıkarı var.
    Not: X Markanın bölge Müdürlüğünde çalışıyorum, pazarlama biriminde değilim.Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdim, gördüğüm eğitimle alakasız bir iş yapıyorum.
    2.Not:Müdürlerde,Pazarlamacılarda, Ön Muhasebecide, Depocuda ve Ofisboyda şirket aracı var.

• Respectformuslims kullanıcısına yanıt
    Medikal sarf malzemesi ve cihaz satışı.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boltman34

Okulunuz top ama sizin hedefleriniz Sütcü imam ne yazikki.Madem iyi bir universitedesiniz kariyer hedeflerinizde araçlar yerine size sinif atlatacak donanimlar olsun sonrasinda araçta olur cep telefonuda olur özel saglik sigortasida olur.Hatta hedefi bir tik öteye götürüp kendi isletmenizi acmayi hedeflemenenizi ve araba markanizi kendinizin belirleyecegiz hedefler koyarsaniz kendinize ozaman iyi bir universite okumanin faydalarini gormus olursunuz.

sütçü imam üniversitesi mezunuyum buyrun birşey mi diyecektiniz?
  • Maalesef Türkiye'de işsizlik de TOP noktada. Yeni mezunlar kafelerde geziyor ancak. Şirket arabasına odaklanmak yerine size iyi bir kariyer planı sunan yerlere odaklanın. Bugün değil yarına bakın.
    Öyle 525 falan da vermezler hiçbir müdüre. Ancak CEO olursanız açılır o kapılar.
  • arkadaş kafa mı buluyor acaba top okullarda okuyup böyle dar düşünce yapısına sahip olmasına şaşırdım ya da hiç mi çevrede bir şeyler görmüyor,bizim muhasebeci arkadaşın altında da şirket arabası var,bizim belediyede bile herkesin çekmecesinde clio anahtarlığı duruyor

1500 maaş veriyorlar altına bmw çekseler ne olacak
  • O "top" okul hangisiymiş acaba, bir söylese de öğrensek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkankot2

quote:

Orijinalden alıntı: MasterElodin

Satış mühendisi, kalite kontrol mühendisi gibi asıl işi olan mühendisliği yapmayan kişilere veriliyor.

Kalite kontrolu karıştırmayalım hocam. Satış pazarlamacının işi eyvallah da kalite kontrolcü kim olacak mühendis olmayacak da ?

Haklısın mühendis yapar ben yanlış ifade etmişim. Genelde öğrenciler mühendis deyince akla Ar-ge yapanlar geldiği için konuyu açan arkadaş şirket arabası istiyorsa insanlarla iletişime geçip seyahat edeceği, arabanın şart olduğu departmanlarda çalışmalı.

Bu arada bahsettiği top okul İtü galiba.
  • Şirket araçları yasaklanmali

Heleki bu salak kızlar var bisey saticak diye veriyorlar arabayı trafiği kaybediyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: oneyy1905

O "top" okul hangisiymiş acaba, bir söylese de öğrensek.

Bogazici universitesi.

Hayirdir abilerim bu okul isine niye boyle takildiniz. Ben sadece merak ettim sirket araci nedir kimlere ne kadar tecrubelilere verilir vs. Allaha sukur suan ben ogrenciyim fakat memlekette yeni a3 ve a6(10 yillik) aracimiz var.sadece bu isi merak etmistim saygideger abilerim bilgi almak istedim durumla alakali cok duydum forumda sirket araci lafini ondan dolayi bir sorayim nedir ne degildir dedim.

Cok iyi bir is bulurum falan diye birsey de demedim sadece olayi merak ettim uluslarasi olan tr de faaliyet gosteren saglam sirketlerde boyle bir olay var mi merak ettim hepsi bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Kargan -- 6 Ekim 2016; 18:12:56 >
  • Okudugunuz mesajdan size birsey söyleyecegimi mi cikardiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boltman34 -- 6 Ekim 2016; 21:25:02 >
  • Sana niye araba versinler?
    O arabalar genel olarak şirket işleri görülsün diye veriliyor. Gümrük müşavirinin ayakçısına bile veriliyor çünkü eleman yaya olarak limanda oraya buraya koşmakla iş yetiştiremez.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.