Şimdi Ara

Yazılımcılar Müjde :) En çok kazandıran yazılım dilleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, yazılımcılığa başlamak isteyenler, yeni başlayanlar ya da iş ve uzmanlık değiştirmek isteyenler. amerika da yapılan bir araştırma ile en çok kazandıran programlama dillerinin ortalama senelik maaşları belirlenmiş.

keşke aynı durumlar burada da geçerli olsa. http://www.milliyetteknoloji.com/yazilimcilar-icin-en-cok-kazandiran-programlama-dilleri/detay/

• php ?
  • Onemli olan bir dili bilmek degil ne yazikki. O dil ile ne yapabilecegin.veya ne kadar surede yapabilecegin onemli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni başlayan birisi olarak bu yazıyı okumam beni umutlandırdı.
  • Yazinin ulkemiz gercekleri ile bir alakasi yok onu ben bastan bir soyleyeyim de.
    Yani su cikarimi yapmayin sakin: "Python bilenler cok kazaniyormus, ben cok iyi derecede Python bileyim, SQL pek bilmesem de olur "
    Su anda piyasada Java ya da C# bilenler is buluyor.
    SQL zaten bilmelisiniz iyi derecede. ( Programlama dili sayilmasa da ogrenciyken buna da insan bir programlama dili gibi yaklasiyor, o sebeple soyledim )
    Bunun yaninda eger Web tarafinda iseniz Jquery, Javascript, Html , Css, JSTL vs vs gibi yapilara hakim olmak gerekiyor.
    Yani tek bir sey bilmek asla yeterli degil, ama gozunuzu de korkutmasin, zamanla hepsini ogreniyorsunuz yeter ki alt yapi saglam olsun.
    Kucuk bir de dip not vereyim, her ne kadar Java ya da C# bilenler is buluyor olsa da, her ikisi de C benzeri diller. Eger sifirdan ogrenecekseniz ve ciddi iseniz C ya da C++ ile baslamalisiniz cunku programlama isinin temeli belki de en kuvvetli programlama dili olan C/C++ ile ogreniliyor. Fakat bu diller biraz low level kaldigi icin gunumuzun uygulamalarina adapte olmalari zorlasiyor. O sebeple bu alt yapinin uzerine Java ya da C# ogrenmek gerekiyor.

• Benim de fikrim şöyle:

Bir elmayı elma olarak alıp elma olarak satarsanız, kar marjı çok çok ama acayip çok düşüktür. Konu başlığında yazdığı gibi "çok kazandıran" bir iş yapmak istiyorsanız elma olarak alın, meyve salatası olarak satın. İşte o zaman kazanırsınız.

Misal, Nestle fındığı Türkiye'den 5 liraya alıyor, çikolatanın içine koyup 60 liradan Türkiye'ye geri satıyor.

Yani bu soyut gibi görünen fikrimi şöyle açayım:

Hangi programlama dilinin daha iyi olduğu bugün başkadır, yarın başkadır, çünkü teknoloji değiştikçe o dilin özellikleri değişebilir; bugün beğenmediğiniz dilin özellikleri sizin çok sevdiğiniz dili fersah fersah geçebilir. Bu nedenle dilbilginizi ham halde kullanacağınıza o dilden bir ürün ortaya çıkarın. İşte o zaman "çok kazandıran" neymiş göreceksiniz.

• zaten arkadaş da kendi mesajında aynı durumlar burada da geçerli olsa demiş. tespit de amerikada yapılmış.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hepsinde azıcık azıcık, öne çıkan ikisinde uzman olup SQL'de sağlamsa başlamak için gerekenler hazır denebilir.
  • alakasız olacak da, bizim milletin bu cahil cesaretine cidden bayılıyorum ya aklın sıra hit almak için milliyet teknoloji ve hürriyet teknoloji isimlerini kullanıyorsun, doğan ve demirören gibi ülkenin en ta..aklı iki holdinginin tescilli markalarını yani, sence bu adamların elindeki avukat ordusu seninle uğraşmak istese ne olur, herhangi bir fikrin var mı bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dracos -- 27 Kasım 2014; 18:21:22 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.