Şimdi Ara

Yazılımcıların 1 günü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
5
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    hocam acaba diğer ünivrrsitelerdede pratiki çok olmayan çok zorlanırmi yoksa dediginiz gibi universitenezin sıkintısından mı ilk zamanlar bu kadar sorun çıktı . Aklımda ve şuanda puanla gözüken itü gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • acomputerengineer A kullanıcısına yanıt
    Hangi universite?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

98 bogazici programlama mezunuyum.98 den beri 19 yildir programcilik yapiyorum.programcilik be bilg muh ligi 90 larin sonu 2000 lerin basi iyiydi ama su anda bitti. Adapazari bilg mezunu ilk 8 ay aylik 1500 liraya calisiyor oyle soyleyim sana.

Benim yazilim firmam ve 4 calisanim var.beni baz alma belli olmuyor.

Ha 1500 somuru gibi algilanmasin.o arkadasin yetisme surecinde cepten verebilecegim max rakam bu.sonrasind 3 civari almaya baslar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @acomputerengineer
    bize de çok stajyer geldi geçti, gördüğüm tek şey sen hevesli değilsen kimse senin için hevesli değil. Biz stajyer almıyoruz dememize rağmen bir eleman ısrarla aradı ve bizi olmadık bir yerden araştırarak bulduğunu söyledi. Sırf bu yüzden elemanı stajyer olarak davet ettiler. Yani hırslı ol, öğrenmeye açık ol. yazılımcıyım diye network ile ilgili konuya bakmamazlık yapma, herşey konusunda genel kültürün olsun. misal bizim firmamız telekomünikasyon ile alakalı ben network ve telefon santrali tarafını da az çok biliyorum. işime de yarıyor.

@Smsn51
    Benim için üniversite yıllarım sıkıntı olmadı çünkü ben yazılıma "koxp" denilen mereti yazarak başladım. herşeyi kendim öğrenmek zorunda kaldım. o yüzden üniversitede kalem kağıt bile kullanmama gerek kalmadan onur belgesi ile kolayca mezun oldum. o yüzden ben teorik bilgiye hiç inanmadım, herşey benim için pratikte öğreniliyor. sen istersen AA ile geç database dersini, tecrübeye geldiğinde konu takılıyorsun. o yüzden her zaman kendini geliştir, pratik yap, iş hayatını öğrenmeye çalış, mümkünse staj yap. Ben staj yapmadım, en büyük eksiğim oydu. Biraz iş sektörünü bilmek lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

Çok motive edici yazdınız gerçekten. Benim merak ettiğim yazılımcı tam olarak nedir? Yani bir kodlama dili öğrenip mesela C++ sırf bununla kod mu yazıyorsunuz? Yazılımcıların tam olarak ne yaptığını sormamın nedeni hedef koymak. Çünkü neyi öğrenmem gerektiğinden emin değilim.

Birde yazılımcı olmak benim de olası hedeflerim arasında ama yaklaşık 5 senedir uğraşırım bu yazılımcılıkla ve sürekli pes ederim. Kopyala yapıştır yaparak bir kaç keyloggerlik yaptığım var o kadar. If else while vs bunları biliyorum parametre nedir vs biliyorum kodlara bakabiliyorum az çok anlayabiliyorum bunun yanında ingilizcem de gelişik biraz ama sürekli başlayıp başlayıp bıraktığım için hepsi parça parça.

Düzgün bir başlangıç yapmak istiyorum neyden başlamalıyım? Hedefim ne olmalı?

Hedefin insanlara yardım etmek ve işinden zevk almak olmalı. Youtube'da "Bilgisayar Kavramları" kanalı var. 'Şadi Evren Şeker' Hocamızın yazılım ve bilgisayar mühendisliği hakkında çok fazla videosu var. Eğitim videolarından tut soru cevaplara, maaşlara, eğitim şartlarına, çalışma ortamlarına vs vs her konuda çook fazla video var. Dikkatini çeken şeyleri izlemeni tavsiye ederim.

• Requizm kullanıcısına yanıt
    söylediğin kanal genel olarak gereksiz kısa bilgilerle dolu. ayrıca insanlara yardım etmekten daha spesifik bir hedef istiyorum insnlara yardım etmek ve işinden zevk almak zaten her işte olması gereken şey. sağ ol yinede cevabın için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burn It To The Ground

söylediğin kanal genel olarak gereksiz kısa bilgilerle dolu. ayrıca insanlara yardım etmekten daha spesifik bir hedef istiyorum insnlara yardım etmek ve işinden zevk almak zaten her işte olması gereken şey. sağ ol yinede cevabın için

'Doğukan Güven Nomak' a da bakabilirsin

Gereksiz kısa bilgiler mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi requizm -- 22 Haziran 2017; 7:47:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.