Şimdi Ara

Yazılımcıların 1 günü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
5
Favori
3.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazılımcı veya Bilgisayar mühendisi okuyan çalışan büyüklerim ... Tercih zamanına yine geldik ve aklımılda değişik sorular var , bildiğim kadarıyla yazılım işi kod yazmakla geçiyo ancak mesai nasıl , iş stresi ne derecede , işin ilk yılları zorluk vs ne durumda yardım ? Yani mesainiz kac saat ve bu mesaide ne kadar verimli çalışıyorsunuz , kendinize biraz vakit ayırabiliyormusunuz ? Sürekli beyininizi kullanmanız gerekiyor mu yoksa zamanla biraz kafadan rahatça yazılıyormu bu kodlar ? Yardım ederseniz çok sevinirim ...

• 👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆👆
  • Merhaba hocam ben de seni çok seviyorum seni de unutmadım bir şey yok ama insan bekliyor işte böyle bir durum söz konusu değil mi ya da arama yapabilirsiniz ve bu yüzden de çok güzel bi gündü ama bu sefer kesin olarak kabul ediliyor olsa bile bu konuda yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar
  • hocam baya bişiler yazmışsın 😂😂😂 okuyan , bilgisi olan herkez yardım edebilir , hem başkalarıda okuyup bisiler ögrenebilir 👆
  • Girişimci değilsen bilgisayar mühendisliği okuma
  • sakın emin olmadan yazma iyice araştır kod falan dene seviyor musun anla.
  • elektrik mühendisliği okuyorum, bu sene az buçuk programlama öğrettiler, illallah ettim.tercih yapmadan önce bilgisayar bile yazabilirdim oysa.iyice düşün taşın,youtubeda bi kaç ders C dili eğitimlerini izle.öyle gir bu yola
  • 37debdeb37 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben seviyorum ama yazamıyorum n'olacak
  • Yurtdisinda yazilim muhendisi olarak calisiyorum. Zamanimin buyuk cogunlugu elimde olan problemlerin nasil cozulmesi gerektigi, ve var olan sistemin nasil gelistirilecegi hakkinda dusunmekle geciyor. BIlgisayar onumde oldugu icin bu sirada merak ettigim konulari arastiriyorum, istedigim videolari izliyorum ve gunun sadece 2 saati aktif olarak kod yaziyorum.

Gunde yaklasik 6, 6:30 saat calisiyorum. Isimi sevdigim icin, gunun bos vakitlerinde kendimi gelistirecek seyler ile ugrasiyorum. Iyi bir takim ve yonetim varsa isler cok iyi planlandigi icin stress gibi kavramlardan uzakta calisiyorsun.

Tabi alan cok genis. Bilgisayar muhendisi olmak, kod yazacaksin veya teknik problemler uzerinde kafa patlatacaksin demek olmuyor. Tamamen yonelecegin alan sana kalmis.
  • ben de özel bir firmada yazılım uzmanlığı yapıyorum. bir üstteki arkadaş gibi çoğunlukla müşterilerde olan sorunları çözmekle zamanım geçiyor, gün geçmiyor ki sorun olmasın. kalan zamanda da yazılım geliştiriyorum. Tüm gün oturuyorum, sıkılmaktan ciğerim soldu. Yazılımı severek yapıyorum ama tüm gün oturmak çoğu zaman bana göre değilmiş gibi geliyor. onun dışında zevkli meslek, derdi akarı kokarı yok ( işini düzgün yaptığın sürece ) gün içerisinde kaliteli kod geliştirme saatim benim de 2-3 saattir en fazla. geri kalanı araştırmaya gidiyor, işimi nasıl daha hızlı yapabilirim, nasıl daha stabil yapabilirim, bana neler gerekli, aklıma bugün neler takıldı da öğrenemedim vs.
  • 98 bogazici programlama mezunuyum.98 den beri 19 yildir programcilik yapiyorum.programcilik be bilg muh ligi 90 larin sonu 2000 lerin basi iyiydi ama su anda bitti. Adapazari bilg mezunu ilk 8 ay aylik 1500 liraya calisiyor oyle soyleyim sana.
  • sleepydragon S kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim hocam tecrubelerinizi bizlere aktardiginiz icin acaba mesleginin ilk zamanlari zorlandiniz mi geneldede obur firmalarda muhendislere makine muamelesi yapilma durumu varmi yoksa genel olarak biraz esnek calisabiliyor diyebilirmiyiz
  • alizwel A kullanıcısına yanıt
    teşekkürler zaman ayirip bilginerinizi aktardığiniz icin. Turkiyede calistiniz mi , burda nasıldı durumlar sizin açınızdan .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smsn51

teşekkürler zaman ayirip bilginerinizi aktardığiniz icin. Turkiyede calistiniz mi , burda nasıldı durumlar sizin açınızdan .

Ne demek. Zamaninda bir cok forumda bende bir cok soru sormustum. Baskalari ne dusunur bilmem ama ben sana gorduklerimi aktarayim.

TUrkiye'de cok siradan, egitimin cok kotu oldugu bir universiteden mezun oldum. Tek sansim bu alani gercekten seviyorum. Universite zamanlarinda her zaman cok arastirdim, calistim, bos vakitlerimde bile programlama yarismalarina hazirlaniyordum. Universiteden kisa bir zaman once mezun oldum. Ugrastigim teknolojiler marjinal ve sahip oldugum portfolyo ne kadar yeni mezun icin aykiri olduysa da Turkiye'de benim icin is bulmak cok zor oldu. En sonunda bir firmada is buldum ama 1 aydan sonra ayrilmaya karar vermistim. Ikinci ayda kararimi degistirip yurtdisina is basvurulari yaptim. Sonuc olarak yaklasik 1.5 yildir yurtdisindayim. Burda durumlar farkli, calisma arkadaslari bile farkli. Turkye'de calisirken huzurum yoktu, burda ise mutluyum.

Ek olarak sunuda cok rahat soyleyebilirim, dunya capinda inanilmaz bir yazilimci acigi var. Bir pozisyon icin yaklasik 6 aydir calisan ariyoruz. Her seyi teklif ediyoruz(vize, yerlesme, iyi maas, istedigi ulkede istedigi konferansa gitme olanagi, evden calisma, sirket gezileri vs vs), ancak bulmak cok zor. Kisaca ben bu isi severim diyorsan kesinlikle yapilacak is, ancak arastirdim sevemem diyorsan, istedigin meslegi sec. Hangi meslek olursa olsun, seviyorsan hem hayatin huzurlu gecer, hem de istedigin hayati yasarsin.

• Smsn51 S kullanıcısına yanıt
    İlk zamanlarımda tabiiki de zorlandım. çünkü teorik bilgi ve tecrübe çok farklı şeyler. tek artım ben freelance iş yapıyordum iş hayatına girmeden önce, o yüzden adaptasyonum hızlı oldu. ancak 0 tecrübe ve okuldan mezun olup ilgisi olmayanlar birkaç aya işi bıraktı direk. yazılım işi zordur, kafa gerektiriyor.

@alizwel
    hocam pozisyon için cv göndereyim bana o şartları sağlayın yeter :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali

elektrik mühendisliği okuyorum, bu sene az buçuk programlama öğrettiler, illallah ettim.tercih yapmadan önce bilgisayar bile yazabilirdim oysa.iyice düşün taşın,youtubeda bi kaç ders C dili eğitimlerini izle.öyle gir bu yola

C öğrenmesi zor bir dildir. Aklında bulunsun programlamaya başlayacak birisi görürsen ona Python öner.

Konu sahibi, Python ile başla. Evet proje olduğu zaman kod yazıyoruz. Zamanı iyi ayarlayamazsan kendini sabaha kadar kod yazarken bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_bbz_26

98 bogazici programlama mezunuyum.98 den beri 19 yildir programcilik yapiyorum.programcilik be bilg muh ligi 90 larin sonu 2000 lerin basi iyiydi ama su anda bitti. Adapazari bilg mezunu ilk 8 ay aylik 1500 liraya calisiyor oyle soyleyim sana.

Siz ne kadar aliyosunuz
  • Merhabalar şu anda 4. sınıfa geçmek üzere olan ve şu anda staj arayan bu öğrenci arkadaşınıza tavsiyeniz ne olur?
  • alizwel A kullanıcısına yanıt
    Çok motive edici yazdınız gerçekten. Benim merak ettiğim yazılımcı tam olarak nedir? Yani bir kodlama dili öğrenip mesela C++ sırf bununla kod mu yazıyorsunuz? Yazılımcıların tam olarak ne yaptığını sormamın nedeni hedef koymak. Çünkü neyi öğrenmem gerektiğinden emin değilim.

Birde yazılımcı olmak benim de olası hedeflerim arasında ama yaklaşık 5 senedir uğraşırım bu yazılımcılıkla ve sürekli pes ederim. Kopyala yapıştır yaparak bir kaç keyloggerlik yaptığım var o kadar. If else while vs bunları biliyorum parametre nedir vs biliyorum kodlara bakabiliyorum az çok anlayabiliyorum bunun yanında ingilizcem de gelişik biraz ama sürekli başlayıp başlayıp bıraktığım için hepsi parça parça.

Düzgün bir başlangıç yapmak istiyorum neyden başlamalıyım? Hedefim ne olmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Old Mac New Clip -- 21 Haziran 2017; 22:52:2 >
  • Yazılımcıların 1 günü mü?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.