Şimdi Ara

yazılımcıların hala dolgun maaş alması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Şu mentaliteden 4 yıldır çıkamadılar cidden yorumlara bak biri aşırı gömüyor biri aşırı yükseklere çıkarıyor. 3 aylık eğitimmiş, bizim csci tayfa bölümle birlikte hadi bunu da alayım bari diyerek alıyor o sertifikaları.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • “ kimsenin sebebini bilmediği gizem. 3 aylık kursla edinilen yetkinlik ile sıcak evlerinde standart mühendislerin üç katı beş katı para kazanıyorlar.”

Ortalama üstü zeka ve ortalamanın çok çok üstünde, uzun saatler verimli çalışma alışkanlığı olan biri olarak 2.5 ayda C’de arraylere öğrenebildim. Orta kolay problemleri çözebiliyorum fakat Hiçbir yerde iş yapacak seviyede değilim. Kolaysa siz yapın girin. Ne kadar avel var piyasada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 23 Kasım 2024; 2:0:32 >
  • ekşi sözlük
    https://eksisozluk.com/entry/170392788

İnternet herkese açık olmamalı.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt

Adamın diğer entryleri de çok saçma😂

• Firmalar işe alacak olsa; yani diploma sormayacak olsalar, 3 aylık değil ama 6-12 ay arası kursla, web frontend veya backend işleri gayet yapılabilir.

Başlığı yazan troll burada ama çok belli.

• ikigai kullanıcısına yanıt

Yapılamaz, açık ve net. Normalde bu tarz konuları ciddiye alıp yazma zahmetine girmiyorum, konusu açılmışken ifade edeyim.

Kursa gelenlerin %90'ı birkaç hafta içerisinde dökülür, kurs dandikse orasını bilmem tabi. Öbür türlü de profesyonel hayatta sıçıp sıvar. Bilgisayar bilimleri analitik zekanın çok yoğun bir şekilde kullanıldığı bir alan, yaptığımız neredeyse her şey problem çözmeye yönelik. "kolay yoldan para kazanacağım" diyen herhangi birisi girilen zahmeti ve yoğun eforu gördükten sonra kısa sürede bu alandan koşarak uzaklaşır, zekanın gerekmediği ve çok daha fazla para kazanabileceği alanlara yönelir.

Gerçi Türkiyede yaşıyoruz, şirketlerden büyük beklentiler içerisine girmemek lazım, R&D az, onlar da diploma isterler haliyle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 22 Kasım 2024; 20:47:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

Web frontend, backend işleri dedim hangi R&D hangi bilgisayar bilimlerinden bahsediyorsunuz bu alanla alakalı?

Yurt dışında, yıllardır "bootcamp" denen yoğun 6-12 ay arası kurslarla bu işleri öğrenip çalışmaya başladı insanlar. Tamamen sıfır olmadıklarını ve giriş düzeyinde programlama becerileri olduğunu, yeterli zeka ve isteklerinin olduğunu düşünerek yazdım, zaten bu işe baştan ilgisi olmayan insan girmesin.

Kendim bilgisayar mühendisliğindeyim, web'le direkt alakalı hiçbir ders yok. Diferansiyel denklemler dersi aldım diye de zekamın yükseldiğini veya frontend/backend işlerinde çalışabilmek için yükselmesine gerek olduğunu da sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 22 Kasım 2024; 21:1:30 >

hocam sen demiyor muydun backend'de distributed systems çok karışık diye. gerçi diğer sabancı cs okuyan eleman olabilir. egon da sabancı cs'te hepiniz bambaşka görüşlere sahipsiniz.yazılımcıların hala dolgun maaş alması 

senin yönelmek istediğin alan ne peki? benim alan konusunda hala kafam karışık. yavaştan bir şeyleri seçmem gerek diye düşünüyorum.

siz ikiniz de aynı okul bölümdesiniz yav

• Ben yapay zekaya yönelmek istiyorum. Öyle bir şey demedim ben. Bu tarz 3 ay 6 ayda yazılım sektörüne giriş yapanlar genelde frontend işleriyle giriyor diye biliyorum, biraz da uzatıp backend için de girebilirler. Bilgisayar mühendisliğinde Diferansiyel denklemler dersi mesela bu insanların aldığı kursun yarısı kadar emek istedi diyelim, bu kadar saat ve emek gitti ama karşılığında alana dair 0 dönüşü oldu. Üniversitede çoğu ders böyle, calculus 2 aldın diyelim frontend kursune giden birine göre 200 saat fazladan bu ders için çalışmış oldun ama tamamen konu dışı bir çalışma yaptın. Anlatabiliyor muyum?

GEPler, alan dışı seçmeliler, tarih dersleri vs ekledikçe hiç karşılığı olmayan yüzlerce saat eğitim almış oluyorsun, 4 seneye uzuyor eğitim ama 1 senede alana yönelik daha anlamlı eğitim alabilir başka bir kişi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 22 Kasım 2024; 21:8:14 >
  • Ben sabancıda olduğumu hiç söylemedim ki o sizin kendi çıkarımınız sanırım.

yav herkes farklı bir şey söylüyor hocam benim de kafam karışıyor. linkedin'dan odtü ceng + boğaziçi ceng masterlı biriyle konuştum 2022 yazında, bölüm tercih ederken. bana şunu demişti. bu bahsettiği parayı 2022 temmuz'da alıyordu bu arada. adını vermeyeyim sağlam bir şirket.

"Açıkçası bu data science - ML vs yeterince "prestijli" alanlar değil bence. Çünkü genelde teknik açıdan en sağlam adamlar backend'ci oluyor, yönetici onlar oluyor, data'cılar da backend'den birine raporluyor oluyor mesela. Parası da ona göre.

Ama para işi tabi tamamen uzmanlık ve tecrübe ile ilgili. Yeni mezunken çok bir şey beklememek lazım. Kendini geliştirdikçe artıyor. Ben 5 sene önce 4 bin lira ile başlamıştım, şu an 120 bin alıyorum mesela. Ama hayvan gibi çalışıyorum, teknik yönetici oldum falan filan. Benden sonra en çok para alan arkadaş 60 bin alıyor. O da dandik bi üni mezunu, ama baya geliştirdi kendini. Para kısmı tamamen sana bakıyor yani.

"

bu da silikon vadisinde değişik bir alanda çalışan software engineer'ın yorumu. bilkent cs mezunu

" matematik yazilimda avantaj, ozellikle data science ve oyun gelistirme konusunda teorik bilgi onemli. ama yazilimin hangi dali olursa olsun ciddi bir matematik sart degil. ama matematigin beraberinde getirdigi soyutlama yetenegi ve soyut dusunme yetenegi cok onemli. zaten yazilim da ayni matematik gibi soyut kavramlar arasinda iliskiler kurma, gercek hayattaki fuzzy patternernleri soyut duzleme indirgeyip sonular alma uzerine. yani ozetle matematikte konulara hakim olmak degil benzer dusunce yapisina sahip olmak onemli."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 22 Kasım 2024; 21:20:1 >

• Doğru demiştir sektörde çalışan birisiyse. Backend bildiğim kadarıyla çok geniş bir konu, ML'i de entegre edebilirsin backende ama ML işi de research düzeyinde öyle herkesin yapabileceği bir şey değil.

Sektör deneyimim pek yok o yüzden yöneleceğim alanlar değişebilir, hiçbirini küçük görmüyorum, ama okulda bunların eğitimi veriliyormuş gibi yapmak da istemiyorum. Mesela tek bir oyun programlama dersi yok bilgisayar mühendisliğinde, ama işe başvursak 1 sene oyun programlamayla uğraşmış adam yerine diplomalı diye bilgisayar bitireni alırlar...

hocam research düzeyinde o işi yapmak için cs lisans da yetmiyor ki amazonda applied scientist birine sormuştum "hocam sizinkisi gibi bir kariyer yolu için phd şart mı" diye. ekipte research odaklı masterı olan 1-2 kişi dışında herkesin phd'si var demişti. ML engineer olarak çalışanlar bizim bölümden bile var hatta benim gibi ek olarak calculus, difransiyel denklemler, stat/prob almamış (ben de almadım ama alacağım) kişiler. ama bunların yaptığı iş hazır modelleri kullanıp entegre etmek. Researcher olarak çalışmak akademisyen olarak çalılmaya benziyor diyorlar bir de. İkisi birbirinden çok farklıymış.

bu backend mevzusu çok geniş ve şirketin büyüklüğü kullanıcı sayısı arttıkça bulunan çözümler için ciddi bir cs altyapısı gerekiyor. zaten o yüzden dünya kadar para veriyorlar. google'da ML researcher olarak çalışan adamdan 2 kat fazla kazanan backendciler var.

• Yazdığın mesajda web frontend, backend yazıyordu, kafadan web'den sonra virgül var diye düşündüm (3 ayrı alan gibi, web, frontend, backend) ona istinaden cevap verdim.

Webin kendisi için gerek var mı emin değilim, ama bahsettiğim alanlar için dediklerimin arkasındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 22 Kasım 2024; 21:47:16 >
  • web frontend, web backend anlamında yazmıştım.

@Cryptix Bu konu hakkında cevap vermek zor. Reddit'te mesela ML işleri giriş düzeyinde bulunmadığından, backend'e yöneliyor çoğu kişi, iş imkanı ve seçenek daha fazla. İş bulmak için Phd yapmak saçma geliyor, okulda hoca da olmak istemiyorum, Phd'siz bir yol lazım.

valla hocam araştırın ama phd'siz researcher olan pek görmedim zaten şirketlerde bu pozisyonlarda çalışan kişilerden de aynı dönütü aldığım için ben ML mevzusundan vazgeçtim. phd'siz olanlar da çok extra kişilerdi stanford, mit master falan.

ML işleri giriş düzeyinde var ki. ama applied scientistlik ile uzaktan yakından alakası yok. tatminliği de front-end'den fazla değildir. hatta faang'da front-end'ci trendyolda ml engineer birini tokatlar.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

web genel bir başlık değil mi zaten back-end ve front-end de bunların içinde.

bence ben de dahil forumdaki kimse tam doğru bir şey bilmiyor bu mevzular hakkındayazılımcıların hala dolgun maaş alması 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cryptix Ph.D -- 22 Kasım 2024; 22:4:3 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.