Şimdi Ara

Yazilimi ogreticek yaninda bedavaya calisicam (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Senin attigin dokuman uluslararasi bir index'e dayaniyor o yuzden turkiye icin bir . Benim calistigim sirkette hem java hem python kullaniyoruz ve ben bu siralar cok fazla python bilen programci arayan sirket duyuyorum.

Bir programlama dilinin kullanim oraninin artmasi icin buyuk sirketlerin o programlama diline destek vermesi gerekiyor. Mesela python'un kurucusu google'da calisti 2005 ile 2012 arasinda.Simdi Dropboxda calisiyor.

Ben su anda IBM'in bir urunu uzerinden calisiyorum ve bu urunun arayuzunu bazen python API'dan baze Java Apidan kullanmam gereken durumlar oluyor.IBM'in yazilim alaninda okudugum her dokumaninda urunlerinin python uzerinden nasil kullanilacagini ayrintili bir sekilde anlatiyor(Eskiden bunu javaya yapiyordu cunku bi ara ibm maddi acidan javayi cok destekledi) . Her zaman C ve turevlerini kullananan insanlar olacak. Halen Fortran kullanilan projeler var ama bu oran her gun dusecek.

Ne programa dili ile basladigin degil onemli olan. Asil mesele Algoritma mantigini ozumsemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: WinterLoot

Haklısın hocam Yakın arkadaşlarımdada var bu akım, node.jsye bağlandılar resmen :)

Yeni birşeyler öğrenmek isterseniz şuan için 2 şey öneriliyor, NodeJS ve Makine öğrenmesi. Tabi bu dünya çapı için öneriliyor ama NodeJS ilanları da görüyorum TR'de.

Çünkü çok sade ve çok hızlı bir yapısı var. Netflix gibi siteler de kullanıyor bu arada NodeJS'yi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AynştaynınKayıpÇocuğu

Javascript öğren, c falan çağ dışı diller. Javascript le herşeyi yaparsın eğer C gibi saçma dilleri istiyorsan üniversite bunun için var

Programlamayla ilgili bildiklerinden süphe duy kardesim zerre gram bilmiyorsun.

C diline saçma sapan diyen insandan gercekten yasından süphe duyarım. Elindeki telefondan tut haberlestigin kameraya kadar C, c++ yazılmıştır.

Bunu anlayabilceginden de süpheliyim gerci süpheliyim.

C , C++ laf atan arkadaslar için öncelikle okumayı ögrensinler.
    https://en.wikipedia.org/wiki/IOS
    https://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)

Ayrıca kullandıgınız cogu elektronik alet C dillerinde yazılıyor. C dillerinin sadece konsol uygulamaları düşünenlerede ayrıca yazık
    https://www.google.com.tr/search?q=qt+creator&client=opera&hs=dDr&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiSqKuSlIzVAhVH7xQKHSXTDAYQ_AUIBigB&biw=1326&bih=658#tbm=isch&q=qt+gui+examples

@Egzotik

Kardeşim bir mühendis olarak öncelikle hangi programlama diline ilgili olacagını kestirebilirsin. Programlamanın çok degişik çeşitleri var.

Önce dilini seç sonra arayüzünü keşfet

C DİLİ >>> Dev c , Qt , MS gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.akbulut -- 15 Temmuz 2017; 23:51:42 >

• C# iyidir başlangıç için C biraz ağır olabilir ilk basta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Volvolord

Megaholdinge gir, Siten olur rihanna ile foto cekilirsin

[simage][/simage]

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlayabilmek? boğaziçinde bilgisayar okuyorum bahsettiğin şeylersen haberdarım.javascript ile uygulama websitesi oyun herşey yaparsınız silah olarak bıçak kullanabilirsin ama 21. Yüzyıldayız

• quote:

C çağdışı dil diyen insan programlamanın zerresini bilmeyen insan.
    https://www.tiobe.com/tiobe-index/ Al sana kullanım oranları, çağ dışıymış. Önerdiğin javascriptin kullanımı daha az. Javascript yerine Perl bilen insan daha önemlidir. Çünkü daha effektifdir.

Bilmeyen insanlar böyle yorumlar atmasın bi zahmet. Üniversitede göstermeleri saçma olduğu anlamına gelmiyor. Günümüzde çoğu oyun bile hala c ve c++ üzerinden yazılıyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Oyun_motorlar%C4%B1_listesi .

@Hide and Seek

Yanlış bilgilendirdiğim bir durum yok, Python kullanımı Cye bakarak daha basit olabilir ancak C altyapısına sahip biri C++ ve c#a yönelebilir. Şirketler özellikle python kullanmadığı sürece Türkiyede python anlamsız. (Çoğu şirket Java ve C++ kullanıyor.)

Javascript le react ile websitesi react native ile ios Android App yaparsın nodejs ile backend i halledersin canın sıkılırsada unity de oyun yaparsın adam Perl diyor Şu anda En güçlü dil javascript tir

• AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi adam akıllı eğitim vermiyor demekki. Cyi bu kadar aşağıladığına göre.

• Aç yutuptan izle

• quote:

Anlayabilmek? boğaziçinde bilgisayar okuyorum bahsettiğin şeylersen haberdarım.javascript ile uygulama websitesi oyun herşey yaparsınız silah olarak bıçak kullanabilirsin ama 21. Yüzyıldayız

Programlama bilgini bilmiyorum belki cok iyidir ama Bogazici sadece turkiyede iyi kardesim inan dunyada cok berbat bir universite ilk 1000 e zor giriyor.Ilk 500 de degilse bir uni iyi degildir(Bunu osyme soyluyor ilk 500 te okumadiydan denklink alamiyon anca sinavla).Tabi kotu de degil

Valla ben certifikalari ogrenirken c# java html ogrendim birazda iosun prograglama dili objective c mi ne.X code da calsiiyorduk.Microsoft okullarinda calistigimizdan tum programlar belesti.Fiatlarina baktim 2-3 binlerde mahasallah korsani onermem ama objective c belesti. Valla yaptigim projeleri daha neler yaptik soylerdim ama programlama oyle bisi ki 1 yil yuzune bakma unutuyorsun tamamen.

Programlamayi artik herkes biliyor.Artik cok gelismis ulkeler liseye ilkokula koymaya basladi ve programlama kaldiriyor unilerden.Misal amerika liseye koydu, Estonya ilkokul ortaokul lisede bizdeki matematik gibi veriyor ve artik onlarda bu bolum yok universitede.Ama her bolumde universitede programlama iceriyor artik tek basina ogretilmiyor.

Yani bence gelecegin meslegi degil programlama matematik gibi bisey oldu.O olmadan zaten bisi olamiyorsun.Zaten artik insan diline cok yakin diller ciktigindab herkesin cok basitce ogrenecegini ongoruyorum.Gelecegin meslekleri;

Uzay, Genetik,Robotlar,Biyomuhendislik(yapay gen,doku organ hucre),Megatronik,Integreted engineering,kuantum fizik vs. Eger yok olmassak Gelecek budur bunlarin icinde de programlama olur

• Yorumları okurken kanser yok o dili öğren yok bunu öğren diyip durmuşlar bilgisayar mühendisleri dil değil algoritma ve yapıları öğrenir hangi dille öğrendiğinizin bir önemi yok diller bir araçtır. Piyasa gözüyle bakmayın dillere siz mezun olana kadar çok şey değişir.

Kusura bakma kardesim bi gram akıl yok sende. Bana gidip app lardan bahsediyorsun. Daha okul okuyorsun gidip C yi kötülüyorsun. C nesne tabanlı bir programlamadır . Zaten akıllı biri olsan o iyidir bu kotudur mantıgı olmaz. Senin gibi iş başvurusuna gelen çok mühendisle karşılaştım. Programlama biliyorum diyen okulda ogretilen 2 konuya programlama bildigini sanan.

Ben sana İOS C de yazıldı diyorum sen bana App diyorsun. Bu kadar küçük düşünüyorsun işte.

*** Bana Elektronik mikroişlemciyi Java ile programlasana ?

Sana bir abimizin şahsi blogunu verecegim . Belki Sen daha ilk okuldayken Bu adam sctriplerle ugraşıyordu. Sonradan C üzerinde çalışan ve Yurtdışında Mühendislik yapan abimiz. 2009 yılından beri ingilizce ve türkçe olarak takip edebilirsin.
    https://hasanyavuz.ozderya.net/

Bogazici okumak anlamaya etki etmiyormus demek :) Merhaba bende bir firmada Aselsan için özel güvenlik kamerası üreten biyerde ARGE,ÜRGE Mühendisi, Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.akbulut -- 16 Temmuz 2017; 14:24:43 >

• quote:

Javascript öğren, c falan çağ dışı diller. Javascript le herşeyi yaparsın eğer C gibi saçma dilleri istiyorsan üniversite bunun için var

yuhhhhh ???
  • quote:

Boğaziçi adam akıllı eğitim vermiyor demekki. Cyi bu kadar aşağıladığına göre.

Malesef.. Dünyadan haberi olmayan insanlar keşke biraz araştırmayıda ögrense.
  • c ye çağdışı diyen mağara adamıdır
  • Zaten yukarda amaca göre degisir dedim, eminim konuyu acan adamda dediklerini yapmak istiyordur

sana herkes cevabini vermis zaten dahada yazmaya yuzu var adamin ya muhahaha

• Konuyu açan arkadaşa önerim popüler bir programlama dilini internetten kendi başına öğrenmesi hiç değilse öğrenmeye çalışması. Önemli olan programlama mantığını geliştirmen, algoritmalara aşina olman. Yoksa syntaxleri öğrenmekte pek bir numara yok, birinde iyi olanın diğerini hazmetmesi maksimum 2-3 hafta alır. İngilizcen yoksa ilk onu öğren
  • Herkesin cevap vermesi dogru oldugu anlamina mi gelir bin yıl öncede sizin gibiler dünyayı düz zannediyordu

• quote:

Orijinalden alıntı: ÖzgünK

Android cep telefonun varsa yazılım öğreten programlar çok. Bak aşağıya link ekledim.
    Otur evinde, elindeki telefonla öğrenirsin. Ne gerek var gidip çalışmaya öğrenmek için...

https://play.google.com/store/apps/collection/search_results_cluster_apps?clp=ggEMCgpDIyDDtsSfcmVu%3AS%3AANO1ljIvwf8&hl=tr

Linki bozuk

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.