Şimdi Ara

Yazilimi ogreticek yaninda bedavaya calisicam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
2
Favori
1.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazilima dair cok merakim var lise 3 ogrencisiyim kalan tatil gunlerimde yazilimla ilgili birseyler ogrenmek istiyorum bana en ufak da olsa bu konularda yardimci olucak birinin yaninda calismak istiyorum nasil bulurum boyle birini

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teorik bilginin iyi olması lazım, en azından belli bir konuda. Kimse bedava bile olsa boşu boşuna eleman almaz. Ayak bağı olursun
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Suan sadece hello world yazdirabiliyorum 💁💁

• Egozotik E kullanıcısına yanıt
    O zaman geç bu işleri

Algoritmayı, c#, c, html, phyton u en azından giriş seviyesinde öğren. İnternette bol bol kaynak var, kendini bir dilde geliştirmek istiyorsan zaten ingilizce öğrenmek zorunda kalırsın, orta-ileri seviyeler için türkçe kaynaklar yok denilecek kadar az. Yazılım geliştirme bölümünde wp grubu konusu var, oradan danış bize. Daha detaylı anlatırız
  • Requizm kullanıcısına yanıt
    Gerçek anlamda bir şeylere giriş yapmak istiyosan; C ile başla. C# yada phyton başlangıç için uygun değil. Html'e gelince, bir webyazılımcısı olmak istemediğin sürece webdillerine bulaşmanın bir mantığı yok.

Kombo yapmak istersen, C ile C++ cebine koyana kadar 5 yıl banko zaten. Oradan java yada c#a geçiş yaparsın
  • Javascript öğren, c falan çağ dışı diller. Javascript le herşeyi yaparsın eğer C gibi saçma dilleri istiyorsan üniversite bunun için var

• Sırasıyla söylemedim zaten, aklıma direk c# geldi ilk. Ben de c den başlamıştım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış bilgilendiriyorsun. Her programlama dili aşağı yukarı başlangıç için uygundur. MIT Computer Science müfredatını güncelledi,artık pythonla başlamak daha daha mantıklı cünkü insan diline çok yakın bu yüzden öğrenmesi daha kolay.

Ben Pythonla başladım şimdi Optimization Programming Language öğreniyorum bir şirkette. Önemli olan algoritma ve data structreları iyi öğrenmek.
  • Megaholdinge gir, Siten olur rihanna ile foto cekilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: WinterLoot

Gerçek anlamda bir şeylere giriş yapmak istiyosan; C ile başla. C# yada phyton başlangıç için uygun değil. Html'e gelince, bir webyazılımcısı olmak istemediğin sürece webdillerine bulaşmanın bir mantığı yok.

Kombo yapmak istersen, C ile C++ cebine koyana kadar 5 yıl banko zaten. Oradan java yada c#a geçiş yaparsın

5 yıl değil 15 yıl banko.

• İnternette milyon tane kaynak var. O kişiyi bulmana gerek yok.
  • AynştaynınKayıpÇocuğu A kullanıcısına yanıt
    Hide and Seek kullanıcısına yanıt
    C çağdışı dil diyen insan programlamanın zerresini bilmeyen insan.
    https://www.tiobe.com/tiobe-index/ Al sana kullanım oranları, çağ dışıymış. Önerdiğin javascriptin kullanımı daha az. Javascript yerine Perl bilen insan daha önemlidir. Çünkü daha effektifdir.

Bilmeyen insanlar böyle yorumlar atmasın bi zahmet. Üniversitede göstermeleri saçma olduğu anlamına gelmiyor. Günümüzde çoğu oyun bile hala c ve c++ üzerinden yazılıyor https://tr.wikipedia.org/wiki/Oyun_motorlar%C4%B1_listesi .

@Hide and Seek

Yanlış bilgilendirdiğim bir durum yok, Python kullanımı Cye bakarak daha basit olabilir ancak C altyapısına sahip biri C++ ve c#a yönelebilir. Şirketler özellikle python kullanmadığı sürece Türkiyede python anlamsız. (Çoğu şirket Java ve C++ kullanıyor.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 15 Temmuz 2017; 23:2:48 >

• quote:

C çağdışı dil diyen insan programlamanın zerresini bilmeyen insan.

https://www.tiobe.com/tiobe-index/ Al sana kullanım oranları, çağ dışıymış. Önerdiğin javascriptin kullanımı daha az. Javascript yerine Perl bilen insan daha önemlidir. Çünkü daha effektifdir.

@Hide and Seek

Yanlış bilgilendirdiğim bir durum yok, Python kullanımı Cye bakarak daha basit olabilir ancak C altyapısına sahip biri C++ ve c#a yönelebilir. Şirketler özellikle python kullanmadığı sürece Türkiyede python anlamsız. (Çoğu şirket Java ve C++ kullanıyor.)

https://insights.stackoverflow.com/survey/2017

Hocam javascript %62.5 ile başı çekiyor en çok kullanımda. Bir yanlışınız olmasın.

• hangi şehirdesin
  • Bu arada bence derslerine yoğunlaşıp iyi bir bilgisayar mühendisliğini kazanman daha yararına olur.

Şuan iyi bir okulu bitirmek üzereyim ben, şuan üzerinde çalıştığım projede matrisler, vektör çarpımları, türev-integral vsvs. var. Kısaca bunları liseden bilmeden gelseydim şuan çok zorlanırdım. Ha yine çok zorlanıyorum ama bir de bilmeseydim işim iyice çıkmazdaydı.
  • MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Sadece webdeveloping bölümüne bakarsanız orası doğal. Perle gelince; server Based. JS client based olduğu için önplanda.

Hakkıyla Perl bilen biri JS bilen birinden daha önemli kısacası.

++stackoverflow'a özel bir anket o. Webmasterların ön planda olduğu bir site. Bende kullanıyorum çoğu zaman, c# üzerinde htmlagilitypack adına çok yardımı dokundu bana.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Reborned -- 15 Temmuz 2017; 23:8:4 >
  • quote:

Sadece webdeveloping bölümüne bakarsanız orası doğal. Perle gelince; server Based. JS client based olduğu için önplanda.

Hakkıyla Perl bilen biri JS bilen birinden daha önemli kısacası.

++stackoverflow'a özel bir anket o. Webmasterların ön planda olduğu bir site. Bende kullanıyorum çoğu zaman, c# üzerinde htmlagilitypack adına çok yardımı dokundu bana.

Hocam ankete bakmadınız mı? Orada her yerde başı çekiyor Javascript. Ve şuan yeni mezun oluyor olduğum için piyasaya atılan yüz tane arkadaşım var resmen ve çoğunlukta Java C# ve web teknolojileri revaçta.

C++ ise pek kullanan yok Türkiye'de. C daha çok mesela.

Bu arada JS client based olmaktan çıktı bana kalırsa, NodeJS gibi ürünler çok tutuldu çünkü. Frontend'den backend'e geçince dil değiştirmeden yazmaya devam ediyorsunuz, daha büyük avantaj mı olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrKoenig -- 15 Temmuz 2017; 23:9:11 >

• Selman Kahya

YouTube'dan takip etmeni öneririm

• MrKoenig kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam Yakın arkadaşlarımdada var bu akım, node.jsye bağlandılar resmen :)
  • Senin attigin dokuman uluslararasi bir index'e dayaniyor o yuzden turkiye icin bir . Benim calistigim sirkette hem java hem python kullaniyoruz ve ben bu siralar cok fazla python bilen programci arayan sirket duyuyorum.

Bir programlama dilinin kullanim oraninin artmasi icin buyuk sirketlerin o programlama diline destek vermesi gerekiyor. Mesela python'un kurucusu google'da calisti 2005 ile 2012 arasinda.Simdi Dropboxda calisiyor.

Google simdi go ya buyuk destek veriyor oyle bir sey okumustum redditde emin degilim tegit edemem. Bu yuzden indexde epey yukselmis galiba.

Ben su anda IBM'in bir urunu uzerinden calisiyorum ve bu urunun arayuzunu bazen python API'dan baze Java Apidan kullanmam gereken durumlar oluyor.IBM'in yazilim alaninda okudugum her dokumaninda urunlerinin python uzerinden nasil kullanilacagini ayrintili bir sekilde anlatiyor(Eskiden bunu javaya yapiyordu cunku bi ara ibm maddi acidan javayi cok destekledi) . Her zaman C ve turevlerini kullananan insanlar olacak. Halen Fortran kullanilan projeler var ama bu oran her gun dusecek.

Ne programa dili ile basladigin degil onemli olan. Asil mesele Algoritma mantigini ozumsemek.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.