< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Yazılımla ilgili her soruya cevap verilir (3. sayfa)
-
-
2 yıllık bilgisayar programcılığı ile iş bulunabilir mi? Tabii bu kişinin işi yapmayı bildiğini farz ediyoruz. Başka bir işle uğraşıyorum ama meraktan soruyorum. Yüksek maaş beklentim yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bu adam sallıyor
-
Anladım hocam peki odtü değilde ortalama bir vakıf üniversitesinden mezun olmak bir dezavantajmı doktoraya kabul almak için yoksa yüksek ortalama ile her türlü gidilir mi sormamım amacı genelde odtü vb üniversitedeki hocalar çok iyi ünilerden mezunlar referanslarıda daha etkili oluyor muhtemelen ortalama ünideki hocalara göre
Kim, ne salliyor hocam?
Hocam benim cevremde, ortalama vakit üniversitelerinden master/doktoraya gelmiş arkadaslar da vardi, ama toplam cevremdeki arkadaslar icinde bunların oranı azdi.
Ama benim tavsiyem, eğer amerikada calismak isterseniz, sırf en iyi üniversiteler olsun diye kasmadan, ortalama üniversitelere de başvurmanız (ilk 200 icindeki). Onlara kabul almak gorece daha kolay ve sonrasında apple,google gibi şirketlere girmek zor degil oralardan.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 1 Ağustos 2022; 22:3:23 > -
Anladım hocam ilk 200 deki okullardan da iyi yerlere girilir diyorsunuz yani şeyi sorucam masterı alıp doktorayı bırakırken hocalar zorluk çıkardımı niye bırakıyorsun diye
Benim doktora hocam tabi ki memnun olmadığını belirtti ama yapacak birseyi yoktu. Benim gittiğim üniversitede (çoğu üniversite böyle), master ve doktora ayrı programlar ve masteri bitirmeden doktoraya baslayamiyorsun. O yüzden ben master diplomasını aldığımdan, “ben ayrılıyorum, doktoraya devam etmeyeceğim” dediğimde yapacak birseyi yoktu.
bazi üniversitelerde, lisanstan sonra bile direk doktoraya gidiyorsun, master derecesi vermiyor. Onlar azınlıkta. Onlarda kaçma imkanın yok.
Anladım hocam peki doktora başvurunuzu yurtdışı eğitim danışmanlık şirketine mi yaptırmıştınız yoksa kendiniz kolayca başvurabilmişmiydiniz sıkıntısız bir şekilde
oo hocam sizi yıllardır görüyorum. yazılım geliştirme bölümündeki yorumlarınızı tekrar tekrar açıp okurdum. açıkçası yapılan yorumun yanlış olduğunu anlamak için sektörde uzun yıllara gerek yok. üniversiteye başlayınca bile gözüküyor ne olacağı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bir kere kendinin geliştiremeyip bir yere gelemeyeceğine o kadar ikna oldum ki ben şuan Udemy dediğin yerden bir şeyler izleyek hiç bir yere gelemezsin kendini falan da geliştirmezsin kusura bakma ama acı gerçek bu.Adam gibi mezuna kal ve öğrenmeyi öğren Udemy öğrenmeyi bilmeyen , motivasyonla şişirilmiş ezberci bireylerin paralarını yüzeyel eğitimlerle avlama merkezidir.Çağımızın bence en kandırılmış,duyguları ve emekleri sömürülen insanları bence bir şeyler izleyerek bir yerlere gelebileceklerini inanan insanlardır.
-
Hocam çok büyük saçmalıyorsun.Anladığım kadarıyla mühendis falan da değilsin sadece yazılımcısın yani senin tek para kazanıran tarafın sektörde çok da kompleks olmayan daha önceden çözüm yolları belli olan problemleri çözmen ve bunu yaparken da matematik teori falan kullanmıyorsun bir nevi pratikersin.Ancak İstatistikten mezun olan adam özellikle Odtü İstatistikten bahsediyorum çok sağlam bir matematik temeli ile mezun oluyor öğrenme hızı senden çok daha fazla senin 6 yılda kazandığı deneyimi 2 yılda kendini katabilir üstelik senden çok çok daha iyi matematik biliyor ve bu en önemlisi o yüzden insanlara yanlış bilgi vermeyin iyi bir matematiği sahip , iyi İngilizce bilen , iyi bir okuldan mezun olmuş bir insanın yapamayacağı iş giremeyeciği sektör yoktur.
-
Asıl sen bilmiyorsun piyasada bile değilsij heralde udemyden kaç tane adam ogrenmiş nfnemd olum nasıl bu kadar emin konusabiliyorsunuz hami gormesen inanacagim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Herkes birbirine sallamış güzel konu
özlenen konular
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam siber güvenlikle alakali bir bilginiz var mi
Yok malesef hocam. Cok yabancıyım o taraflara.
aynen bro. udemy'den java kursu aldım şu an google da senior principal the messiah java developerım yıllık gelirim 2 milyar dolar. herkesin kendi güzide hayatını mahvetme hakkı var. sen kendi ağzınla demişsin doktora mezunu arıyorlar diye. git 5 yıl üni oku, 2 yıl yüksek lisans yap 3 yıl doktora yap bunları yaparken asgari ücretten bi tık fazla kazan, saçma sapan anadolu üniversitelerde boş hocaların triplerini çek çantalarını taşı ondan sonra da büyük şirketlerdeki 10 kişilik ekiplere girmeye çalışan 100. kişi ol. Bayağı sağlam bir bir kariyer pathi. inşallah başarılı olursun.
-
Olum jfjejdj bizim yandaki abi zonguldak ee mezunu koc odtu bilkentteki adamlarla calisiyor o kucumsedigin udemyden halletmis isteyen her sekilde yapar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebastianoldusivas -- 9 Ağustos 2022; 11:32:2 >
kardeşim sende yap o zaman. neden burada vakit kaybediyorsun ki? git udemy'den al bir kurs. öğren her şeyi. Gir odtü'lü bilkent'li abilerin olduğu ekiplere.
Bu konudan bağımsız olarak söylüyorum insanların verdikleri emeklere karşı hiçbir saygınız yok. O odtü'lü bilkent'li abilerin o okullarda okumasının, sabahlara kadar çalışmasının, deli gibi ingilizce konuşmalarının hiçbir faydası yok sizin için. Bu yeni nesil istiyor ki bir hap olsun ben onu içeyim ondan sonra helikopter pilotu olayım. Matrix mi bu? bir şey de uzman olmak istiyorsan oturacaksın afedersin it gibi çalışacaksın. Gözlerin kan çanağı gibi olacak, başın ağrıyacak, sosyal hayatından, uykundan fedakarlık edeceksin. Bunları yapacaksın ki gerçekten başarılı olasın. Udemy'den bu iş halledilebilir ama asla o odtülü adamın temel bilgisine ulaşamazsın. O adam bilgi dağarcığını çocukluktan oluşturuyor. Buna biraz saygı duy. Diğer tarafta udemy'den bu işi halleden adama bir sor bakalım kaç saatini gömmüş udemy'e. Tek bir kurs izleyip iş bulabilmiş mi?
buradaki linkte yazılımcı olmayan ama google'da iş bulabilen birinin hikayesi var. Biraz incele bakayım kolaymıymış. Sen bir de bunun üstüne native ingilizce koyacaksın.
githubGitHub - jwasham/coding-interview-university: A complete computer science study plan to become a software engineer.https://github.com/jwasham/coding-interview-university
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X