Yazılımla ilgili her soruya cevap verilir
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
maaş sormazsak olmaz hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
moneh
-
Şu an bunun doğru cevabı yok ama yeni mezun 15k alan insanlar biliyorum ve bunlar yüksek maaş veren yerlerde çalışmıyorlar. Ama bu demek değil ki min 15k ile başlarsın. Şunu diyebilirim yıllardır şu dengeyi gördüm, istanbulda yeni mezun yazılımcılar 2-4 asgari ücret alıyorlar. Bunu bir gauss eğrisi gibi düşünün 2 ve 4 asgari ücret alan daha azdır 2.5-3.5 arasına yığılma daha çoktur. Tabii bu demek değil ki herkes bu eğri içerisinde. Sen mezun olup Konya'ya gidersen geçmiş olsun 6kya web tasarım yaparaın ama mezun olup amazona, google'a gidersen tebrikler California da yeni bir hayatın var. Yıllık 120k dolar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mezun olur olmaz amazona google a gitmek imkansız gibi ama hiç böyle bir şey başaran duydunuz mu?
Böyle bir şey çok var arkadaşlar. Ben boktan bir anadolu üniversitesini bitirdim sınıf arkadaşım 2-3. Yılında İrlanda amazona girdi. YouTube da ahmet alp balkan var. Bilkent mezunu bir abimiz. Bildiğim kadarıyla mezun olduktan sonra Google da çalışıyor hem de öyle İrlanda ispanya gibi sınır ötesi karakolunda saçma görevlerde de değil direkt olarak Kaliforniya da Google cloud core servislerde çalışıyordu. Ama bunu hedef almak biraz hayal bu çok uç bir nokta bu insanlar genel de çocukluktan yetiştirilmiş oluyorlar 12-13 yaşında ana dili gibi İngilizce konuşuyorlar. İlgi alanlarını yapacakları işi lisede seçmiş oluyorlar üniversite kazanmak zaten onlar için bir sorun olmuyor. Genel olarak aileden gelen bir kültür ve maddiyat ile bu hayatta çocukluktan hazırlanan insanlar var bir de bizim gibi dayak yiye yiye öğrenmişler var. Bu kimseyi üstün veya aşağıda yapmıyor. Onun kariyeri ve bu dünyadaki yeri farklı bizimki farklı sadece.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
HERKES BU ARKADAŞA İYİ BAKSIN GELECEĞİN İŞSİZİ İŞTE O 2 YILLIK OKUYUP YAZILIMCI OLDUM TAYFA BUNLAR. SEKTÖRÜ BUNLAR ŞİŞİRİYOR. YARIN ÖBÜR GÜN BİR KRİZ ÇIKSA KİMSE MOBİLDEN, BACKENDDEN, FRONTENDDEN ADAM KOVMAZ KOVAMAZ AMA BUNLAR ŞİRKETTEN İLK ATILANLAR OLUR. YAPMAYIN KARDEŞİM DATA SCIENTIST FALAN BOŞ İŞLER. HOBİ OLARAK YAPARSIN EYVALLAH LAFIM YOK. AMA BUNDAN UZUN VADE DE PARA KAZANAMAZSIN. 2-3 YIL DAHA PARLAR SONRA GELMİŞ OLSUN
phpden sonra neden react ve node.js daha popüler oldu?
-
istatistik balonu patladi
Çünkü yazılımcılar php yazdıklarını ailelerine söyleyemediler ve bu bir sosyal fobi oldu
Şişmediki patlasın. Sektörğn önemli yerlerinde hep erkekler vardı sonra latronlar baltılar ki şirketlerdeki yazılımcıların %90ı erkek. Sonra da dediler ki datacı alalım bunlar da bunu yapsın excell falan düzenlerler
Kimseyi ikna etmek için bir çabam yok ki tartışalım. Ben zaten yolumu çizmişim ama sana şunu söyleyeyim. Ben bir yazılım geliştiriciyim. Ios da ekmek varsa ios yazarım, yarın amdroid şahlanırsa android yazarım, devopsta yaparım, backendde yazarım, bugün Java kullanırım yarın javascript 2 ay sonra rust öğrenirim yada golang ama sen sadece pythonda excell parse edersin. İş veren olsan kimi işe alırsın?
500 yıl önce bireyler buğday ekmeyi ve biçmeyi öğrenip bütün ömürlerini devam ettirebiliyorlardı ama sen bugün aynısını yapmaya kalkarsan başarısız olsun. Hedefiniz isviçre çakısı olmak olsun. Zaten sektör sizi buna itiyor. Mecburen herşeyi öğreniyorsunuz çünkü bu bir sistem. Sen devops bilmeden kod yazarsan kodunda performans sorunu olur. Mobil bilmeden backend yazarsam mobilin uavaş çalışır. Bunların hepsi tek Bir vücut gibi düşünüp hareket etmen lazım. Sen diyorsun ki ben tek bir şey öğreneceğim geri kalan parçalar beni bağlamaz. Hayatta başarılar dilerim
-
Blazor un dünyada ve Türkiyedeki geleceğini nasıl yorumlarsınız?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
24 yaşında bilkent bilgisayar mühendisliğine başlıyorum. mobil, web işleri değil de daha çok machine learning gibi ileri seviye işlerle uğraşmak istiyorumr. Benim sormak istediğim yaşım çok sıkıntı yaratır mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FB6B71D1A -- 31 Temmuz 2022; 21:39:4 > -
Hocam sizce tıp okurken bir yandan yazılımla ilgilenip iş alma olasılığı var mıdır? İkisi de zor bölümler ama yazılımda çok yüksek noktalar hedeflemiyorum boş zamanlarda ilgilenicem ufak işler alsam da yeterli
Yok öyle bir taş takıntısı insanlarda. İnternette 30 yaşında kod yazmaya başlayıp google mğlakatını geçen insanlar var. Zaten Bilkent diyorsun ortada bir okul kalitesi var. Geç olur ama güç olmaz umarım
İngilizce seviyen, çevren ve kendi reklamını nasıl yaptığına bağlı
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
12 senedir (çoğu silikon vadisinde olmak üzere) sektördeyim. Bu yorum gerçeklerle alakasız. |
ODTÜ EEEyi dereceyle bitirip Amerika’daki top üniversitelerden birine doktoraya gittim ama master derecesini alınca, okuldan ayrılıp oradaki şirketlerden birinde kendi alanimda çalişmaya başladim.Birkac sene sonra, kendl alanimdan sikilinca, distributed systems alaninda calismaya basladim silikon vadisinde. Uzun zamandir da o alanda çalışıyorum. Şuan teoriyi iyi bilen yazılım mühendislerine çok ihtiyaç var. Odtu, Bilkent ayarında okullara girebiliyorsanız, sonrasında pişman olmazsınız. |
Aynen kanka hobi olarak yaparsın , büyük şirketler veri bilimci pozisyonu için doktora mezunu arıyor bu herifin dediklerine bakın bu cahili dinlemeyin. Senin o bahsettiğin yazılım geliştirme alanları için programlama dillerinden başka hiçbir şey bilmene gerek yok. Ancak veri bilimi , gömülü sistemler gibi alanlar programlamanın yanında ilişkili alan hakkında da bilgi gerektiriyor. Örneğin bir gömülü sistem mühendisi iyi bir elektronik altyapısına sahip olmalı. |
Benzer içerikler
- ayt matematik nasıl çalışılır
- l"hospital yasak mı
- kenko kronometre saat başı ötüyor ne yapmalıyım
- 100 tyt 70 ayt kaç bin
- kırmızı reçete sicile işler mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X