Şimdi Ara

Yazın Araba İle Avrupa Turu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde arkadaşımla beraber araba ile Avrupa'ya çıkmaya karar verdik.
    Rotamız şu şekilde olacak:
    İzmir-Kapıkule: 560km
    Kapıkule-Sofya: 310km (Toplam: 870km)
    Sofya-Belgrad: 400km (Toplam: 1270km)
    Belgrad-Zagreb: 390km (Toplam: 1660km)
    Zagreb-Ljubljana: 140km (Toplam: 1800km)
    Ljubljana-Venice: 240km (Toplam: 2040km)
    Venice-San Marino: 230km (Toplam: 2370km)
    San Marino-Rome: 340km (Toplam: 2620km)
    Rome-Firenze: 270km (Toplam: 2890km)
    Firenze-München: 640km (Toplam: 3530km)
    München-Budapest: 690km (Toplam: 4220km)
    Budapest-Belgrad: 370km (Toplam: 4590km)
    Belgrad-Sofya: 400km (Toplam: 4990km)
    Sofya-Kapıkule: 310km (Toplam: 5300km)
    Kapıkule-İzmir: 560km (Toplam: 5860km)
    (Prag rotamıza eklenebilir, olursa da Münih-Prag-Budapeşte olarak değişecek)
    Şu an için 2 kişiyiz, 3-4 olma ihtimalimiz çok yüksek
    Yol masrafımız yaklaşık olarak 2000-2200 lira kadar olacak.
    Turumuzu 1.5 ile 2 hafta arasında tamamlamayı düşünüyoruz.
    Yol üzerinde dikkat edilmesi gereken yerler, yapılması gereken şeyler nelerdir?
    Nereler gezilir, nereler görülür?
    Otel, konaklama önerileriniz nelerdir?
    Neler yenir, ucuza nasıl doyulur?
    Yolumuzu bulmak için neleri kullanmalıyız, hangi programlar, hangi haritalar?
    Bunlar hakkında bilgi sahibi olan, Avrupa'da yaşayan, daha önce arabası ile Avrupa turu yapmış biri olan varsa tavsiyelerinizi dört gözle bekliyor olacağım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jardians -- 24 Mart 2015; 21:05:13 >

• Merhaba, öncelikle iyi geziler
    araçla gezeceğiniz için aklıma gelenleri yazmak istedim
    bulgaristan, macaristan, avusturya, slovenya bu ülkelerde vinyet almanız lazım ( çek cumhuriyetini bilmiyorum )
    italyada otobanlar çok pahalı,
    yakıtınızı bulgaristan, sırbistan, slovenyada fulleyin, italya bu ülkeler içinde yakıtı en pahalı olan
    avusturya ve almanyada otoban üzerindeki istasyonlarda yakıt pahalı olur
    ben şahsen en ucuz nerde bulursam hep ordan alırım
    birde yolun bi kısmında gidişle geliş rotanız aynı, tabii siz bilirsiniz ama daha çok yer görmek adına gidişle gelişi ayrı yollardan yapsanız hoş olur
  • gderken izmir - yunanistan - italya güzergahını tercih edebilirsiniz. feribot pahalı olacaktır ama kişi sayısı fazla olunca değer düşünüyorum. belgradadan sonra aynı yolu dönmek sıkıcı gelebilir. venedik-belgrad arası çok birşey yok.
    izmir - atina buradan yunanistanın batı yakasına, oradan da bari'ye, buradan napolinin az güneyinde bulunan pompei'ye de gideilirsiniz.
    italya otoban pahalı ancak italyanın kuzey bölgelerinde normal yolu tercih ederseniz yol alamazsınız, ortalama hız 40-50de kalır.
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Yunanistan'ın yolumuzu çok fazla kısalttığının ve güzergâhımızı daha renkli kılacağının farkındayız, fakat Yunanistan'a giriş yaparsak, Yunanistan sınırları içerisinde şöförlük yapacak kişi başına 450 lira kadar uluslararası ehliyet çıkarttırmamız gerekiyor. Bu da bizim için yaklaşık 1800-2000 kilometrelik yakıt demek. Malesef ki Yunanistan'ı elemek zorunda kaldık, yine de tavsiyen için teşekkür ederiz.
  • anstel A kullanıcısına yanıt
    Vinyet denen şey tam olarak nedir? Nerelerden alınır, ne işe yarar? Bunlar hakkında bilgi vermeniz mümkün müdür?
  • Merhaba. vinyet otoban kullanım bedeli gibi düşünün siz şu kadar paraya benim otobanlarımı on gün veya yedigün sınırsız kullanabilirsiniz gibi.
    genelde ülkeye girerken veya girdikten kısa süre sonra karşısınıza çıkan benzinliklerde satılır.
    güzergah olarak bende size balkan ülkelerini tavsiye ederim
    ayrıca yunanistana sadece ehliyet probleminden dolayı girmek istemiyorsanızda gidişte kapıkuleden girin kısa bir mesafede svelingrad var ordan yunanistana giriş yapın ve aşağıya dedeağaca kadar inin maliyeti fazla olmaz
    Peki vinyet aldıktan sonra otoban için herhangi bir ücret ödüyor muyuz burdaki gibi? Yoksa vinyet aynı zamanda burdaki 60 yaş kartları gibi aldığımız süre boyunca sınırsız giriş çıkış yapmamızı mı sağlıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İRAN'A ARABA İLE GİTMEK
    10 yıl önce açıldı
    araç kiralama ile balkan turu
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde tomtom navigasyon cihazı edinirseniz iyi olur.benim İtalya ve Fransa'da çok işime yaramıştı.tomtom Avrupa'da çok başarılı,nokta atışı yaparsınız.birde Hız radarlarını haber veriyor radara yakalanıp ceza yemezsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, vinyet geçerli olan ülkelerde otoban için başka bir ücret ödemezsiniz ama istisna olarak avusturyada bazı tünel geçişleri ücretlidir
    otobanları ücretli olanlarda sırbistan gibi direk euro olarak ödeyebiirsiniz gişeleri var
    ben iki kere istanbul çıkışlı olarak avrupa turu ve birçokda balkan turu yaptım çok güzel keyifli oluyor
    yanınıza bol miktarda su alın birazda kek bisküvi tarzı şeyler alırsanız işinizi görür, gittiğiniz her yerde ucuz pahalı şeyler olacaktır durumunuza göre yemek ihtiyacınızı görebilirsiniz, araçla gezide bence en keyiflisi otobanlar değilde normal yollar özelikle dağ yolları balkanlarda bolca var
    Katılıyorum size, ben de otobanlardan ziyade normal veya eski yolları kullanmayı seviyorum fakat Bulgaristan ve Sırbistan'da insanların pek tekin olmadığını okudum/duydum, oraları doğrudan geçmeyi düşünüyorduk ama tavsiyeleriniz varsa seve seve okurum.
  • Merhaba, zaten ben o iki ülkeyi kastetmedim diğer balkan ülkeleri özelikle adriyatik kıyısı mükemmeldir
    mesela üsküp-prizren-işkodra-budva-dubrovnik-split üzerinden yukarılara çıkabilir
    veya dubrovnikden mostar-saraybosna-belgrad yapabilirsiniz
  • blacklegend kullanıcısına yanıt
    Tomtom'un önerdiğiniz bir modeli var mıdır?
  • jardians J kullanıcısına yanıt
    Ben go 500 modelini almistim trafik durumunuda gosteriyor su andada cok isimi goruyor ama biraz pahali 650 tl.
    Ama siz via 135 modelinide alabilirsiniz avrupa haritasi var fiyati 300 tl.
    Italyada otobanlar gercekten pahali 60 euro odedigim gecisler olmustu.
    vaktiniz bolsa navigasyonla parali yollari tercih etme secerek kasabalardan gecerek geze geze gidebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blacklegend kullanıcısına yanıt
    Selamlar, geziyi jardians arkadaşımla yapmayı düşünüyorum fakat ikimizde öğrenciyiz ve geziyi en uygun fiyatla yapmayı planlıyoruz bizim için navigasyon büyük bir gider, cihazını kiralatmak veya ödünç vermeyi düşünür müsünüz ?
  • pampoli P kullanıcısına yanıt
    kopilotluk yapabilirsiniz. bunun için de akıllı telefona gps'ten haberleşmeli harıta yüklediniz mi tamamdır. maps.me benim işimi fazlasıyla görmüştür. daha iyi yazılımları da önermişlerdi forumlarda. bence nav cihazına gerek yok.
    eski yugoslav ülkelerini ancak zaman sorununuz yoksa öneririm. örneğin saray bosna çok güzel ancak ortalama hızı 50yi geçemezsiniz. yollar zorlu. yine de yukarıda bir arkadaşın bahsettiği split şehrinden zagrebe kadar tertemiz otoban var ücretsizdi eskiden şimdi bilmiyorum. haritadan rotaya katıp katamayacağınıza bakabilirsiniz.

yunanistanı düşünmek bir sürücü için 450 tl eder, fakat fazla sürmeyeceksiniz. tek sürücü kurtarır. atinaya istanbuldan değil ege sahillerinden kalkan feribotla gideceksiniz.(izmir çıkışlı hatırlıyorum rotanızı) atinadan yunanistanın batı yakalarına kara yolu ile 2-5 saat arası değişir.
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    Yaz için staj durumumuz da var, 2 haftaya sığdırabilir miyiz bilemiyorum. Büyük ihtimalle yugoslav ülkelerini pas geçeriz. Navigasyon için bir arkadaşımızdan haber bekliyoruz, ama maps.me yi deneyeceğim.
  • pampoli P kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Maalesef ödünç vermem mümkün değil.surekli yoğun bir şekilde navigasyona ihtiyacım oluyor.
    Arkadasın dediği gibi telefonda navigasyon yükleyebilirsiniz maliyetsiz olur.here Maps tavsiye ederim ücretsiz ve internet bağlantısı olmadan Çalışıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşinize yardımcı olabilir diye düşündüm. Takipteyim
     Yazın Araba İle Avrupa Turu

• Losgalacticos kullanıcısına yanıt
    Bu tam olarak nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jardians

Bu tam olarak nedir?

Türkiye'ye geri dönerken takip etmeniz gereken tabelalar. Kaybolmamanız için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.