Hmm.Öneriler için teşekkürler.Dediğiniz gibi,Dershanede çok ygs kasılıyormuş.Lys ye kendim çabalamazsam sene içinde göçebilirim.En iyisi dediğiniz önemli konuları halledeyim yaz bitmeden.
Kitap önerilerine gelince,hala elimde alacağım kitap listesi yok.
Birisi birşey söylesin alıcam artık direk.
Fem simetri mi,Güvender konu anlatımlılar mı,Pi analitikler mi.Güvender ve pi analitik yeni müfredata göreymiş. (Nasıl oluyor çözemedim daha.Femler eski müfredat mı yani.neyse.)
Bir de soru bankaları lazım.Matematiği Güvenderden almayı düşünüyorum.Diğerleri hk bilgim yok..
Lys mat denemeleri için güvender bu sene zorluk derecesi olarak neredeyse aynıydı. Fem simetri iyidir fen için
Bana zaten öyle zor geldi demiyorum.Ben forumun ve türkiye genelinden bahsediyorum.Niye geçen sene herkes daha iyi yaptı peki?Çünkü artık daha seçici en azından vakit alıcı sorular koyuyorlar.Am lys de sorular çok daha kolaydı bu sene.Ha seneye tam tersi de olabilir bilemeyiz.Ama ygs nin 2010 daki gibi çıkmasını bekleyemeyiz.Ayrıca hatalı olduğunu düşündüğün soruları söylersen merak ettim de?
Kimya,fizik,biyoloji fem simetri alıyorum.
Güvender matematikle geometri nasıldır? Geometriyi de femden mi alayım?
Soru bankaları ne olsun?
Ortalama üstü istiyorsan fem ve finali tavsiye ederim mat ve geo da soru bankası olarak.Ayrıca fem ve final nin fizik kimya bio su yine çok iyidir.Ayrıca fem bio ile final bio fena kastırıyo söylemesi.Öyle konu anlatımı full ezberlesen bile bir yerden kaçıyo
quote:
Orijinalden alıntı: maftas
Ortalama üstü istiyorsan fem ve finali tavsiye ederim mat ve geo da soru bankası olarak.Ayrıca fem ve final nin fizik kimya bio su yine çok iyidir.Ayrıca fem bio ile final bio fena kastırıyo söylemesi.Öyle konu anlatımı full ezberlesen bile bir yerden kaçıyo
Biraz kastırması iyidir. Mat ve geo soru bankası fem ya da final alıyorum o zaman.
up up.
Kimya,fizik,biyoloji fem simetri konu anlatımlı.
Matematik-geometri soru bankası olarak Fem ya da Final.
Kalan kitaplarıda tamamlayıp alıcam.
Tarih ve Coğrafya 1 soru bankası bitireyim mi yazın? (Ygs de full yapmak ve sene içinde uğraşmamak için.)
Beyler bana da edebiyat konu anlatımlı kitap tavsiyesinde bulunsanız?
Fem Simetrik ile Güvender LYS Edeb. arasında kaldım. Hangisi daha iyidir?
En düşük 50 yapmam lazım 2012 LYS de. Ayrıntılı kitap olmalı.
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
Kitap oku.
5000000000 kere katılıyorum
komple kimya 1 i bitir gerisini yaprsın zaten mat 1 çalışınca birşey olduğu yok ygs zamanı herkes mat1 doruk noktasında oluyor :)
git kimya 1 bitir fizik 1 çalış dershanede onları görürkende lys konularını bitir kimya fizik de :)
quote:
Orijinalden alıntı: asigenc_bedri
quote:
Orijinalden alıntı: eXecutioner34
Arkadaşlar yazın malum dershane yok okul yok zaman bol seneye de sınav var çalışmak gerek.
Ama gene okul yok dershane yokun yan etkisi olarak sorularımızı çözecek hoca da yok.Zaten son 3 senedir düzgün çalışmıyorum,Bu yazı da boş geçirirsem halim vahim olur seneye.
O yüzden hemen kitap önerilerini alayım ben.Çözümlü de olabilir,Yarı konu anlatımlı da olabilir,Ygs-lys konu anlatım da olabilir.1 hafta içinde yazın bitirnelik ygs ağırlıklı kita<p listesi yapıp sipariş vericem,2 ay içinde konulara çalışıcam çalışıcam çözücem.Bu listeyi 1 haftada tamamlayabilirsem iyi olur.
Ayrıca full yapmayı düşündüğüm için 1 adet tarih-1 ve 1 adet coğrafya-1 soru bankası da lazım.
Almaya karar verdiğim kitaplar:
Birey Lys-Ygs Fizik 1-2 Konu anlatımlı.
SANA TEK ÖNERİM FAZLADAN KİTAP VE DENEME ALMA HER DERSTEN BİTTİKÇE AL BEN HER DERSTEN Bİ HEVVESLE 5 ÇEŞİT ALDIM ŞMİDİ HEPSİ DURUYOR
Yığıldı kaldı denemeler
quote:
Orijinalden alıntı: alpmuhid
quote:
Orijinalden alıntı: NuTeRX
Kitap oku.
5000000000 kere katılıyorum
komple kimya 1 i bitir gerisini yaprsın zaten mat 1 çalışınca birşey olduğu yok ygs zamanı herkes mat1 doruk noktasında oluyor :)
git kimya 1 bitir fizik 1 çalış dershanede onları görürkende lys konularını bitir kimya fizik de :)
3 senedir kitap okuyorum zaten.2 sene üst üste 4 alan dersini combo yaptım zayıflarla.Bu sene ortalama da 59 ve 2.9t te kaldı şansıma.Şuan 4 bütünlemeden combo yapmamak için uğraşıyorum.
Başka bir deyişle,Bu yaz kitap okursam,kalan yazlarda da çalışacak ders bulamayabilirim.
herkes yazarak çalışmanın önemini bilir, bildğini bir kez tecrübe etmek yani o bilginin beyne hem girişi hem de çıkışı olması onu unutulmaz kılar.Girişler ve çıkışlar ne kadar çoğalırsa o kadar sağlamlaşır.Hatta öğretmenlerimizden şunu duymuşuzdur"Biz üniversitede hiçbirşey öğrenmedik,ne zaman ki öğretmenliğe başladık anlatırken öğrendik" çünkü anlatamamaktan korkarak çalıştılar, çünkü anlatırken bilgi için tüm giriş çıkışları kullandılar.
Kısaca konu konu olmak üzere neden kendi konu anlatım kitabını hazırlamıyorsun?Hazırlarken hiçbir yere bakmaman, bilgilerin beyninde olduğundan emin olmak için bundan güzel bir çalışma yoktur.Kitabı anlatım havasında yazarsan konu altı bilgiler birbirleyirlye daha ilişkili olur.Bu da konuyu bir bütün halinde hatırlamanı sağlıyacaktır.Sadece yazarak değil,sesli anlatarak,ilişkilendirip,gruplandırarak kendi kitabını hazırlayarak "en güzel çalışma"yı yapabilirsin.
Soru bankası çözmek de kendini denemek değil midir?Aç bir beyaz sayfa konunu anlatarak ne bildiğini denemeye başla.Çalıştığın konuyu o beyaz kağıda aktarırken hatrlayamamak çok koyuyor insana ve daha kuvvetli düşünüyor,bir dahakine daha iyi çalışıyorsun konuları, kendi anlatımını yapabilecek kadar iyi...
mesajım bulunsun
mesajım bulunsun
Mesajım bulunsun.Uplansın!
Mesajım bulunmasın.
Ygs ye çalış ama ygs ye öyle ağırlık verme. Sizin yeni müfredatta son sınıfa sistemleri atmışlar. Onlara bak biraz derim ben. Dershaneye bırakırsan hangi dershane olursa olsun halledemezsin. Daha 12.sınıf konularını görmeden diğer konulara kolay demen komiğime gitti. Bu sene fazlasıyla yorulacaksın zaten. Soru çözmek yerine konuları öğrenmeye çalış. Soru da çöz ama konu anlatımına ağırlık ver. Her konuyu tamamen öğrenmeye çalışma. Sene boyunca ne öğreneceğine bak. Nelerle yüzyüze olacağını gör derim ben. Sanırım fizikte de optiği son seneye atmışlar. Son sene optik ne kadar kolay gelir bilmem. Optikte -sormasalar da- zor sorular vardır gerçekten. Bu 12.sınıf konularına okulda da bakmayıp ygs den sonraya atıp dershane halleder demek çok panik yaptırır haberin olsun. Yeni konuları ertelemek çok büyük bir yanlıştır. Bu arada kitap alırken sizin müfredata uygun olduğuna bakmayı unutmayın. Uğur yayınlarının Fizik ve Kimya kitapları çok iyidir. Yenilemişlerse mutlaka alın. Kitapları genelde Ekim-kasım gibi yeniliyorlar. Belki bu sene daha erken çıkar yeniler bilemiyorum. Fem çok iyi tabi. Dershane hocaları kitap önerirler zaten.
Ben açıkçası yazın çalışmanın büyük avantaj getireceğini düşünmüyorum. Çalışmazsan sene başında dershanedeki sınavlarda geri kalırsın sonra düzelirsin o kadar bana göre.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme