Şimdi Ara

Yazın çalışmak için kitap önerileriniz? (YGS ağırlıklı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yazın malum dershane yok okul yok zaman bol seneye de sınav var çalışmak gerek.

Ama gene okul yok dershane yokun yan etkisi olarak sorularımızı çözecek hoca da yok.Zaten son 3 senedir düzgün çalışmıyorum,Bu yazı da boş geçirirsem halim vahim olur seneye.

O yüzden hemen kitap önerilerini alayım ben.Çözümlü de olabilir,Yarı konu anlatımlı da olabilir,Ygs-lys konu anlatım da olabilir.1 hafta içinde yazın bitirnelik ygs ağırlıklı kita

sipariş vericem,2 ay içinde konulara çalışıcam çalışıcam çözücem.Bu listeyi 1 haftada tamamlayabilirsem iyi olur.

Ayrıca full yapmayı düşündüğüm için 1 adet tarih-1 ve 1 adet coğrafya-1 soru bankası da lazım.

Almaya karar verdiğim kitaplar:

Kimya,fizik,biyoloji fem simetri konu anlatımlı.

Matematik-geometri soru bankası olarak Fem ya da Final.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eXecutioner34 -- 29 Haziran 2011; 0:35:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: eXecutioner34

Arkadaşlar yazın malum dershane yok okul yok zaman bol seneye de sınav var çalışmak gerek.

Ama gene okul yok dershane yokun yan etkisi olarak sorularımızı çözecek hoca da yok.Zaten son 3 senedir düzgün çalışmıyorum,Bu yazı da boş geçirirsem halim vahim olur seneye.

O yüzden hemen kitap önerilerini alayım ben.Çözümlü de olabilir,Yarı konu anlatımlı da olabilir,Ygs-lys konu anlatım da olabilir.1 hafta içinde yazın bitirnelik ygs ağırlıklı kita<p listesi yapıp sipariş vericem,2 ay içinde konulara çalışıcam çalışıcam çözücem.Bu listeyi 1 haftada tamamlayabilirsem iyi olur.

Ayrıca full yapmayı düşündüğüm için 1 adet tarih-1 ve 1 adet coğrafya-1 soru bankası da lazım.

Birey Lys-Ygs Fizik 1-2 Konu anlatımlı.

SANA TEK ÖNERİM FAZLADAN KİTAP VE DENEME ALMA HER DERSTEN BİTTİKÇE AL BEN HER DERSTEN Bİ HEVVESLE 5 ÇEŞİT ALDIM ŞMİDİ HEPSİ DURUYOR

• Kitap oku.
  • lys ye girenlerin halini görmüyo musun bırak ygs ye fazla ağırlık verme lys çalış.
  • @asigenc_bedri

Valla ihtiyacım olduğu gibi,çözümlü alırsam yazın halledicem.O yüzden sorun yok:)

@NuTeRX

3 sene okuduk ta n'oldu:)

@► v-s-l ◄

Ygs lys ortak konular var,Ortakları çıkarınca kalan 3-5 kolay konu zaten,amaç ondan full yapmak.
  • fem simetri ygs mat. 1 . Ve 2. kitap bitti çok faydalı şimdi de geometrisini aldım 3 kitap oda bence 10.sınıf çok önemli lys açısından o yüzden 10-11 iyi tekrar yaparsan yazın coğrafya tarih çalışmayıp yıl içine yayabilirsin ki tarih çalışmak yerine bu günlerde matematik daha çekici gelir, full istiyorsan(kim istemiyor ki) felsefeyi atlamamalısın... Kimya 9. Sınıf palme soru bankasını da öneririm baktın çözemiyorsun fen bilimleri ygs - lys konu anlatımlı kitap da işini görür gibi. Biyolojide konu anlatım esen yayınlarından alabilirsin iyi çalışmalar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: asigenc_bedri

quote:

Orijinalden alıntı: eXecutioner34

Arkadaşlar yazın malum dershane yok okul yok zaman bol seneye de sınav var çalışmak gerek.

O yüzden hemen kitap önerilerini alayım ben.Çözümlü de olabilir,Yarı konu anlatımlı da olabilir,Ygs-lys konu anlatım da olabilir.1 hafta içinde yazın bitirnelik ygs ağırlıklı kita<p listesi yapıp sipariş vericem,2 ay içinde konulara çalışıcam çalışıcam çözücem.Bu listeyi 1 haftada tamamlayabilirsem iyi olur.

Birey Lys-Ygs Fizik 1-2 Konu anlatımlı.

SANA TEK ÖNERİM FAZLADAN KİTAP VE DENEME ALMA HER DERSTEN BİTTİKÇE AL BEN HER DERSTEN Bİ HEVVESLE 5 ÇEŞİT ALDIM ŞMİDİ HEPSİ DURUYOR

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stay Heavy!

fem simetri ygs mat. 1 . Ve 2. kitap bitti çok faydalı şimdi de geometrisini aldım 3 kitap oda bence 10.sınıf çok önemli lys açısından o yüzden 10-11 iyi tekrar yaparsan yazın coğrafya tarih çalışmayıp yıl içine yayabilirsin ki tarih çalışmak yerine bu günlerde matematik daha çekici gelir, full istiyorsan(kim istemiyor ki) felsefeyi atlamamalısın... Kimya 9. Sınıf palme soru bankasını da öneririm baktın çözemiyorsun fen bilimleri ygs - lys konu anlatımlı kitap da işini görür gibi. Biyolojide konu anlatım esen yayınlarından alabilirsin iyi çalışmalar...

Nt internet sitesinden baktım,simetri olduğu belirtilmemiş kitapların.Mesela Fem Ygs Matematik-1 (Konu anlatımlı) yazıyor,resmi aşağıdaki gibi.Bir bakar mısın sendeki de böylemi?

Öneriler için teşekkürler,Ben de ygs matematik,geometri konu anlatımlı femden alıcam büyük ihtimalle.

Bir de,seneye müfredat falan değişmez dimi? Yani kitapları alıyoruz,seneye konu çıkartılıp eklenirse kitaplar elimizde kalmasın? Ya da yazın çalıştığımız konular?

• Final YGS dergilerini al ve tamamını bitir. Altyapı olur güzelinden. 30 dergiyi yaz boyu bitirirsin. Hem altyapı oluşur güzelinden. Okul açılınca da soru bankalarına yumulursun sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür

Final YGS dergilerini al ve tamamını bitir. Altyapı olur güzelinden. 30 dergiyi yaz boyu bitirirsin. Hem altyapı oluşur güzelinden. Okul açılınca da soru bankalarına yumulursun sadece.

Hmm.Alayım 30 dergiyi.Gerçekten iyi oldu bu saol.

Yalnız ntde bulamadım bu dergileri (http://www.nt.com.tr/esatis/yayinevi_listesi_urunler.php?yid=1041&pg=1&flt=) nerde bulabilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: 15

quote:

Final YGS dergilerini al ve tamamını bitir. Altyapı olur güzelinden. 30 dergiyi yaz boyu bitirirsin. Hem altyapı oluşur güzelinden. Okul açılınca da soru bankalarına yumulursun sadece.

Hocam ben de tam finalin ygs dergilerini alacaktım bugün.Bu dergiler özet şeklinde mi?Bir de içinde test var mı?
    Konu anlatımı yeterli midir yoksa başka bir kaynakla daha desteklemek gerekir mi?

Hocam hemen cevaplayım. Bu dergiler örnek veriyorum biyolojide bir konu var kitap aldığın zaman 10 sayfa anlatır konuyu içindede gereksiz ayrıntı bilgiler olur.Ama FDD'de 3 sayfa en önemli bilgiler notlar uyarılar yazar mesela sonra çözümlü sorular + ygsde çıkmış soruların çözümü (o konuyla alakalı) + Konunun önemine bağlı olarak 1 veya 2 tanede test koyar.Konu anlatımı senin altyapını hazırlar.Bir başka kaynaktan çalıştığın zaman apışıp kalmazsın.Sadece bu dergilere çalışıp daha sonra yaprak test deneme testleri çözüp yapamadığı soruları hocaya gösterenler var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mentol

quote:

quote:

Hocam ben de tam finalin ygs dergilerini alacaktım bugün.Bu dergiler özet şeklinde mi?Bir de içinde test var mı?
    Konu anlatımı yeterli midir yoksa başka bir kaynakla daha desteklemek gerekir mi?

Hocam hemen cevaplayım. Bu dergiler örnek veriyorum biyolojide bir konu var kitap aldığın zaman 10 sayfa anlatır konuyu içindede gereksiz ayrıntı bilgiler olur.Ama FDD'de 3 sayfa en önemli bilgiler notlar uyarılar yazar mesela sonra çözümlü sorular + ygsde çıkmış soruların çözümü (o konuyla alakalı) + Konunun önemine bağlı olarak 1 veya 2 tanede test koyar.Konu anlatımı senin altyapını hazırlar.Bir başka kaynaktan çalıştığın zaman apışıp kalmazsın.Sadece bu dergilere çalışıp daha sonra yaprak test deneme testleri çözüp yapamadığı soruları hocaya gösterenler var.

FDD dergi mi oluyo sadece mesala fen1 için konu anlatımı + test var mı bahsettiğiniz gibi kısa öz olan.Mesajım bulunsun bende kitap arıyorum FDD iyi gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: mentol

quote:

quote:

İyi diyorsun yani hocam.Nerden buluruz bu dergileri?

• Arkadaşlar konu anlatımlı Ygs Fem simetrileri almaya karar verdim.Bunların çoğu ygs + lys,hem lys kaynağı da olucak o yüzden.Fizik için Birey alıcam.

Soru bankası ne önerebilirsiniz.Çözümlü soru bankaları vardı sanırım güvenderin.Onlar ideal geliyor bana yazın çözmek için..
  • upup
  • kulvarın tamamı cözümlü mat-geo soru bankaları var
    geometrisi iyi baya, matematigini almadım
  • Olm manyak mısın ne ygs'si,
    otur lutfuzorlu.com dan trigonometri-türev-integral çalış.
    otur ekolhoca.com dan organik kimya dinle
    otur bir yerlerden 12. sınıf fiziğini anla

Bak okul açılınca zamanın daralacak okuldaki derslerden tam verim alman gerekecek, son sene boşa harcayacak zamanın olmasın o yüzden şimdiden sen 12. sınıf konularını öğren ki okul derslerinden tam verim al. Öbür türlü zor gelir ders dinlemessin, evde çalışmassın, ygs var dersin ertelersin patlarsın. Ama şimdiden halledersen 12. sınıfı çok rahat edersin, o sıkışık yorgun argın dersaneye okula gittiğin günlerde YGS konuları mı çalışmak istersin, organik kimya mı? Şimdi zamanın rahatken bütün büyük konuları hallet.

• Sana önerim bu yaz ygsden ziyade kimyada organik kimya , fizikte optik , biyolojide sistemler , matematikte trigonometri, karmaşık sayılar ( türev ve integral ağır gelebilir o yüzden söylemiyorum ki sene sonunda göreceksin ki mat2nin eğer öğrenirsen en kolay konularıdır. ) geometride ise analitik geometriyi ( doğruda analitik , çember analitiği elips hiperbol vektörler vs ) ilerletirsen sırtın yere gelmez. Organik kimya kesinlikle aksatmaman gereken ünite olmalı. Bak bu sene artık kimileri kolay diyebilir kimya için ama beni kurtaran organik kimya ( 0 yanlış 0 boş ) oldu. İnan ki başta zorlasa da zevkli derstir. Ve çalışabileceğin bir kaç site vereceğim birazdan sana. Şuan okurken ağırda gelebilir bu yazdıklarım belki ama inanki sınav yaklaştıkça zaten hızlı hızlı bu konuları çalıştığını göreceksin. Yani yazı iyi değerlendirmen çok önemli. Ygsye gelirsek seni matematikte zorlayacak konu yok diyebiliriz. Zaten yorum sorularıdır genelde. Tabi fonksiyonlar mat 2e giriş niteliği taşıdığı için onu saymayabiliriz. Yeni müfredata göre kimyada 9. sınıfta organik kimyayıda öğretiyorlarmış. Bu da onun ygsde sorulabileceğinin göstergesi durumunda. Küçük bir ayrıntı birey dershanesine gitmiş biri olarak konu anlatımlı hiçbir kitabını net söylüyorum hiçbir kitabını önermiyorum. Geometri bulmaca gibi derstir. Hergün 1 test 1 test ama hergün çözersen ilerleyeceksin. Birey geometrisini önerebilirim.

Sana sene başı olacakları anlatayım. Zevkle ders çalışacaksın. Sürekli gidecek bu. Gel gelelim 1 ay geçicek. İşte dönüm noktası burasıdır. Eğer 1 ay geçtiğinde pes etmezsen kazanırsın pes edersen kötü günler seni bekliyor. Dershane sınıfında sene başlarında senden yüksek yapanlar olacaktır. Ama biraz tembellerdir bunlar. Sınıfta abi bugün hiç çalışmadım falan diyebilirler. Kesinlikle onları dinleme yani kendini onlara göre ilerde veya geride görme. Sürekli dersine çalış.

Mat içinwww.nejdetkirpi.com ( türev ve integralı bu adamdan öğrendim )
    Fen içinwww.korfezvideo.com ,www.ekolhoca.com.

VE SANA EN ÖNEMLİ ÖNERİM ŞUDUR Kİ EĞER HANGİ DERSHANEYE GİDECEĞİN BELLİ DEĞİLSE KESİNLİKLE AMA KESİNLİKLE İLK ÖNEM VERECEĞİN ÖNCÜL REHBERLİK SİSTEMİ OLMALIDIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xSanalordx -- 28 Haziran 2011; 23:57:10 >

• Mat 1 i zorlayacak konu yok diyorsunuz da onun için forumun yarısı 20li netlerde veya daha düşük yaptı sınavda.Zor oldumu takılınıyo eğer soru çözmezsen.Bir de benim gibi hedefin yüksek ve sayısalcıysan mat aşırı önemli hataya lüksüm yok.Son olarak ister lys çalış ister ygs çalış o senin bileceğin iş.Ama yazın ygs çalışmazsan ilk başladığında netlerin düşük gelince üzülüp full ygs ye kasmaya başlıycaksın 12.sınıf konularını özellike organik kimya ve sistemleri unutacaksın.Sınav haftaları falan olcak onda ygsn hala istediğin gibi olmadığı için ygs çalışmak isteyeceksin ve lys yi ihmal edeceksin.Ben herşeyin okulda öğrenilmesi taraftarıyım sonuç olarak.
  • Bana ygsde hatalı sorular ve olasılık sorusu dışında 1 tane zor soru söyler misin?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.