Şimdi Ara

Yazın çalışmaya başlayan ve displinli çalışabilecek arkadaşlara tavsiyeler [Sonuç belgeli :)] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
9
Favori
2.405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Fiziğim orta seviye ama diğer derslerime göre en kötüsü ve mühendislik istiyorum celal aydın yada palmenin dört kitabıyla halletmeyi düşünüyorum sence hangisini alayim? palme ara sınıfta kullandim çok işlem ağırlıkliydi ara sınıf olduğu icindir belki ama sözel soruların önemi gittikçe artiyo fizikte o yüzden cok karıştı kafam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leo80 -- 27 Temmuz 2014; 14:30:55 >
  • Forumu sevmemeye başladım.Arkadaş yazı yazmış.Onu bile okuyamıyoruz.Yazıları okumak için illa sağa sola gitmemiz gerekiyor.
  • Adamın ortalama 91 bildiğin inek konudaki uyumsuzluğa bak..Diyenler varsa çıksın gitsin bu forumdan.Tebrikler hocam imrendim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoleynKızı

Fiziğim orta seviye ama diğer derslerime göre en kötüsü ve mühendislik istiyorum celal aydın yada palmenin dört kitabıyla halletmeyi düşünüyorum sence hangisini alayim? palme ara sınıfta kullandim çok işlem ağırlıkliydi ara sınıf olduğu icindir belki ama sözel soruların önemi gittikçe artiyo fizikte o yüzden cok karıştı kafam

Maalesef palme cok sozel agirlikli degil, guvenderin soru bankasi bu konuda daha iyi.

• Warner Bross kullanıcısına yanıt
    ilkokul temeli iyi olan lisede çok çalışmayıp sone çalışıp ilk 200 e giren arkadaşım var
  • quote:

Orijinalden alıntı: mebrar

quote:

Orijinalden alıntı: BoleynKızı

Fiziğim orta seviye ama diğer derslerime göre en kötüsü ve mühendislik istiyorum celal aydın yada palmenin dört kitabıyla halletmeyi düşünüyorum sence hangisini alayim? palme ara sınıfta kullandim çok işlem ağırlıkliydi ara sınıf olduğu icindir belki ama sözel soruların önemi gittikçe artiyo fizikte o yüzden cok karıştı kafam

Maalesef palme cok sozel agirlikli degil, guvenderin soru bankasi bu konuda daha iyi.

tamam teşekkür ederim

• çok teşekkürler yeniden umutlandım
  • mebrar kullanıcısına yanıt
    Yardımın için teşekkür ederim hocam, kaynaklar hakkında fazla bilgi sahibi değilim arkadaşlar özelden falan ısrarla bu konu üzerinden soru soruyorlar bu konuda siz yardımcı olabilirsiniz isterseniz
  • İnek olup olmadığım konusunda tartışmak isteyen arkadaşlarla diyaloğa girme gereği duymuyorum, bu tür şeyleri çoktan aştım çok şükür.

Zaten burada bahsetmek istediğim disiplinli çalışarak nasıl başarılı olunabileceği, inşallah benden daha iyi yapan-yapacak arkadaşların haberlerinide alırız buradan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 30 Haziran 2014; 20:40:00 >
  • Kaynaklar hakkında hiç bir fikrim yok sadece palmenin adını daha çok duydum bu konuda seni yanıltmak istemem,

Fizikte sözel sorular tamamen konular hakkında temel bilgilerden soruluyor konudaki olayların işleyişi ve mantığı hakkında ön bilginiz olsa bile çoğunu yaparsınız diye düşünüyorum.
    kısacası konu anlatımlı kitaplardan konuların mantığına biraz baksanız sözel sorular problem olmaktan çıkacaktır diye tahmin ediyorum :). Başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimalix

Kaynaklar hakkında hiç bir fikrim yok sadece palmenin adını daha çok duydum bu konuda seni yanıltmak istemem,

Fizikte sözel sorular tamamen konular hakkında temel bilgilerden soruluyor konudaki olayların işleyişi ve mantığı hakkında ön bilginiz olsa bile çoğunu yaparsınız diye düşünüyorum.
    kısacası konu anlatımlı kitaplardan konuların mantığına biraz baksanız sözel sorular problem olmaktan çıkacaktır diye tahmin ediyorum :). Başarılar

celal aydın alicam sanırım ama teşekkür ederim yinede :))

• merhaba hocam tebrikler

bu yıl 12 olucam ve çalışmaya başladım. sormak istediğim şey yaz boyunca tüm derslere çalıştınız mı yoksa belirli derslere mi ben 12.sınıf konuları hariç mat ygs ve lysyi bitirmek istiyorum sizce yeterlimidir yoksa tüm derslere zaman ayırmam mı gerekli

2)siz son yıl bilgisayarı bıraktınız mı yoksa aradada olsa girdiniz mi ?

3)sizce yazın her derstten kaç kitap bitirmek gerekir

4)türev integral limit vs gibi kkonulara önceden bakmaya gerek var mı ?

5)fizik kimya ve geometri derslerim en eksik oldugum dersler sizce yazın özel derse ihtiyaç var mı tek başımıza çalışmaylada halledilebilir mi?

6) hiç çalışmayı bıraktıgınız dönemler oldu mu yoksa yazdan sınava kadar aynı tempoyla mı devam ettiniz ?

teşekkürler.
  • ben bu sene hazırlandım hiç çalışmadım kendi salaklığım.400 bin oldum ygs.lysde barajı geçemedim sadece mf3..

altyapı koydum bu sene kendime ama az ve yetersiz..

simdiden calısıyorum ygs ye seneye tekrar gireceğim.

yazın nasıl çalıştınız biraz bahsedermisiniz ? bende kendime program yaptım sizinkiyle karşılaştırınca nasıl merak ettim.

bu sene iyi biyeri kazanmayı çok istiyorum.acaba bu eksik altyapıyı ne kadar onarabileceğim ne kadar başarılı olabileceğim merak ediyorum.elimden gelenin en iyisini yapıcam ama bakalım ne olacak..

sizin bana verebileceğiniz tavsiyeleri bekliyorum hocam ne yapmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim bu sene ?
  • kai96 kullanıcısına yanıt
    1-Yazı fen bilgisi derslerine çalışarak değerlendirmiştim sadece bir ayımı ince bir YGS biyoloji kitabıyla (körfez) haşir neşir olarak harcamıştım mesela sonradan farketmiştim ki biyoloji adına sistemler hariç tüm konular hakkında iyi-kötü yeterli birikime sahiptim. Hangi derslerden çalışmaya başlamalıyım sorusuna net cevap veremem fakat genel olarak sözel derslerin çabuk unutulduğu söylenir bu yüzden mesela sosyal bilimler derslerinin konularını sene içerisinde halledebilirsiniz.

2-Özellikle lise1-2 yıllarımda feci halde bilgisayar bağımlılığım vardı ama çok şükür lise 3'te biraz bilinçli davranıp tüm online oyunları bırakmıştım mesela lise 4e geçtiğim yaz çok nadir, yorulduğumda birkaç saat skyrim gibi tek kişilik oyunlar oynuyordum, sene içinde de türkçe yamasını yaptıklarında çok beklediğim için dayanamamıştım totalde 15 saat falan oynamışım sonra onada ara vermiştim. Tabi sene içerisinde bilgisayara arada sırada giriliyor artık pek çok iş için bu merete ihtiyaç duyuyorsunuz ama olabildiğince minimize etmek önemli.

3-Kitap bitirme taraftarı değilim, şiddetle konu seçmenizi öneririm.

4-Ben bakmamıştım sene içerisinde bir kaç haftanızı ayırarak halledilebilecek konular

5-Bence gerek yok fakat bireysel çalışmalarda yeterli verimi elde edemediğinizi düşünüyorsanız neden olmasın

6-Aynı tempoyla çalışmayı sürdürmek bir hayli zor elbette koskoca yılda özellikle YGSden önce dönem dönem yorulmalar oluyor bazen bir kaç hafta derslere bakamadığım dönemler oluyordu herkeste olabilen şeyler, çabuk atlatmak gerek. Ama en önemlisi YGS ile LYS arasındaki dönemi çok iyi kullanmak, pek çok arkadaşım ya sıralamalarını yeterli gördüklerinden yada beklediği sonucu alamadıklarından dolayı çalışmayı bıraktılar ama çalışmalarınızdan en çok verim alacağınız ve direk denemelerinize yansıyacak olan sınav LYS'dir. Süre sıkıntısı olmadığı için bilen yapar mantığıyla işler, sizde bilmelisiniz ;). O 2 aylık dönem çok çok önemli.

ben teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 2 Temmuz 2014; 14:06:04 >

• Tesekkurler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sodalayn kullanıcısına yanıt
    Genel hatlarıyla diğer arkadaşlara verdiğim cevaplarda bahsettim, örneğin yazın ince ygs kimya ve biyoloji kitapları vardı körfezin verdiği onlara çalışmıştım yalnızca, mesela dersin bütününden eksik olduğumu düşündüğüm için 1 ayımı tamamen ygs biyoloji konularına ayırarak geçirmiştim mesela 3 haftada bitecek şekilde ayarlayıp 1 haftayıysa üşengeçliğim tutarda yetiştiremezsem pay olacak şekilde programı mı hazırlıyordum eğer zamanında bitirebilirsem o bir haftayıda kendime ayırarak geçiriyordum, sene içerisindeyse mesela baktım girdiğim denemelerde hep hayatımızda kimyadan soru kaçırmışım bugün kendime diyorum bu konuyu bitirmeliyim tüm gün boyunca sadece o konu üzerinde çalışıyordum biraz dinlenerek biraz çalışarak derken eninde sonunda o konunun üstesinden geliyorum mesela. Çok düzenli kaynak bitirme alışkanlığım yoktu eksiklere yönelmek çok daha önemli.

Kendinize inanıyorsanız, yapabileceğinize inanıyorum :) şimdiden başarılar

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.