Şimdi Ara

Yazın çalışmaya başlayan ve displinli çalışabilecek arkadaşlara tavsiyeler [Sonuç belgeli :)]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
9
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar dediğim gibi bende bir çok arkadaşım gibi geçen yaz YGS-LYS çalışmaya başlayan birisiyim, bu konuyu seneye sınava girecek bazı arkadaşları kendine rakip olarak görüpte onlara gözdağı verip korkutmaya çalışan forumdaki bazı arkadaşların gazıyla açıyorum aslında

Sınav sonuç belgesi kaldırılmıştır.

Dediğim gibi bende lisede ortalama bir öğrenciydim zaten okul puanımda okul ortalamasının çok az üzerinde fakat geçen yaz oturup verimli bir şekilde yazı değerlendirdiğimi söyleyebilirim ve okul zamanı bazı kişisel sorunlar falan derken iyi kötü elimden geldiğince çalıştım YGS sonucum beklediğimin biraz altındaydı ama çok etkilenmedim açıkçası çünkü benim en çok eksiğim sosyal ve türkçeydi hatta YGSde sosyalden 12 yanlış yapmıştım :) ve sınava son 2-3 haftaya kadar elimde LYS fizik kitabıyla dolaştığım için içim rahattı ve sınav sonucum bu şekilde sizde yeterli altyapınız varsa son sene çalışarak gönlünüzdeki fakülteyi, puanı kazabilirsiniz tabi LYS için iradeli bir çalışma şart, en iyisi bu süreçte özellikle forumda ve arkadaş çevresinde üniversite adaylanın heyecanını, azmini kıran düşüncelere karşı benim için önemli 2 şeyden bahsedeyim

1. Son sene dahi çalışıp ilk 3bine girebilirsiniz bunu dün geceden itibaren artık gönül rahatlığıyla söyleyebilirim

2. Çalışmadan başarılı olmak imkansıza yakın, çalışmadan kimse LYS'de başarılı olamaz bana göre, konular yoğun vs. Kısacası çalışmadan başardım diyenlere aldırış etmeyin

Söylemek istediğim ne çalışmadan başardım diyenlere nede son sene çalışarak biyere varamazsın diyenlere Kesinlikle kulak asmayın. İşte değinmek istediğim iki önemli töz

Yani artık sınava girecek yaşa geldiğimize göre 17-18 yaşını doldurmuş olmalıyız hepimiz. Çalışma olabildiğince eğlenceli hale getirilebilir ama oyun oynar gibi değil ders çalışırken ciddi bir iş yapıyor gibi üzerine düşmelisiniz konunun, disiplinli çalışmak ve irade meseleside burada ortaya çıkıyor zaten YGS'de belki hız, soruyu çabuk görme, şans faktörleri etkili olduğundan birkaç kapsül,deneme kitabı vs. çözüp iyi bir sonuç elde edebilirsiniz fakat LYS'de ne kadar dikkatli ve konuya hakimseniz o kadar iyi yapıyorsunuz bundan emin olabilirsiniz.

Ve son olarak kaynak çözmeyi çok sevmeyen birisiydim bu yüzden çok fazla çeşit kaynağımda olmadı. Genelde dershanenin verdiği kaynaklar ve okulun aldırdıklarıyla yetindim (körfez-fem ağırlıklı :) ) ama konu çalışırken özellikle lys konularında konunun üzerine düşerek ve ayrıntılara dikkat ederek ilerlediğimi söyleyebilirim. Konu çalışmaya çok özen göstermenizi tavsiye ederim, özellikle kimya-biyoloji gibi ezbere dayalı derslerin konularını suyunu sıkarak çalışın saate bakarak değilde bu konu oldu artık doygunluğunu hissedecek şekilde çalışın :).

Birde pek çok adayın hataya düştüğü noktaya dikkat etmelisiniz; yapabildiğiniz çözebildiğiniz, ve çözmekten zevk aldığınız konuları ve testleri tekrar tekrar çözmeyin! Aksine denemelerde yanlış yaptığınız sizi zorlayan konulara yönelin hatta yeterli bir altyapınız olduğunu düşünüyorsanız sadece bu konulara çalışın ve zamanınızı o konularda derinlere inerek harcayın, zaten zamanla farkedeceksiniz o konularda artık sizin için sorun olmaktan çıkacaktır .
    Ve birde Matematik ve Fizik derslerinde konunun dışında farklı soru tiplerinide görmeniz önemli, bu derslerden soru çözmeyi ihmal etmemelisiniz.

Genel olarak söyleyeceklerim bu kadar, benim içinde bundan sonrası geriye tercih yapma işi kaldı bakalım, benimde bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var

Sorularınız varsa bu konu altından elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım. Şimdiden herkese başarılar, sınava gireceklere Allah kolaylık versin artık bu maraton sizin tepe tepe kullanın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 7 Ağustos 2014; 2:26:49 >

• Tebrik ederim hocam ancak rehberi biraz daha ayrıntılı yapsaydınız çok daha faydalı olabilirdi
  • Hocam ben elektrik konusunda çok sıkıntılıyim . Konuyu anlıyorum ama palme a b ye geçince soruyu çözemiyorum ! Bu konuda yardimina çok ihtiyacım var!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B0B9CBB

Hocam ben elektrik konusunda çok sıkıntılıyim . Konuyu anlıyorum ama palme a b ye geçince soruyu çözemiyorum ! Bu konuda yardimina çok ihtiyacım var!
    Gerçekten ortalama öğrenciymişsin ortalama öğrencinin diploma notunu 91 oluyorsa...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1.1.1.1

Gerçekten ortalama öğrenciymişsin ortalama öğrencinin diploma notunu 91 oluyorsa...

Alıntıları Göster
    ''Son sene çalışma ile ilk 3k olabilir. Bunu dün gece öğrendim.''

Bu söz eminim ben ve birçok arkadaş için umut olmuştur. Teşekkür ederim hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: 06_EMRE

Dostum okul ortalamasından bahsediyorum sınavdan önce okul puanı getirisine gore göre sıralamıştı bir hocamız ve ben 40-45 sayısal öğrenciden 19.ydum okulda, birde özel okul olduğu için fen liselerinden bir tık aşağıda oluyordu bizim yazılılarımız 9-10da 85 civarıydı ortalamam 11-12'de toparlayıp 90üstüne çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 28 Haziran 2014; 17:32:38 >
  • MatreV kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim bende farkettim biraz aceleye getirdim gibi oldu sanırım ana hatlardan bahsettim sadece insallah aksama kadar biraz toparlayıp düzenli bir hale getirmeye calisacağim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • . HOCAM BENI DE GÖRSENIZ ?
  • Biliyomusun bende yapamazdım hatta ortaokuldan beri bir antipatikliğim vardı elektriğe karşı :) kaynaklar hakkında çok fazla bir bilgim yok ama sana bir dershane hocamın sözünü hatırlatayım ve iyi-kötü nasıl üstesinden geldiğimden bahsedeyim

Bizde çok zorlandığımızdan hocam nolcak bu elektrik falan diyorduk hocamızda; "Arkadaşlar Ösym'de ki amcalarda sevmiyor zaten elektriği ondan eleyici sorular mekanikten, modern fizikten gelir" demişti gerçektende sıkça karşılaştığımız içinden çıkılamayacak devreler, Ösym'de daha önce nerdeyse hiç çıkmamış ve genelde basit hesap ve yoruma dayalı sormuşlar elektrikten, en zor soruyu bu sene sordular sanırım oda öyle altından kalkılamayacak birşey değildi bence bir bak.

Fiziğe yatkın bir arkadaşımız vardı o hepimize bir kaç püf nokta öğretmişti bu çok pilli devrelerde dirence en kısa yoldan bağlı pillerin voltlarını almak, genel volt ve genel direnci bulup akımdan yolları takip etmek vs. hep aynı yollarla üstesinden gelmiştik tabi çok iyi seviyede olduğumuzu söyleyemezdik elektrikten ama temelimiz olmuş oldu , küçük bir uyarı daha konu çalışma biyoloji ve kimyada çok önemli ve kaçınılmaz. Fizikte ve Matematikte pratik olmazsa olmaz soru tiplerini görmeniz gerekir.

Çözemediğin soruları o konuya hakim bir hoca (bazı fizik hocalarıda elektrikte zorlanır ) veya bir arkadaşına danışırsan soru tiplerini temizleyerek halledebilirsin diye düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 28 Haziran 2014; 17:57:55 >

• Çok teşekkürler , benim genel olarak okul notlarım senin gibi mekanikte iyiyim , matematikte de ama bir tek bu konu !
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-94B0B9CBB

Çok teşekkürler , benim genel olarak okul notlarım senin gibi mekanikte iyiyim , matematikte de ama bir tek bu konu !
    Konu düzenlendi.
  • Hocam merhaba ben bu sene sınava girdim ve bazı talihsizlikler yüzünden 43k oldum ve mezuna kalıcam ygs fizik ve lysler için hatırlıyorsanız hangi soru bankaları ve denemeleri çözdüyseniz yazabilirmisiniz
  • dediğim gibi çok fazla çeşit kaynağım yoktu özelden de çok soruyor arkadaşlar bunu, yinede söyleyeyim fizikten sadece güvenderin ygs fizik ve lys fizik kitapları vardı soru bankası olarak okuldan aldırmışlardı ygs'sini yarı yarıya çözmüşümdür, lys'side biraz daha az. Kitap bitirmekten ziyade yeni çalıştığım konuların testlerini çözüyordum yeterli verimi aldığımı söyleyebilirim. Matematikten femin Matematik lys soru bankası vardı bu siyah beyaz o çok güzeldi çoğunu çözmüştüm sene başında performans ödevi olarak vermişti hocalarımız tamamlayamadım ama çözerken öğrendiğimi hissediyordum herkese tavsiye edebilirim fizik ve matematikten başka soru bankam yoktu yani zambak final vs. vardı elbet ama hala temizdir kapaklarını açmadım.

Deneme olarak körfeze gittiğimden körfez denemelerine giriyordum tabi (geri sayım denemelerini çözmelerini kimseye tavsiye etmem tamamen aldatıcıdır!) ama aylık denemelerinde orijinal sorular olurdu, zaman denemelerine zaten bizde girmek zorunlu gibi bir şeydi, herkes girince :)), ygs denemelerinin analizini iyi yapamamıştım 10-15 zaman denemesi birikip kalmıştı sınava kadar, ama lysleri hep erite erite ilerlemiştim yani yanlışlarımın ve emin olmadan çözdüklerimin analizini yapıp denemeyi çöpe atmak tarzında. Bu zaten netlerini artırmanın anahtarı bana göre.
    Onun dışındada okulda maltepe,zambak,zirve,fem öyle çeşit çeşit denemelere giriyorduk ne kadar verimli oldu bilinmez ama farklı farklı kaynaklardan soru çözmek her zaman avantajınızadır KESİNLİKLE tavsiye ederim.

Son olarak bu soru çıkmaz, bu ne ya, böyle sorumu sorulur şeklinde sorulara kesinlikle yaklaşmayınız. Biliyorsunuz buda sorulur mu yahu türü soruları çok seviyorlar zaten :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 30 Haziran 2014; 3:05:27 >

• Eyvallah hocam teşekkürler bu arada tebrikler derecen gayet iyiymis umarım istedigin yere girersin
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimalix

dediğim gibi çok fazla çeşit kaynağım yoktu özelden de çok soruyor arkadaşlar bunu, yinede söyleyeyim fizikten sadece güvenderin ygs fizik ve lys fizik kitapları vardı soru bankası olarak okuldan aldırmışlardı ygs'sini yarı yarıya çözmüşümdür, lys'side biraz daha az. Kitap bitirmekten ziyade yeni çalıştığım konuların testlerini çözüyordum yeterli verimi aldığımı söyleyebilirim. Matematikten femin Matematik lys soru bankası vardı bu siyah beyaz o çok güzeldi çoğunu çözmüştüm sene başında performans ödevi olarak vermişti hocalarımız tamamlayamadım ama çözerken öğrendiğimi hissediyordum herkese tavsiye edebilirim fizik ve matematikten başka soru bankam yoktu yani zambak final vs. vardı elbet ama hala temizdir kapaklarını açmadım.

Deneme olarak körfeze gittiğimden körfez denemelerine giriyordum tabi (geri sayım denemelerini çözmelerini kimseye tavsiye etmem tamamen aldatıcıdır!) ama aylık denemelerinde orijinal sorular olurdu, zaman denemelerine zaten bizde girmek zorunlu gibi bir şeydi, herkes girince :)), ygs denemelerinin analizini iyi yapamamıştım 10-15 zaman denemesi birikip kalmıştı sınava kadar, ama lysleri hep erite erite ilerlemiştim yani yanlışlarımın ve emin olmadan çözdüklerimin analizini yapıp denemeyi çöpe atmak tarzında. Bu zaten netlerini artırmanın anahtarı bana göre.
    Onun dışındada okulda maltepe,zambak,zirve,fem öyle çeşit çeşit denemelere giriyorduk ne kadar verimli oldu bilinmez ama farklı farklı kaynaklardan soru çözmek her zaman avantajınızadır KESİNLİKLE tavsiye ederim.

Son olarak bu soru çıkmaz, bu ne ya, böyle sorumu sorulur şeklinde sorulara kesinlikle yaklaşmayınız. Biliyorsunuz buda sorulur mu yahu türü soruları çok seviyorlar zaten :)
    Hocam benim hedefim mf4 15k-20k arası bu sene olmadığı(çalışmadığım) için mezuna kalıcam sizce ne zaman çalışmaya başlamalıyım ve günde ne kadar süre çalışıyordunuz önce ygs mi lys mi çalışmalıyım birde ramazandan sonra başlamak çok mu geç acaba ama sonuçda bütün senede boşum okul vs dert yok.?

• quote:

Orijinalden alıntı: Martinez856

Eyvallah hocam teşekkürler bu arada tebrikler derecen gayet iyiymis umarım istedigin yere girersin
    tavsiyeler harika. ayrıca tebrikler
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheReedS

tavsiyeler harika. ayrıca tebrikler

Alıntıları Göster
    okul zamanı günde kaç saat çalışıyordun? bide yazın hangi tarihte başladın kaç saat çalıştın?
  • Draqonn kullanıcısına yanıt
    Benim hafta içi tecrübem olmadığı için ne zaman başlaman gerektiği konusunda tavsiye vermem doğru olmaz dostum ama yeni 12ler için yazın çalışmalarını şiddetle tavsiye ediyorum çünkü okul gerçekten insanı yavaşlatıyor ve yoruyor bilirsiniz ondan tam şu vakitte özellikle ramazanda çalışmalarını tavsiye ediyorum, fark böyle zamanlarda açılıyor belkide.

Sizin zaten belkide dershane günleri dışında bolca tam gününüz olacağı için daha avantajlısınız aslında, ben saate hiç bakmıyordum inan kimseyede saate bakmalarını tavsiye etmem yazın şöyle diyordum kendime bu gün bu konu bitmeli! Sonra biraz dinleniyordum bişeyler atıştırıp devam ediyordum bazen çok oyalanıp geceye sarkıyordu o işim ama baştan savmayarak bitiriyordum mesela. Okul zamanı zaten çok vaktim kalmadığı için o yorgunlukla 6-12 arası ne yapabilirsem kârdı ama yazki verimimin %25'ini anca aldığımı hissediyordum açıkcası. Şimdi bence bilgilerinizde tazeyken Lys çalışın çünkü özellikle matematik fizik gibi oturaklı dersler kolay unutulmuyor sene içi küçük tekrarlarla küçük açıklarıda kapayabiliyorsunuz sene içinde denemelere falan girdikçe, (geçen sene için pek çalışmadım dediniz) yeni şeyler öğrendikçe o hengamede YGS'mi LYS'mi ayırımı yapmanın ne kadar gereksiz olduğunu sizde farkedeceksinizdir. Eksiklerinize yönelmenizi tavsiye ederim.

inşallah seneye istediğiniz sıralamayı ve bölümü elde edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malimalix -- 30 Haziran 2014; 2:59:45 >

• Bizim haziran 15'ten sonra yazılılar bitince hemen hızlandırmalarımız başlamıştı ilk defa ozaman başlamıştık YGS kitaplarını çözmeye ve tabi evde de çalışmaya. kaç saat çalıştığımla ilgili bilgileri diğer arkadaşların cevaplarında paylaştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: malimalix

Bizim haziran 15'ten sonra yazılılar bitince hemen hızlandırmalarımız başlamıştı ilk defa ozaman başlamıştık YGS kitaplarını çözmeye ve tabi evde de çalışmaya. kaç saat çalıştığımla ilgili bilgileri diğer arkadaşların cevaplarında paylaştım

peki bi türlü başlayamayan birine ne önerin var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.