Şimdi Ara

Yazlık sitede amatör wireless projesi için yardım lazım :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yazlık bir sitede internet dağıtımı yapmaya çalışıyoruz. Profesyonel olarak değil. Elimizde hali hazırda bulunan ekipmanları önce bir yazayım.

1x Airties 5450 ADSL modem
    3x Airties 4450 Router

Şuan denediğimiz yöntemde malesef sorun yaşıyoruz. Şuan kurulu sistemi aktarayım.

site1         site2          site3           site4 
    5450 <------> 4450 <-------> 4450 <--------> 4450

bunların arasında kablo bağlı değil. Mesh sistemi ile dağıtmayı düşündük. Her birine ayrı bir isim verdik. İlk modem olan site1 sonra routerlar da sırasıyla site2 site3 ve site4 diye. site1den ve site2den gayet güzel girebiliyoruz ip veriyor. site2,site3 ve site4deki ayarla şöyle. DHCP'yi kapattık. elle ip verdim her birine değişik. mesh menüsünden AP bul diyip site2de site1'i yani modem sectim ekle dedim. site3'de site2yi bulup ekle dedim. site4de site3'ü bulup ekle dedim. site1 ve site2de bağlanılabiliyor ama site3 ve site4 ip vermiyor.

Bu acaba aralarındaki mesafeler fazla diye mi oluyor? Arada kopma oluyor da iletişim kopunca ana modemden ip alamıyor falan diye düşündüm?
    Bugün kablo siparişi verdim yarın ethernet kablosu ile kablo çekerek deneyeceğim. Onu da hemen açıklıyayım.

site3 
    site1 site2 <=====> 4450
    5450 <======> 4450 <======>
    <=====> 4450
    site4

<===> işareti kablo.

Şimdi bir kaç sorum var onları da sorayım ondan sonra bana en uygun bu işi nasıl cözerim bi anlatabilirseniz çok sevinirim.

1- Bütün modem ve routerlara aynı ismi mi vereyim yoksa şuanki gibi site1,site2,site3,site4 mu?
    2- Bana en garantisi böyle kablo çekerek paylaştırmam gibi geldi. Haklı mıyım?
    3- Dağıtacağım yer büyük ve 3 blok halinde bir site ama herkese internet gidecek diye bir garanti ve kaygımız yok. Sadece hepsi çalışşın razıyız. Çünkü şuıan sadece modem ve tek router çalışıyor. Büyük ihtimalle her birine ethernet çekince hepsi çalışacak ama bakalım.

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler...

• Kablo ile yaptığınız denemede sonuç nedir acaba?
  • kablo ile olacağını düşünüyorum,
    bende apartmanda kablo ile herkesin evindeki wifi modemlere bağlantı kurdum. Simdi routerdan gelen interneti 3 modeme ileterek 4 evde farklı wireless isimleri ile aynı interneti kullanıyoruz.
    yaparken en başta airties modem vardı DHCP yi kapatsam bile bu modemle olmadı, sonra arkadasım US ROBOTICS getirdi aynı şekilde onda da DHCP yi kapattım yine olmadı,
    şu anda 3 evde de PHILIPS modem var sorunsuz kullanıyoruz.
  • bu iğmesh denilen repeater mod mu oluyor? eğer bu mod oluyorsa, cihazlarıın hepsini bir araya getirip önce hepsini birbirine ekleyeceksin.
    mesela a modem b1 ve b2 ap olsa. a üzerinde hem b1 hem de b2 yi, b1 üzerinde hem a hem de b2 yi, b2 üzerinde de hem a hem de b1 i izin verilenler listesine kaydetmiş olmak gerekir. en azından philips markada böyle ayar yaptım. zaten samur da philips demiş..

şöyle yap:

modem 192.168.1.1 (dhcp: 2 to 254)
    ap1 ip: 192.168.1.254
    ap2 ip: 192.168.1.253
    ap3 ip: 192.168.1.252

wireless name hepsinde aynı
    wireles şifre de hepsinde aynı
    şifreleme türü wpa destekliyorsa wpa. nasıl kontrol edersin. bütün cihazların web arayüzüne girebilirsen destekliyor demektir. giremezsen wep yapacaksın demektir. unutma hepsini birbirine ekleyeceksin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.