Şimdi Ara

Yazlık yere göre bisiklet tavsiyesi lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Balıkesir Akçay da ikamet ediyorum,burada yollar iyi değil , Akçay'ın içinde yollar gerçekten iyi değil, arnavut kaldırımı dediğimiz yolllardan çakıllı toprak yollardan bol çukurlu hasarlı yollardan ne ararsan var. Böyle yerde en uygunu dağ bisikleti mi olur ? Bana 2000tl civarı hangi bisikleti önerirsiniz,hatta daha ucuz olursa daha iyi olur.

Yoksa burada kendime şöyle 400 500 liraya ikinci el sıradan bir bisiklet mi alayım. 500 liralık bir bisiklet ile 2000 liralık bir bisiklet gerçekten çok büyük fark hissettiriyor mu insana. Eşekten inip ata binmiş gibi hissettirir mi ? Yoksa fark çok az mı olur?

Bisikletler hakkında hiç bilgim yok maalesef.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bisiklet tekerleğin çapından kazanıyor. 26 ~ 28" jant, bisikletten başka otobüslerde, kamyonlarda var. Bu sebeple 1.75" ~ 2" genişliğinde lastik kullanan, çamurluğu olan klasik tipte bir bisiklet de tavsiye edilebilir. Yol bozuk diye koca lastiklşi şeylere gerek yok. Hız kasislerinde arabalar benden çok daha fazla yavaşlıyor bisiklet kullanırken. Sportif yeni bir bisiklet istiyorsanız da "gravel" tipi bisiklet (ve tabii 'gravel' lastik) tavsiye ederim. Dağ bisikleti ise biraz daha yetenekli olabilir ama çukurların olmadığı zamanlarda da dinlendirmez, dağ bisikleti sürekli up-tempo kullanımdır, lasitğinden vites oranlarına, kadro mesafelerine kadar ona göredir, uzun mesafelerde yorucu olur.

Berlin gibi dümdüz bir yerde yaşamıyorsanız ağırlık önemli. Yeni olacağına hafif olsun.

Kaliteli bisikletle sıradan bisiklet fark eder mi... İlk başta farkedilmez ama zamanla alışınca iyi bisikletin daha az yorucu olduğu, kullanmasının daha zevkli olduğu farkedilir. Mesele üretim kalitesindeki hizalardaki küçük farklardır ve çıplak gözle kolay farkedilmezler. Detay farkları da bakım kolaylığı, tekerlek söküp takma pratikliğini v.b. belirler.

Ucuz bisiklet alıp beklentileri keşfetmek mantıklı. Ne kadar yazılsa da herkesin kullanım, saklama, mesafe, kondisyon/sürat şartları farklı. Yeni modeller için de daha yakından tanıyanların veya kullanıcıların yardımı daha doğru olabilir.

• Karbon 12 K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim keyfle okudum yazıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.