tam olarak başlıktaki durumu yaşıyorum. ingilizce bildiğimi düşünüyordum. yani daha önce sınava falan girmedim ama gün içinde mail olsun skype olsun telefon olsun çok sık kullanmak durumunda kalıyordum ve zorlanmıyordum. kimse de çıkıp bu nasıl ingilizce falan demedi. ben onların derdini anladım, onlar benim derdimi anladı. bayağı memnundum durumumdan yani. yds puanı gerekti. çarşamba başvuru yaptım falan derken arkadaşlar abi bu öyle bir sınav değil. sen bak gene bir videolara, sorulara falan dediler. bakmaz olaydım ya. şu an kafamda her şey birbirine girmiş durumda. etgen edilgen çatılar subjunctıveler zamanlar ne varsa karıştı. daha önce ingilizce kullanırken düşünmediğim şeyler şimdi başıma dert oldu. nasıl kurtulurum bu beladan?
sınav ne zaman
YDS çok fazla gramere dayalı bir sınav değildir. Kelime bilgisinin ve okuduğu paragrafı anlama üzerinedir. Bende ilk kez YDSye girerken zamanlar,çatılar, kurallar arasında kaybolmuştum ancak sınava girince asıl önemli olanın kelime bilgisi olduğunu gördüm. Sınavda en çok çıkan sıfatlar, zarflar, fiiller, isimler bunları iyice öğrenmenizi ve örnek sorular çözmenizi tavsiye ederim. Gramaere takılıp asıl soru yapabileceğiniz kısımları kaçırmayın. Sınava iki kez girdim ikinci sınava çalışırken sadece kelime çalışarak notumu 10 puan arttırmıştım.