Şimdi Ara

YE-G 525 vs YE-G 545 tavsiye

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hangisini almalıyım ya da tamamen başka bi markamı önerirsiniz? Büyük ihtimal YE-G 525 düşünüyorum.nerde ucuzdur nereden alınmalı? Teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: ertanx

Konuyu incelehttp://forum.donanimhaber.com/m_50314152/tm.htm
    eğer telefon ile bluetooth kombinasyonunu kullanmayacaksan ge 525 tavsiye ederim...kullanıyorum çok memnunum...cihaz aşırı hızlı
  • quote:

Orijinalden alıntı: pöstirik

Hangisini almalıyım ya da tamamen başka bi markamı önerirsiniz? Büyük ihtimal YE-G 525 düşünüyorum.nerde ucuzdur nereden alınmalı? Teşekkürler...

Next 525 kullanıyorum çok memnunum bt lazım değilse memnun kalacağınız bir cihaz,fiatı sanal mağazalarda 243 ila 248 tl civarında

http://www.bimeks.com.tr/urun/118980/next-525-5-0%27%27-navigasyon-cihazi-.aspx

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=brand%3dnext&CategoryId=257643

• Garmin nüvi 1410'la karşılaştırırsak hangisi daha iyidir arkadaslar? Tipini çok beğenmedim NeXT g525 in açıkcası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pöstirik

Garmin nüvi 1410'la karşılaştırırsak hangisi daha iyidir arkadaslar? Tipini çok beğenmedim NeXT g525 in açıkcası.
    Garmin alacaksanız garmin cihazlarda sadece navigasyon vardır,multimedya FM vericisi Kulaklık girişi / audio çıkışı yoktur.Harita datası aynıdır iki cihazda Başarsoft harita kullanır..
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Garmin alacaksanız garmin cihazlarda sadece navigasyon vardır,multimedya FM vericisi Kulaklık girişi / audio çıkışı yoktur.Harita datası aynıdır iki cihazda Başarsoft harita kullanır..

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar bu 545 in çöznürlüğü daha iyimiş sanırım, farkedilir derece de mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Le.Mans

Arkadaşlar bu 545 in çöznürlüğü daha iyimiş sanırım, farkedilir derece de mi ?

Alıntıları Göster
    bluetooth kullanmayacaksanız 525 'i tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat3300

bluetooth kullanmayacaksanız 525 'i tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    Neden sade ce işlemcisi mi ? Çözünürlükte daha iyimiş ? 545 aldığımızda hata mı etmiş oluruz
  • quote:

Neden sade ce işlemcisi mi ? Çözünürlükte daha iyimiş ? 545 aldığımızda hata mı etmiş oluruz

Alıntıları Göster
    Hata demiyelim.Bluetoothlu isteyenler var.O zaman 545'i tercih ederler.545 için kötü demiyorum.Ama performans olarak özelliklerine baktığımız zaman 525'i tercih ederim.800x480 çözünürlük çihazı kasar.525'i arkadaşıma aldırdım.İnceleme fırsatı da buldum gerçekten güzel çihaz.Açılış hızı mükemmel, Uyduya anında bağlandı.Ve çok seri.

• quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

545 almanızdan taraftarım; yalnız. Cihaz ilk açılışta 525'den yaklaşık 10 sn. daha geç açılıyor. İlk açma aşamasında -kullanılacaksa- bluetooth aktif edilmeli veya bluetooth donanımına (örnek telefon) bağlanması beklenmelidir.
    Sonra navigasyon çalıştırıldığında 545 neredeyse 525 hızına yakın bir hızda çalışıyor. Kesinlikle rahatsız edici bir yavaşlık yok.
    Ekran çözünürlüğü sebepli bir miktar yavaşlama var ama bir çok navigasyondan hızlı yine de.
    Bir diğer konu; yakın zamanda yazılımda yapılacak bir iyileştirme ile 545'in hiç bir sorununun kalmayacağını düşünüyorum.

Ha, çözünürlük konusunda da, 30-40 cm. hesafeden bakacaksanız fark belli oluyor; ön cama orta-alta montaj yapıldığında aralarındaki fark belli belirsiz.

Bluetooth kullanılacaksa 545, kullanılmayacaksa 525 bence de...

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

quote:

Orijinalden alıntı: uffuk

545 almanızdan taraftarım; yalnız. Cihaz ilk açılışta 525'den yaklaşık 10 sn. daha geç açılıyor. İlk açma aşamasında -kullanılacaksa- bluetooth aktif edilmeli veya bluetooth donanımına (örnek telefon) bağlanması beklenmelidir.
    Sonra navigasyon çalıştırıldığında 545 neredeyse 525 hızına yakın bir hızda çalışıyor. Kesinlikle rahatsız edici bir yavaşlık yok.
    Ekran çözünürlüğü sebepli bir miktar yavaşlama var ama bir çok navigasyondan hızlı yine de.
    Bir diğer konu; yakın zamanda yazılımda yapılacak bir iyileştirme ile 545'in hiç bir sorununun kalmayacağını düşünüyorum.

Ha, çözünürlük konusunda da, 30-40 cm. hesafeden bakacaksanız fark belli oluyor; ön cama orta-alta montaj yapıldığında aralarındaki fark belli belirsiz.

Bluetooth kullanılacaksa 545, kullanılmayacaksa 525 bence de...

Alıntıları Göster
    Yavaşlık aşırı derece de değilse 545 bana daha mantıklı gibi geliyor. Ön orta cama montaj olacak. 40 cm uzaklık var. görüntüsü önemli olan nasıl onu bilmek lazım

• quote:

Yavaşlık aşırı derece de değilse 545 bana daha mantıklı gibi geliyor. Ön orta cama montaj olacak. 40 cm uzaklık var. görüntüsü önemli olan nasıl onu bilmek lazım

Alıntıları Göster
    Bu konuyu incelediniz mi; eğrisi doğrusuyla konuşuldu aşağıdaki konuda...
    http://forum.donanimhaber.com/m_49692752/tm.htm

• quote:

Alıntıları Göster
    Piyasadaki 533 mhz cihazlar nekadar hızlıysa Next YE-G 545 de okadar hızlı Yüksek çözünürlük olayına gelirsek ben pek fark göremedim,bana göre 525 daha güzel hem 633mhz hızda menü geçişleri felan çok hızlı.Tekrar rota hesaplama gerektiğinde 633mhz hızın farkı belli oluyor.Ben cihazda BT kullanmıyorum nedenine gelince,araç içinde yanlız olmadığım zaman telefon konuşmalarımın herkes tarafından duyulmasını sevmiyorum bunun için kulaklık aldım gerekirse onu kullanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: İmkansız

Piyasadaki 533 mhz cihazlar nekadar hızlıysa Next YE-G 545 de okadar hızlı Yüksek çözünürlük olayına gelirsek ben pek fark göremedim,bana göre 525 daha güzel hem 633mhz hızda menü geçişleri felan çok hızlı.Tekrar rota hesaplama gerektiğinde 633mhz hızın farkı belli oluyor.Ben cihazda BT kullanmıyorum nedenine gelince,araç içinde yanlız olmadığım zaman telefon konuşmalarımın herkes tarafından duyulmasını sevmiyorum bunun için kulaklık aldım gerekirse onu kullanıyorum.

Alıntıları Göster
    _imkansız_ arkadaşım haklsınız 545 piyasada ki aynı çözünürlüğe sahip çihazlarla karşılaştırıldığında eksiği yok fazlası var diyebiliriz.Bu neden ile "Hata demiyelim" dedim.Çünkü ortada hata yok.Farklı özellik sunan ikii çihaz sonuçta.Hız,Bluetooth,çözünürlük artık kullanıcı neyi tercih ederse ona göre kararını verir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Valla kulaklık ben de de var. Avantajlı bir şeymi düşünmek lazım. Bir de çözünürlük önemli tabi. ama sanırım 545 daha rağbet gören bir cihaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: _imkansız_

Valla kulaklık ben de de var. Avantajlı bir şeymi düşünmek lazım. Bir de çözünürlük önemli tabi. ama sanırım 545 daha rağbet gören bir cihaz

Alıntıları Göster
    Bir 545 kullanıcısı olarak, 525 i önerebilirim. 545 bana çok yavaş geldi. Galiba navigasyon teknolojisinin kullanıcılarını tatmin etmesi için 1 sene daha gerekiyor.
    Bluetooth özelliği çok önemli değil. Çünkü navigasyonu devamlı camdaki yerinde tutmuyorsunuz. Çalınma ihtimaline karşı vs...
    Sadece navigasyonu kullanacağınız zaman yerine asıyorsunuz ve açıyorsunuz.
    Hadi diyelim devamlı yerine takılı. Bu seferde her arabaya bindiğinizde açmanız gerekecek.
    En azından benim tecrübem bu yönde.

Bu yüzden dediğim gibi 545 e çok gerek yok. Daha hızlı olan 525 yeter bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Forever79

Bir 545 kullanıcısı olarak, 525 i önerebilirim. 545 bana çok yavaş geldi. Galiba navigasyon teknolojisinin kullanıcılarını tatmin etmesi için 1 sene daha gerekiyor.
    Bluetooth özelliği çok önemli değil. Çünkü navigasyonu devamlı camdaki yerinde tutmuyorsunuz. Çalınma ihtimaline karşı vs...
    Sadece navigasyonu kullanacağınız zaman yerine asıyorsunuz ve açıyorsunuz.
    Hadi diyelim devamlı yerine takılı. Bu seferde her arabaya bindiğinizde açmanız gerekecek.
    En azından benim tecrübem bu yönde.

Bu yüzden dediğim gibi 545 e çok gerek yok. Daha hızlı olan 525 yeter bence.

Alıntıları Göster
    545 sahibiyim. Evet biraz yavaş ama çok da değil, 480x272 çözünürlüğe göre. Ama görüntüdeki detaylar bunu amorti edermi? Kişiye göre değişir.

Bikaç ayar yaparak cihazı biraz rahatlatabilirsiniz, bu bütün cihazlar için geçerli.
    Harita ayarlarından "yer işaretleri" sekmesine girip hepsini kapatın.
    Gene harita ayarlarından "binalar" kapalı konumda olsun.

Zaten 480x272 cihazlarda da bu ayarlar açıksa fena halde yavaşlama sözkonusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: osman_goksel

545 sahibiyim. Evet biraz yavaş ama çok da değil, 480x272 çözünürlüğe göre. Ama görüntüdeki detaylar bunu amorti edermi? Kişiye göre değişir.

Bikaç ayar yaparak cihazı biraz rahatlatabilirsiniz, bu bütün cihazlar için geçerli.
    Harita ayarlarından "yer işaretleri" sekmesine girip hepsini kapatın.
    Gene harita ayarlarından "binalar" kapalı konumda olsun.

Zaten 480x272 cihazlarda da bu ayarlar açıksa fena halde yavaşlama sözkonusu.

Alıntıları Göster
    Hız ve Konfor; kişiye göre göreceli bir konu. Bluetooth olsun, 525 kadar hızlı olmasın varsın... Çok çabuk uydu bulsun ama 545 kadar görüntüsü güzel olmasın... Tartışmaya açık konu. Üzerinde bı kadar kafa patlatmaya gerek yok

Bence şu an 545 kullananlar daha avantajlı, artıları çok çünkü...

• quote:

Orijinalden alıntı: DD252Admin

Hız ve Konfor; kişiye göre göreceli bir konu. Bluetooth olsun, 525 kadar hızlı olmasın varsın... Çok çabuk uydu bulsun ama 545 kadar görüntüsü güzel olmasın... Tartışmaya açık konu. Üzerinde bı kadar kafa patlatmaya gerek yok

Bence şu an 545 kullananlar daha avantajlı, artıları çok çünkü...

Alıntıları Göster
    Ben pişman oldum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.