Saksılı kardeş , emek ve hammaddeyi yedek parçacımı harcıyor. Adamlar dolar ile yurtdışından ithal ediyor. Malın geliş fiyatı dolar bazında sabit. Kurda oynama yok adamlar her hafta zam yapıyor. |
Yedek parçacılar zam üstüne zam yapmaya başladı. (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Dostum ısrarla ana fikri kaçırıyorsun. Aldığın parçanın fiyatı sanayide pahalı, distribütör firmada ucuz meselesi değil.
Atıyorum senin 5800 liraya aldığın parça tam 1 sene önce ne kadardı distribütör firmasında? Bu konu bunu tartışmak için açılmış.
Sen aldın sanayide daha pahalı satılıyor, distribütör daha ucuza satıyora getirdin, onu da tek bir firmanın, tek kalem ürününü sanayideki 2 dükkanın(bari imaj bmwye sorsaydın) fiyatıyla karşılaştırarak yaptın. Eğer hala aynı argüman üzerine konuşmak istiyorsan, açarsın başka bir konu, yazarsın başlığına distribütör mü ucuz yoksa sanayideki parçacılar mı diye, yazarsın meramını, o konuda da düşüncesi olan yazar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ahmak olan sensin edebini bilde öyle konuş. Geçen sene dolar 18 liraya gelince , düşükten satarsam ürünü yerine koymamam diye doları 18den hesaplayıp parçayı bize öyle satıyorlardı. Parçayı 7 liradan alsa bile 18den hesaplıyordu.
şimdi kur aynı yine doları 18den hesaplıyor ama aynı parça %50 daha pahalıya satıyor.
Elemanın maaşına gelen zam giderlerin çok azına denk geliyor. Parçanın fiyatı aynı kurda %50 %60 artmaz. TAmamen vatandaşı dolandırıyorlar. HAram kazançtır bu.
Bak bilale anlatır gibi anlattım ,anlamışsındır umarım.
-
Ben bu zeka seviyesi(doların geçen sene de bu fiyatta olduğunu sanan) ile başa çıkamam, pes ediyorum.
aynen kardeşim herkes seni kazıklamak için yapıyor, sütünden, yumurtasına, meyvesinden, bakliyatına "yerli" olan ürünlerin fiyatları 2 3 kat artmadı, sadece ithal parçalarda 2 kat artış var.
Neyseki diğer arkadaş mevzuyu anladı da o durdu, en azından 1 kişiyi kurtardık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S_O_S -- 29 Aralık 2022; 18:35:48 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X