Şimdi Ara

Yedek parçacılar zam üstüne zam yapmaya başladı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Önceden zam yaparken doları bahane ederleri ama geçen sene dolar 18 lirayken , örneğin 500 Tl ye satılan ürünü şimdi 900 Tl ye satıyorlar.

Geçen sene parçayı 7 liradan bile alsa , ucuza satarsam yerine koyamam deyip yüksek kurdan satıyorlardı.şimdi ise kur aynı olmasına rağmen geçen sene Aynı döneme göre %50 daha pahalı parçalar.

Millet zamma alıştı diye bunlarda fırsatçılık yapıyor.

Sanayide aracın bir parçasını birkaç parçacıya sordum. Hepsi anlaşmış gibi 250 -270 civarında fiyat çektiler. Hiçbirisi faturada kesmiyor.

İnternette n11den 160 Tlye aynı ürünü buldum aldım. Kapıma kadar ücretsiz geldi. Ayrıca faturada kesilmiş. SAtıcı birde n11 siteye %20 komisyon vermiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 29 Aralık 2022; 18:28:15 >

• hocam sen ne anlatıyorsun allah aşkına ya. sanayideki yedek parçaları da giderler üzerinden, dolar üzerinden savunan birilerini görmekte varmış kaderde.

kendi aracım için konuşacağım, borusan'dan ayrılma çok sevdiğim bir usta vardı. benim arabanın arka disklerini değiştirecektik. yer ankara. kendisinin işçiliği de iyidir. fren sistemiyle ilgili verdiğim paraya da zerre acımayan bir insanım. benim için önemli olan yeri geldiğinde aracın en kısa sürede en etkili şekilde durmasıdır. dolayısıyla orijinal ve BMW logolu parça alıyordum geçen seneye kadar. 1 periyodik bakımım sanayi de oldu, ondan öncesi her şey borusan'da yapıldı. her neyse ustam fiyat alıyor yedek parçacılardan, biri arka disklere 6700 tl dedi, biri 6300 tl dedi. bana anlamsız bir şekilde pahalı gelince borusan'ı aradım ve aldığım fiyat 5758 tl idi! çıktım gittim borusan'da yaptırdım.

sanayideki yedek parçacılar kusura bakmasın, son 1.5 - 2 senedir fiyatlar zaten borusan'ın parça fiyatlarına yetişmişti. şimdi borusan'ın da üstüne çıkmış. eh fırsat bu fırsat değil mi? "sanayi zaten fiyat olarak en uygunudur" diye kafaya yerleşmiş insanların. kimse borusan'ı arayıp fiyat almıyor. düşünce şu "bu adam arka disklere 6700 tl diyorsa borusan'da 13000 tl'dir".

insanları böyle böyle fırsatçılık yaparak kazıklamaya çalışanları (normal olarak işini yapanlara elbette lafım yok) giderle, kurla savunmanın hiçbir mantığı yok.
  • yeni yilda daha cok zam olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çarşamba günü sağ sol rotil aldım. Ertesi günü parçacıya hesabı görmeye gittiğimde tanesine 120tl zam geldi dedi. Yabancı olsak yeni fiyattan verecek. Bakım zamanı gelmemiş olsa bile yılbaşına kadar yedek parçalarınızı alın. Daha sonra yaptırırsınız.

• Dün arkadaşın Astra J 1.4 140 aracına periyodik bakım malzemeleri aldık.

- GM Dexos 1 Gen 2 5 litre yağ
    - GM yağ filtresi
    - Motokar Hava filtresi
    - Motokar polen filtresi
    - RBW silecek takımı (Silbak kalmamış maalesef)

1200 lira verdik karta taksitle

Usta da klima bombası ile temizlik, genel kontrol, motor temizliği ve bakım işçiliği 450 aldı, bana biraz yüksek geldi.

Toplamda 1650

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxl567 X kullanıcısına yanıt

450 ha vay anasını ben klima yapmıyorum ama motor temizliği ve periyodik bakıma 250tl yazıyorum

Net söylüyorum kazık yemişsiniz. Motokar çok kalitesiz bir filtre Gm dexos 1 (2 bile değil) ucuz bir yağ. Yeklili servise gitse daha uygun olurmuş

• Hangi yetkili servismiş onu da söylerseniz makbule geçer. İzmir ve çevre illerdeki Opel yetkili servisleri komple aradık, 2800den aşağı fiyat veren olmadı.

Bu arada düz dexos 1 değil, dexos 1 gen 2 yağ. Bu araca uyumlu, nette de 700den aşağı yok 5 litresi. Varsa paylaşırsanız sevinirim güvenilir bir yer.

Bizde de 2020 1.4t b14net motor var, bakımı yaklaşıyor, uygun servis ve yağ tavsiyesi mutlu eder

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şirketler de zam ...
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Dwayne35 D kullanıcısına yanıt
    İzmir'deyseniz size gelelim, veya önereceğiniz Opel ustası bu bölgede. Bi de kredi kartına da çekilmesi lazım tabiki, elden vergisiz faturasiz bize uymuyor maalesef

• %45 gelecek bilginiz olsun da

İzmir'de Opel ustası var ama öper maalesef.

O yüzden hiç ismini vermeyeceğim

Fatura kesilir hocam aracınız nedir sanırım şirket aracı olması lazım eğer ilgilenirseniz özeldende konuşabiliriz nasıl dilerseniz.

• vendetta1.6 kullanıcısına yanıt

Neye %45 asgariye mi ?

• AntiFANBOY A kullanıcısına yanıt
    Yağ konusu dediğiniz gibi değil, arkadaş dexos 1 gen 2 yazmış. A14NET ve B14NET kodlu 1.4t motorlarda dexos 1 gen 2 yağdan başka yağ kullanılamıyor, vuruntu yapıyor. Opel’in belirlediği yağ bu. Dexos 2 koyamazsınız. İlla dexos 1 gen 2 olacak. Ben olsam liqui moly tercih ederdim arkadaş gm tercih etmiş.

• aliveli90 kullanıcısına yanıt

Parça ücretine

• aynı minvalde gerçeklerden kopuk konular açılıp duruyor.

geçen sene aralık ayında döviz fiyatlarında 1-2 günlük bir pik oldu diye - döviz fiyatları geçen seneyle aynı demek ahmaklıktır. Kimse gidip dövizin tepe yaptığı gün depolarını doldurmadı da zaten(daha önceden aldığı ürünler ve geçen sene aralık ayında kur 12-13 lira arasındaydı bu da demektir ki sadece dövizden kaynaklanan bir %50 lik artık var

bigpara.hurriyet.com.tr
    Dolar Kuru (1 Yıl) - Geçmiş Alış/Satış Kurları ve Euro Arşivi | Bigpara
    https://bigpara.hurriyet.com.tr/doviz/dolar/1yil/

bunun dışında akaryakıt fiyatlarının da pik noktasını saymıyorum sadece şuanlık fiyatlar olarak baktığında yaklaşık %100lük bir artış var.

https://tr.euronews.com/2021/12/21/akaryak-ta-son-3-ayda-gelen-zam-oranlar-benzin-yuzde-49-motorin-yuzde-58-lpg-yuzde-80#:~:text=18%20Aral%C4%B1k%202021'de%20ise,9%2C02%20liraya%20kadar%20y%C3%BCkseldi.

bu dükkanlarda çalışan insanların 1 yılda (tıpkı ülkemizdeki bütün insanlar gibi) yeme, içme, barınma vs vs. akla gelen gelmeyen bütün giderleri en az 2 katına katlanmış durumda.

ülkemizde çok büyük bir problem var ama, halkımız problemin kaynağını görmekte sıkıntı yaşıyor. parçacılar, 3 harfli marketler, oto bayileri sorunun sadece küçük parçaları, asıl sorun veya sorumluları değiller

• S_O_S kullanıcısına yanıt
    hocam sen ne anlatıyorsun allah aşkına ya. sanayideki yedek parçaları da giderler üzerinden, dolar üzerinden savunan birilerini görmekte varmış kaderde.

kendi aracım için konuşacağım, borusan'dan ayrılma çok sevdiğim bir usta vardı. benim arabanın arka disklerini değiştirecektik. yer ankara. kendisinin işçiliği de iyidir. fren sistemiyle ilgili verdiğim paraya da zerre acımayan bir insanım. benim için önemli olan yeri geldiğinde aracın en kısa sürede en etkili şekilde durmasıdır. dolayısıyla orijinal ve BMW logolu parça alıyordum geçen seneye kadar. 1 periyodik bakımım sanayi de oldu, ondan öncesi her şey borusan'da yapıldı. her neyse ustam fiyat alıyor yedek parçacılardan, biri arka disklere 6700 tl dedi, biri 6300 tl dedi. bana anlamsız bir şekilde pahalı gelince borusan'ı aradım ve aldığım fiyat 5758 tl idi! çıktım gittim borusan'da yaptırdım.

sanayideki yedek parçacılar kusura bakmasın, son 1.5 - 2 senedir fiyatlar zaten borusan'ın parça fiyatlarına yetişmişti. şimdi borusan'ın da üstüne çıkmış. eh fırsat bu fırsat değil mi? "sanayi zaten fiyat olarak en uygunudur" diye kafaya yerleşmiş insanların. kimse borusan'ı arayıp fiyat almıyor. düşünce şu "bu adam arka disklere 6700 tl diyorsa borusan'da 13000 tl'dir".

insanları böyle böyle fırsatçılık yaparak kazıklamaya çalışanları (normal olarak işini yapanlara elbette lafım yok) giderle, kurla savunmanın hiçbir mantığı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67B07BCCD -- 20 Aralık 2022; 17:43:1 >

• bilale anlatır gibi anlatıyorum, benim cevabım ilk mesajdaki kur aynı lafınaydı onu anlamamışsınız.

ayrıca %90'ı ithal ürünlerden oluşan bir sektörün, döviz fiyatlarına endeksli olmasının normal olduğunu neden algılayamadınız ki?

benim mesajımda "sanayide fiyatlar çok iyidir, esnafımız şahanedir, ilk girdiğiniz dükkandan yapıştırın geçin" falanmı yazıyor ki saçma sapana bir de savunma yapmışsınız.

akıl var, izan var, istersen 3 dükkana sor , istersen 5 dükkana sor, fiyatlar fark edecektir mutlaka, esnafımız da halkımızın geri kalanından farklı değil.

• S_O_S kullanıcısına yanıt
    saçma sapan bir savunma yapmadım. gider kalemlerini saymışsınız, iş sadece gider kalemi ya da "kur aynı" ile alakalı değil, bunu anlatmaya çalışıyorum. koskoca distribütör, sanayiden daha uygun fiyatla satış yapıyorsa burada bir mantıksızlık var demektir. ve evet %90'ı ithal olan bir sektörde kur Ağustos ayından beri aynı. enflasyon da bu adamların şuursuzca fiyat yükseltmelerinin arkasındaki bahaneleri açıklamıyor.

o mesajınızda yazdığınız fiyatlardaki her türlü artış distribütör içinde geçerli. ne hikmetse sanayiden ucuz kalır oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-67B07BCCD -- 20 Aralık 2022; 17:58:43 >
  • Haklısın sanayidekiler son birkaç aydır uçmaya başladı. Adama ayna led sinyal lambası soruyorum 250 Tl fiyat çekiyor.

Aynı ürünü n11den kargıo dahil evime 160 liraya aldım. Düşün , bana satan adam 40 tl kargo parası ödüyor. Yetmiyor %18 kdvli fatura kesiyor. Yetmiyor n11e %20 komisyon veriyor. Ona rağmen 160 tlye satıyor.

SAnayideki adam ne kargo masrafı ne fiş kesiyor nede siteye komisyon veriyor. Elden satışta 250 tl fiyat çekiyor.

3 ay önce yedek su deposu çin yan sanayi olan 120 tl idi. Almadım . şimdi fiyat soruyorum aynı mala 300 Tl fiyat çekiyor. Ulan 3 ayda ne oluda fiyatı 2ye katladın ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 20 Aralık 2022; 19:3:20 >
  • Para basıp piyasaya sürüyor hükümet enflasyon sebebi bu

A4 kağıda para basıp yoktan hiçten gelen para ile emek ve hammadde harcanmış ürün alabilir misin az saksıyı kullanın konu açarken

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.