Neden zam gelmiyor diye konu açacaktım bir baktım ki forumda 2 tl zam gelecek diye başlık gördüm.Bu yüzden başlığı neden fazla zam gelmiyor şeklinde güncelledim. Dizel,Benzin ve Lpg arasındaki fark tarihte hiç olmadığı kadar açıldı.36 dizel 13 lpg desek lpg yarı fiyatı bile değil.Son iki üç yıl hariç lpg fiyatı dizelin %60-70 civarı olurdu.Şimdi fark neredeyse 3 katına ulaşacak. Böyle giderse bir tane lpg li palio ya da broadway olmak şart oldu.Bu ne kardeşim bu lpg adı üstünde likid petrol gazı değil mi? İstediğiniz kadar izah edin bu fiyat farkını kabul etmem.Dizel"in %60-70 fiyatı olan lpg bugün dizelin neredeyse üçte bir fiyatına geliyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 31 Temmuz 2023; 17:28:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bu lpg'ye neden fazla zam gelmiyor?

-
-
Hiç bir dedilim olmamakla birlikte sübvanse edildiğini düşünüyorum, sübvanse ediliyorsa dizel edilmeli lpg değil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Faruk3737 -- 31 Temmuz 2023; 17:38:29 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bir yerde okumuştum bilmiyorum, mutfak tüpüne de yansıyor o yüzden lpgye çok zam yapılamıyor diye okumuştum.
-
Dünyada LPG arzı motorin ve benzin kadar değil.Yani Türkçesi dünyada daha az kullanıyor.O yüzden fiyatı daha düşük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Edit; Mutfakta kullanılan doğalgaz farklı, onunla alakası yok Lpg nin.
Lpg aynı litre benzine göre daha az km yapıyor, o yüzden daha ucuz olması gerekir. 10 litre Lpg 100-115 km yapıyor 10 litre benzin 100-130 km.
Ekstra Lpg kiti para ile takılıyor, ucuz olmasa kimse üste para verip kit takmaz Lpg kullanmaz. Ucuz tutulması gerekiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 31 Temmuz 2023; 20:17:46 >
Niye benzine zam geliyor demek yerine niye LPG'ye zam gelmiyor demek. Ülkenin bu halde olmasının sebebi.
-
LPG yi bizim gibi fakir ülkeler araçlarında tercih ediyor birde mutfak tüpü olarak fazla talebi yok ama dizel ticari araçlar için vazgeçilmez benzin ise çoğu aleti çalıştırmak için kullanıyor
iyi ama, lpg kitine para verildiği için lpg nin fiyatı ucuz değil ki, lpg ucuz olduğu için insanlar kite para veriyor.
-
Doğalgaz değil. Tüpçüden alınan tüpün içinde bildiğimiz LPG var.
Evet ama sonuçta bunu çıkarıp satan ülkeler bunu düşünmek zorunda, ona göre fiyat belirlemek zorunda.
Zaten arz fazlası varmış, benzinin üçte biri fiyatına alıyoruz. 12,01 den satan yer var ama uzak diye gitmiyorum, yakından 12.29 dan alıyorum, benzin 36 lira.
Mutfakta tüp kullanmadığım için karıştı tabi, evlendiğimden beri doğalgazlı dairelerde kaldım hep, tüp neymiş unuttuk tabi
LPG ye neden az zam geliyo demeyeceksiniz
Benzine mazota neden çok zam geliyo diyeceksiniz.
Alıştırilmissiniz
Lpg yi taksiciler kullanıyor taksi sahipleri kim olabilir düşünmek lazım.Kimlerin plakaları var acaba? Bu da ayrı bir düşünce
Lpg doğal gaz dan da üretiliyor.
Lpg arzı az olduğu için ucuz deniyor da bunca zamandır lpg arzı çok mu fazlaydı?Şu fiyatların oluşması hepi topu 1-2 yıl.Lpg arzı,kullanımı az ise 2-3 yıl önce de azdı.
Ayrıca ikide bir lpg'ye neden zam gelmiyor yerine benzine mazota neden zam geliyor demeliymişiz şeklinde yazmamız gerektiğini yazıp durmayın o iş çoktan bitti.Artık her memleket seçimini yaptı.Bundan sonra mazota benzine neden zam geliyor demenin manası yok.Mazot bu kış 50 tl.Neden zam geliyor desek ne olacak sanki?Zaten memlekette protesto kültürü yok.Bari bu saatten sonra herkes eşit kazıklansın.Biri mazot pahalı dediğinde diğeri lpg kullan o zaman diyemesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ykaya1983 -- 31 Temmuz 2023; 21:10:54 >
Birşeyin arzı değil, talebi düşükse ucuz olur. Daha önce otomobil lpgsine yüksek vergi koymaya kalktıklarında insanlar mutfak tüpünden gaz çekmeye, hatta lpg tankı yerine direk mutfak tüpü takmaya başladılar. Mecburen lpgnin ötvsini düşürdüler. Zira mutfak tüpünün ötvsini yükselten iktidarı kaybeder. Köylerde, doğalgaz gitmeyen yerlerde hala lpg kullanılıyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yazın üretim fazlası olduğundan ucuzlar.
Kışa görürsün hanyayı konyayı...
-
Konuyu açanın rahatsızlığı başka. Yani benzine mazota olan zammı kabul ediyor.
Sana müstahak ama ben hak etmiyorum. Onu nasıl yapacaz ?
Dünya piyasasinda LPG ile motorin ve benzinin fiyatlari karşılaştır.Turkiyedeki fiyatlandırma ve vergi politikasının rafineri fiyatıyla alakası yok.
Sana sabaha kadar izah etsem boş.Neye inanmak istiyorsan öyle anla.Sizin gibilere 50 kere izah etsem fatdasız olacağı için vaktimi boşa harcamayın.Cevap yazan yazıyor mesajınıza ihtiyacım yok
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Niye benzine zam geliyor demek yerine niye LPG'ye zam gelmiyor demek. Ülkenin bu halde olmasının sebebi. |
Al bi Egea ya da Corolla gez. Tutan mı var? Birilerini aşağı çekmeye çalışmak yerine, kendinizi yukarı çıkarmaya çalışmanız lazım. Mesela yakıt almayalım bir süre. Boykot edelim. Kimse bunları niye konuşmuyor abi nasıl bir tımarhane oldu bu ülke böyle. Zihine bak. |
LPG'nin şuan ki şartlarda 30TL olması lazım, diğer türlü ayrımcılık suçu işleniyor demektir. Ya da LPG'li araçlara ek MTV tarzı vergi gelmeli. Adam alacak 200.000TL'ye Şahin Doğan serseri mayın gibi gezecek, ben milyon milyon verip araba alıp binlerce TL kasko-vergi-mazot ödeyeceğim ve aynı şartlarda olacağız. Dünya'nın hiç bir yerinde yok böyle bir sistem. |
Ne boykotu ya? O şerefi sergileyecek tren kaçtı. Yıllardır kıçımızı yırttık ülke elden gidiyor diye, hala 27 milyon reşit, en az bunlardan olan 18 yaş altı 10 milyon toplamda 37 milyon Türk-Türkiye Cumhuriyeti-Adalet-Dürüstlük-Hukuk düşmanı canlı var bu ülkede, ne boykotu? Katillerin salıverildiği, ormanların kesilmesine ses çıkaranların joplandığı ülkeden umudun mu var hala? |
lpg kullananlarda aradaki farkı tamircilere veriyor kâr felan yaptıkları yok, araba çöpe çıkacağı zaman satıp kurtuluyorlar ihale sonraki sahibine kalıyor.
|
Adam neden akaryakıta bu kadar zam geliyor diyeceğine LPG'ye çok az zam geldi ona da gelsin diyor.
![]() |
zaten yüzdesel olarak en büyük zammı lpg yedi. ama hala en uygun yakıt. Kmde 1,35₺ ye çılgınlar gibi geziyorum ooohhhhhhhh |
Aynen yeni fulledim mis gibi rahat kafa geziyorum. Konu sahibi baya çatlıyor galiba kaç tane konu açmış böyle |
Bu dizel kullanıp benzinli araç lpg li araç kullananları çekemeyenler neyin kafasında,geç abi sende lpg ye
|
Benzer içerikler
- çıkma lastik alınır mı
- ford focus 1.5 dizel otomatik yorumlar
- mazda cx-3 yorum
- mercedes b serisi kronik sorunları
- yoğun trafikte dur kalk nasıl yapılır
- skoda elroq
- ötv matrah düzenlemesi 2025
- ford puma 2025
- hyundai 2025 fiyat listesi
- id7 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X