Şimdi Ara

Yedek su deposu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 2009 qashqai 1.5 dci motora sahip. Ticari araçlarda vs çok bulunur. Genleşme kabı sürekli devirdaim yapar. Termostat ile alakası yok. Su motorun ideal çalışma sıcaklığına geldiğinde belirli bir seviyede tutmak için soğutulur. Ancak motor suyunun soğuk olmasına sebep olacak kadar değil. Örneğin 20 30 km yol yaptıktan sonra genleşme kabında elinizi çok fazla tutamazsınız.

İki parça sorunlu olabilir termostat veya devirdaim
    Devirdaim için kaloriferi açın sıcak üflüyorsa sorun yok. Genleşme kabı dönüş borusuna bakın su geliyorsa sorun yok.
    Termostat için üst radyatör hortumunu araç 60 70 derecedeyken yani gösterge ortalardayken tutun soğuksa sorun yok. Ilıksa arızalı.
    Araç soğutma sistemi prensip olarak basittir. Başka bir problemden olacağını şu anda pek düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxbar10xx -- 22 Mayıs 2021; 2:10:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolda giderken hararet düşüyorsa termostata baktırın derim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Genlesme kabi soguk olmasi demek. Bence su dongu yapmiyor demek..normalde ordan soguk su gider isinip su deposu su tekrar gelir .
    Devirdaim bozuk olabilir . Ya da baska bir teknoloji olabilir

• Beyefendi benimde başıma geldi yağ hararetinizi kontrol ettirin ve ek su pompanızı( 2.nci elektrikli su pompası) değiştirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlarınız için teşekkürler degerlendirecegim

• flyer kullanıcısına yanıt
    İkinci elektrikli su pompası hangisi acaba

• xxbar10xx kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkürler
    Genleşme kabı su devrinin sürekli içinde ise bi sorun var o zaman.

• Genleşme kabı üst hortumunu çıkarıp radyatöre gidiş yönüne üfledim genleşme kabı alt hortumdan su geldi ve genleşme kabı suyu yükseldi. Bu döngüde bir tıkanma yok demektir. Diğer değerlendirmelerinizide en kısa zamanda uygulayacağım

• xxbar10xx kullanıcısına yanıt
    Radyatör üst hortumuna motor sicakken baktım hortum sıcaktı. Sıcak olması normal değil mi?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.