Merhaba agustos celbinde sınıfım ve yerim belli oldu yedek subay olarak yapacağım okuldan dolayı tecil ettirdim bozdurduğumda tekrar yedek subay çıkar mı yoksa erliğe mi düşürülürüm? Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden tabi oldukları celp ve sevk döneminde sınıf okulu ve eğitim merkezindeki eğitimin üçte birine katılmayanlar (daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar dahil) er statüsünde askere sevk edileceklerdir. (TSK nın ihtiyaç duyduğu sınıf ve meslekler hariç). duyuruda gördüğüm bu madde kafamı karıştırdı. Askerlik şube değişmeyeceğini söyledi ama bu konuda bilgisi olan var mı? |
Yedek subay erteleme
-
-
Merhaba. Bölümünüz ve not ortalamanız kaçtı ? Birde astsubay ve komando olmak istiyoruma evet demiş miydiniz ?
-
Yanlışım yoksa yedek subaylık çıkapta gitmezseniz bir sonraki askerliğinizi er olarak yapmakla yükümlüsünüz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trubetzkoy -- 20 Ağustos 2021; 20:22:30 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Askerlik şubesine sorduğumda duyurudaki o maddenin sağlıkla ilgili olduğunu benimle alakası olmadığını benim yedek subay olarak yapacağımı söyledi bu şekilde yapıp erliğe düşen var mı peki etrafında
-
Hocam bende bu durumdan muzdaribim o kadar zaman geçmiş bu sorunun cevabını öğrenebildin mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Güncelleyelim bu sorunun cevabını bulan var mı? Erteleme hakkı kullanılarak yapılacak bir erletemede durum ne olacak?
-
Selamlar, Erteleme hakkı olan yükümlülerin sınıflaması değişmez, yedek subay olarak sınıflandırılıp "bakaya" düşmeden tecil ettirirseniz; tecili bozdurduğunuz veya teciliniz bittiği celp döneminde aynı sınıflama sonucunuzla birliğe katılırsınız.
-
tecil hakkım olmadığı için, sağlık raporu alıp erteletsem de aynı şey geçerli olur dimi?
evet hocam böyle denildi bakaya düşmedikçe değişmezmiş benim de hakkım var diyor e devlette mezuniyet hakkı muhtemelen bakalım duruma göre erteleteceğim.
er çıkarsa 1 ay sonra bozarsam sonraki celp dönemine mi yoksa sonraki aydaki sevkle mi giderim biliyor musunuz?
yani kasımda çıktı bana ertelettim ve aralıkta bozdum tekrar hatta kasım sonunda bile bozabilirim tekrar (niye erteletiyorsun o zaman derseniz sınav sonucu bekliyorum.) şubat celbi mi beklerim yoksa sevk döneminde yollanır mıyım?
yedekde her türlü şubatı bekliyorum gibi duruyor.
-
Güncelleme yapayım arkadaşlar.
Ankara merkez askere alma şubesine gittim.
Önce bilgi vermeyen memurlar olabilir biraz ısrar edin yetkili kişiyle görüşerek kesin bilgiyi veriyorlar.
Tecil hakkınız varsa o hakkınız kadar erteleyebilirsiniz, bu hak bitmeden ŞUBEYE GİDEREK bozduruyorsunuz ve YEDEK SUBAY HAKKINIZI KAYBETMİYORSUNUZ.
Eğer tecil hakkınız biterse ve bakaya düşerseniz yeniden sınıflandırılıp ER olarak görev yaparsınız buna dikkat edin.
Burada bahsettiğim tecil hakkı MEZUNİYET HAKKIDIR. Sağlık vb. sebepler için olan MSB sayfasında yazıyor onda sınırlı bir tecil hakkınız oluyor.
Herkese hayırlı olsun ben de ertelettim bu arada yedek subay olarak çıkmıştım 1 celp dönemi gitmemem gerekti bazı nedenlerden Şubatta gideceğim.
-
Vay be hocam. devre olacaktık şimdi alt devremiz olacaksınız. Suyu hazırladık sizi bekliyoruz :)
-
Ben gelene kadar sen emekli olursun dede, İstanbul İkmal Okulu 2.5 ay eğitim :D
-
Arkadaşlar Selam benzer bir olay bendede oldu. Daha önce sınıfım belli oldu mezuniyet erteleme hakkımı kullandım. Daha sonra 22 kasımda ertelememi iptal ettim şubatta gitmek için. Şuanda e devletten sınıflandırmamı görüyorum ve hala yd. sb. adayı ve 06.02.2024 tarihine kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazıyor.
Konu hakkında bilgi almak için cimere yazmıştım.
Gelen Cevap şu ; 29.01.2025-06.02.2025 tarihleri arasında erteleme iptali yaptığınız taktirde aynı sınıflandırma sonucu ile şubat celbinde askere gidersiniz.
Ben erteleme iptalini 22 kasımda yaptım yani cimerde yazan tarihler arasında yapmamış oldum.
Durum ne olur sizce ? Statü düşer mi ? Erteleme iptalini şuan yaptığım için bakaya durumuna falan mı düştüm yani ?
-
Ere düşürselerdi, askerlik durum belgenizde 12 Aralık yazardı, 6 şubat değil.
6 şubat yazdığına göre şubat celbi 1. Grupla gideceksiniz. %99 yedek subaylık düşmemiş.
Garanti olsun diye bir askerlik şubesine bizzat gidip sorabilirsiniz ya da ulaşabilirseniz askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var. Mesai saatleri içinde arayıp sorabilirsiniz.
Şubeyle konuştum problem olmadığını söylediler.
Daha önce bu tarz olayla karşılaşıp Ere düşen birisi ile konuştum. Askerlik şubesi onada problem yok yd. sb. gidersin demiş ama malesef düşmüş.
Bakalım Hayırlı, cevabın için teşekkürler.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X