Şimdi Ara

Yedek Subay Geçmiş Sınav Soruları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
1
Favori
127.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Arkadaşım soruları bilipte ne yapacaksın. Çoğu yerde sınavın les e yakın olduğu söyleniyor. ve soruların çok kolay olduğu. Arkadaşım ben aralıa Allah nasip ederse gidiyorum. Kısada olsa olur uzunda olsa olur.
  • Asteğmenlik Sınavı Nedir?
    Halk arasında Asteğmenlik sınavı olarak bilinen sınav esasen; 4 yıllık Lisans veya Lisans+Yüksek Lisans eğitimlerini tamamlamış olan üniversite mezunlarının askerlik yükümlülüklerini ne şekilde yapacaklarına dair kararların verilmesi ve adayların başarılarına göre seçtikleri sınıflara yerleştirilmesi için yapılan Genel Yetenek ve Mantık sınavıdır.
    Bu sınavın sonucu kişinin Yedek Subay veya Kısa Dönem Er olmasını belirlemez, Ancak Adayların Er veya Yedek Subay olmaları durumunda yaptıkları seçimler arasında hangisine yerleştirileceklerini bu sınavın sonucu belirler.
    Örneğin :
    Adayımızın Yedek Subay olduğu zaman için ilk üç tercihi : Hava - Muhabere - Deniz olsun
    Adayımızın Kısa Dönem Er olduğu zaman için ilk üç tercihi : Deniz - Hava - Muhabere olsun

Ordu tarafından o seneki ihtiyaç duyulan meslek gruplarının durumlarına ve her bir askeri sınıfın ihtiyacına göre yapılan değerlendirmeler sonucu eğer aday Yedek Subay olmuş ise bu sınavda elde ettiği başarıya göre tercihlerinden birine gönderilir.
    Keza, Kısa Dönem Er olması durumunda da göz önünde bulundurulacak olan tercih dizilişi Adayın Kısa Dönem Er olması durumunda yaptığı tercihlerdir.

Tekrar belirtilmelidir ki, Yapılan bu sınav kişinin Yedek Subay veya Kısa Dönem Er olması için yapılmaz.

• Ee ne icin yapiliyor o zaman bu sinav
  • Ne kadar iyi yaparsan, ilk yaptığın tercihin çıkma şansı artıyor.

Yani hava-deniz-kara yazdıysan, çok iyi yaparsan hava, orta yaparsan deniz, kötü yaparsan kara birliğinde askerliğini yapıyorsun. Tabii o da toplam ihtiyaca göre belirleniyor. Tam puan da yapsan ilk iki tercihindeki kontenjan dolduysa, mecbur sonuncuya gidiyorsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: addictive

Ne kadar iyi yaparsan, ilk yaptığın tercihin çıkma şansı artıyor.

Yani hava-deniz-kara yazdıysan, çok iyi yaparsan hava, orta yaparsan deniz, kötü yaparsan kara birliğinde askerliğini yapıyorsun. Tabii o da toplam ihtiyaca göre belirleniyor. Tam puan da yapsan ilk iki tercihindeki kontenjan dolduysa, mecbur sonuncuya gidiyorsun...

O zaman tercih sıralamasını ters yapıp cevapları da sallarsak istediğimiz yere girmiş oluyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruk -- 26 Kasım 2011; 8:56:17 >
  • Güzel plan
  • quote:

Orijinalden alıntı: faruk

quote:

Orijinalden alıntı: addictive

Ne kadar iyi yaparsan, ilk yaptığın tercihin çıkma şansı artıyor.

O zaman tercih sıralamasını ters yapıp cevapları da sallarsak istediğimiz yere girmiş oluyoruz.

klavye başında bağıra bağıra güldüm helal olsun

Senin sırtın askerde yere gelmez arkadaş

* * *

Buarada bu bilgiyi veren arkadaş, öncelikle teşekkürler... Fakat bilginin kesinliği hakkında emin misiniz?

Hayır insanlar ona göre full yapmaya çalışır ve istediği bölümde askerlik yapar onun için sordum yanlış anlamayın.

• arkadaşlar sınava giderken diplomanın aslını da götürmek gerekli mi ???
  • Bakın, askerlik şubesindeki albay tesadüfen bir ahbap çıktı, kendisine sınav hakkında bir kaç soru sordum, sizlerle paylaşayım.

Öncelikle şu "ilk gün gidersen uzun dönem, son gün gidersen kısa dönem" işi palavra dedi, öyle bir şey yokmuş.

Peki "neye göre belirleniyor" diye sorduğumda "önemli olan sınav, 3. gün akşam kağıtlar optik okuyucuya verilir, hepsi okunur, puan sırasına dizilir. Mesela sen 100 üstünden 95 alırsan, sistem seni tercihine atar, ama mesela 80 aldın, tercihinin tam tersine de gönderebilir, tamamen sınava ve okuyan sisteme bağlı bir durum" dedi kendisi.

Şahsi fikrim, sınava girenleri hem puanlarına göre sıralıyor hem de mezun oldğu okul, yaşadığı yer, hepsinin belirli bir ek puanı var, buna göre sonuç puanı belirlenip, listedeki yerlere gönderiliyor. Şehir puanı derken, mesela istanbul'un puanı 100 üstünden 10, kalkınmamış ağrının puanı 100 üstünden 95 gibi düşünün. Buna benzer, mezun olduğunuz okul, doğum tarihiniz, bildiğiniz dil, vb çoğaltılabilir.

Benim şahsen duyduklarım ve düşündüklerim bunlar, artık gerisi size kalmış...

• Arkadaşlar size askerliğini yapmış biri olarak yazayım ki bir 6-7 mesaj üstte yazdıklarım ise askere gitmeden önceydi ahhh ah.

öncelikle sınava girin istediğinizi yapın kesinlikle etkisi fazla değil emin olabilirsiniz. Mesela benim askerliğe başvurduğum zaman diliminde, askerlik hizmetini yapmak isteyen sayısı oldukça fazlaydı yani kasım dönemi, Dolayısı ile mesleğiniz çok gerekli bir meslek değilse yedek subay olarak gitmezsiniz. Mesela Doktorluk, Elektronik mühendisliği, mak. müh. vb. okullardan mezun iseniz yüksek ihtimal yedek subaysınız. Ancak bunların yanında üniversiteden mezun olup hemen yetiştiyseniz yazdan sonbahara geçerken o zaman diliminde yedek subay olma ihtimaliniz daha fazladır. bunun bir sebebide talebin o dönemde fazla olmaması. Benim gittiğim dönemde her bölgede bu kadar asker geldiğine ilk defa şahit oluyoruz gibi konuşmalar geçti. Tabi bu kısa dönemler için. Ayrıca bizden sonraki dönemde hiç kısa dönem gelmedi bulunduğumuz yere. Bizden önce 3 kişilerdi.

Bunlarında dışında girdiğiniz sınav zor bir sınav değil ve siz koskoca elektronik mühendisliğini bitirip, hatta ve hatta Odtü gibi bir üniversitede bitirip ve çoğu insanın gözünü dolduran bir mesleğe sahip olarak o soruları yanlış yaparsanız. emin olun yemezler. yani onlarda biliyor nasıl bir sınav yapıldığını. Ayrıca girdiğiniz sınav kitapçığı sizden önce girenlerede dağıtılıyor aynı dönem için öyleydi. Hatta üzerinde çizikler vardı. Dolayısı ile bu sınavın etkisi çok değildir. benimle aynı okuldan mezun biz üst sınıftan arkadaşım yazdan sonbahara girerken gitti ve yedek subay oldu. Ayrıca sınıf arkadaşlarımdan bir bölümü komando asteğmenliği işaretledi ve onlarda yedek subay oldu. Yani sizin anlayacağınız bu o kadar kafa yormanızı gerektiren bir durum değil...

• aciliyeti nedir şimdi konuyu açtığından beri aradığını bulamamışsın zararın ne oldu
  • Merhaba Arkadaşlar,

Bir kaç soru sormak istiyorum.

1. Ben önlisans da turizm bitirdim. Sonra işletmeden 4 seneye tamamladım. Asteğmen olmak istersem olma ihtimalim % kaç ?

2. Eğer asteğmen olursam asteğmen komanda olma ihtimalim ne kadar ya da hangi görevde bir asteğmen olurum ?

3. Kütüğüm Balıkesirde bir adaya bağlı ama ikametim İstanbul eğer asteğmen denizci olmak istersem bunun ihtimali ne kadar ?

Cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hktnsh

Merhaba Arkadaşlar,

1. Ben önlisans da turizm bitirdim. Sonra işletmeden 4 seneye tamamladım. Asteğmen olmak istersem olma ihtimalim % kaç ?

2. Eğer asteğmen olursam asteğmen komanda olma ihtimalim ne kadar ya da hangi görevde bir asteğmen olurum ?

3. Kütüğüm Balıkesirde bir adaya bağlı ama ikametim İstanbul eğer asteğmen denizci olmak istersem bunun ihtimali ne kadar ?

Ben acemiligi atgm. piyade okulunda yaptim bir tane acik ogretimli gormemistim topcularda tankcilarda da yoktu heralde.4yillik orgun ogrenim yoksa sans azaliyor.

atgm. komando olmak icin boy ve boy kilo orantisi siniri var min. 1.69 kiloda +- 10 du heralde.bunlar uygunsa ihtimal artiyor.
    pek tavsiye etmem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

quote:

Orijinalden alıntı: Hktnsh

Merhaba Arkadaşlar,

Ben acemiligi atgm. piyade okulunda yaptim bir tane acik ogretimli gormemistim topcularda tankcilarda da yoktu heralde.4yillik orgun ogrenim yoksa sans azaliyor.

atgm. komando olmak icin boy ve boy kilo orantisi siniri var min. 1.69 kiloda +- 10 du heralde.bunlar uygunsa ihtimal artiyor.
    pek tavsiye etmem.

Cevap için teşekkürler. Tavsiye etmeme nedenleriniz nedir ?

• astegmenlik her turlu guzel de komando astegmenlik kotu.

Her ne kadar dogu tazminati yuksek olsa da
    m.carim parasina diyen bi suru rutbeli taniyorum.

hertaraf dag tas sola bak tas saga bak tas.
    icinde hep korku hep tetiktesin.

batidakiler ise denetim yoksa rahatlar.Normalde takim komutaniyim ama gorevlendirildigim takimda baska atgm oldugu icin dis gorevdeyim sana soyle soyliyim hayatimin en guzel zamanini geciriyorum.

bu is biraz da sansla ilgili ayni yerde olupta rezillik ceken de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jaguar19

astegmenlik her turlu guzel de komando astegmenlik kotu.

Her ne kadar dogu tazminati yuksek olsa da
    m.carim parasina diyen bi suru rutbeli taniyorum.

hertaraf dag tas sola bak tas saga bak tas.
    icinde hep korku hep tetiktesin.

batidakiler ise denetim yoksa rahatlar.Normalde takim komutaniyim ama gorevlendirildigim takimda baska atgm oldugu icin dis gorevdeyim sana soyle soyliyim hayatimin en guzel zamanini geciriyorum.

bu is biraz da sansla ilgili ayni yerde olupta rezillik ceken de var.

Anladım cevap için teşekkür ederim..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.