< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Yemeksepeti siber saldırıya uğradı! Adres, e-posta ve telefon numaraları çalındı! (5. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
yemeksepeti kullanıcılara bi dünya sözleşme onaylatıyor
peki yemeksepeti güvenliği sağlayamadığı için üyelere ceza ödemesi gerekmez mi ?
-
Düşünsene kapıya polis kılığında ya da başka bir şekilde kotu niyetli biri geliyor. Annen, baban, deden kapiyi açıyor, adam senin ismini, telefonunu, mailini vs herseyini bilip söylüyor?
Sonrasını düşünmek bile istemiyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
şuan önlem olarak yapmamız gereken bir şey var mı, hesabı kapatmak veya başka bir şey
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kredi kart bilgilerini saklayan sistemlerde kayıt oluşturmuyorum ad soyad şifre bunları çalsalarda tekrardan değiştirilebilir sorun olmaz lakin son zamanlarda bazı bilinen firmaların birbirini takip eden zamanlarda hacklenmesi çok ilginç geliyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Eee zamanında zaafiyet bulup, ilgililere ilettiğim zaman ve gelin danışmanlık verelim dediğim zaman engellemişlerdi.
Gün gelir devran döner diye boşuna dememişler.3 kuruş pentest parası vermezsen kvkk'dan misliyle çıkar işte.
E-ticaret yapıyorsan güveliğin en üst seviyede olmalı.Elin adamı gelir bilgileri çalar gider işte.
"Bizim sistemimiz asla istismar edilemez" gibi bir düşünce yapısıyla yönetirsen olacağı buydu.Neyse daha fazla uzatmaya gerek yok.Geçmiş olsun.
-
-
https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/50-milyon-vatandasin-kimlik-bilgileri-internette-1170573/
Bu haber de burda dursun. 50 milyon kimlik bilgisini kim çaldırdı, kime ne ceza verildi önce onu konuşalım. Torrentte kimlik bilgileri geziyor yahu, var mı ötesi...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Son 2 gündür yurtdışından aranıyordum. Şüphelendiğim için bu arayan numaralara cevap vermeyip engelliyordum. Meğer yemeksepetinden dolayıymış.
-
Sms ve e mail üzerinden reklam bombadırmanına başlarlar. bütün telefon e mail adreslerini reklamcılara satarlar başka ne yapacaklar ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
milyonluk firma birkaç saatte müşteri bilgilerini çaldıracak potansiyele sahip ise hem görülmemiş bir yaptırım uygulanmalı hemde kapatılmalı.
-
Ban artık hiç bir firmaya güvenmiyorum. Bütün verileri kendi çıkarı için dışarıdaki bir devlete veya firmaya satıp sonra da siber saldırı oldu bana saldırdılar çaldılar bilgilerinizi demek artık moda oldu. Ama senin dediğin gibi, öyle ya da böyle firmaya güven çöp olmuştur.
-
Kuma akıl veren bir şirkette çalışıyorum, kuma bile akıl veriyoruz, fakat size veremedim.quote:
Orijinalden alıntı: isakoc
Bu mesaj silindi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne kaldı kı gerıye zaten sadece bu bılgılerle bıle ıstenılen seylere kolayca ulasılabılır
-
Ne var olum bu bilgilerde :D İsim tel, mail vs basit bilgiler zaten. Bu bilgiler zaten kartvizitlerde bile var.
-
KVKK'dır o KVVK olsa duramazdık :D
Ayrıca adamlar zaten bu durumu inkâr etmiyorlar. Kabul ediyorlar. Tabikide kendilerine ceza kesilecektir.
Atılan mailde dikkat ettiyseniz kullanıcıları bilgilendirme amaçlı ve panik önlemek maksatlı. Herkes sen ben gibi internet ortamına fazlasıyla hakim değil. Kredi kartı bilgilerinin de çalındığını düşünebilir insanlar. Bunun önüne geçmek için ve özür dilemek için gönderilmiş bir mail. Tabikide bu durum firmayı masumlaştırmıyor ancak bi nebze olsun kullanıcılarıyla arasını yumuşatır.
Saygılar :D
-
Birader sen nerde yasion hangi cagda yasion yaquote:
Orijinalden alıntı: anilk91KVKK'dır o KVVK olsa duramazdık :D
Ayrıca adamlar zaten bu durumu inkâr etmiyorlar. Kabul ediyorlar. Tabikide kendilerine ceza kesilecektir.
Atılan mailde dikkat ettiyseniz kullanıcıları bilgilendirme amaçlı ve panik önlemek maksatlı. Herkes sen ben gibi internet ortamına fazlasıyla hakim değil. Kredi kartı bilgilerinin de çalındığını düşünebilir insanlar. Bunun önüne geçmek için ve özür dilemek için gönderilmiş bir mail. Tabikide bu durum firmayı masumlaştırmıyor ancak bi nebze olsun kullanıcılarıyla arasını yumuşatır.
Saygılar :D
Bilmem kac milyon dolarlik sirket senin benim verimi koruyacak oyle guvenmiyorsan verme verini diye bisi yok
Ayrica bu verileri satip mecburen hacklendik aciklamasi ile
kilifina uydurduklarina eminim ama kanitlayamam malesef.
Onuda gec attiklari mail badamla dalga gecer bi uslup iceriyor
Evet bjz hacklendik ama korkma sadece ad soyad telefon adresin gitti kredi karti bilgin gitmedi diyor bu ne yetmez ama evet mantigi oluyor sanirim
Daha hangi verimin calinmasi gerekiyordu acaba
Su durumda bile sirketin savunuluyor olmasi inanilmaz ha burasi turkiye. Ve suanki mevcut yonetimi gorunce pek de garipsememek lazim
Hayirli gunler
-
Anlaşılan çok farklı bir evrende yaşıyorsun. Yazdıklarımı anlamak için Türkçe dil bilgisi yeterli sadece.
Benim firmayı savunduğum veya koruduğum falan yok 😉
Bir site hacklendi diye bu kadar ağlanıcaksanız o zaman telefon da kullanmayın kardeşim... Kullandığınız operatörler bile saman altından kimlere kimlere verilerinizi peşkeş çekiyor haberiniz yok. Gelmiş burda yok bilerek sattı da şimdi insanlara mail atıyorda falan boş muhabbet yapıyorsunuz. Çıkın şu alice harikalar diyarından. Bunu yapacak adam gerizekalımı bunu halka açık şekilde yapsın. Veritabanını satacağı kişiye gönderir el altından olur biter. Böyle haber de yaptırmaz...
Hangi verim çalınacaktı diyorsun da kardeş, oturduğun evin adresi açık adres, telefon numaran açık bir numara, adın soyadın da heryerde geçiyor zaten. Yani sokaktan geçen birisi sorsa cevabını vereceğin soruların cevapları bunlar.
Nasıl bir kafayla okuduysan gayet ciddi bir yazıyı dalga vari bir üslup olarak anlamışsın. Burdan yola çıkarsak bu yazdıklarım sana fıkra niteliğinde gelecektir..
Okurken iyi gülmeler.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X