Harika program yahu. Hasan emmim gibisi de gelmez bir daha keşke bayramda onu koysalardı gruba.
arkadasim hasan emmin sira disiydi hemde gorundugu kadar saf degildi aslinda adam yarisma yemeginde kulanacagi malzemeler haric evi icin ne gerekliyse aldi hahaha + hijyeni berbatdi evi bayram icin musait olmadigi icin almamislardir kesin , allahtan almamislar bir kez daha izleye bilirmiydim supheliyim hahahahahahah
Güzel bi analiz. Keyifli bi yazı...
Şov TV yaptı yapacağını; ‘Yemekteyiz’ programının bilmemkaç grubundan En Arızalılar Grubu oluşturup, bayram kutusu olarak dayadı önümüze. Beş gün, pardon gece; kitlendik valla ekran karşısında. Daha önceden tanıdığımız yarışmacıların ESASINDA nasıl da KIL OLDUKLARINI tespit etmemiz bir yana; çokçok sinir-kıl-tüy olduğumuz bir yarışmacının (şarkıcı Naim bey) ESASINDA en samimi+içten+tatlı kişi olduğunda hemfikir olmamız iki yana- Burada: “First impressions often lie/They often fool the naked eye” şarkı sözlerini, aklımda kaldığınca (çalıp çırparak) alıntılamama, müsaade ediniz. Saygısever Okur. Bu programı izleyerek “Türkiye böylesine manyaklardan mı mürekkep, aman yarabbim!” haykırışlarıyla Kanada’ya vatandaşlık müracaatlarını gerçekleştirme yolundaki Saf ve Hakiki İnsanlar’a edecek (teselli kolonyalayıcı) 2 çift lafım var. Bu BayramÖzelRezaletiGrubu’ndan önceki iki-üç hafta boyunca gayet normal, sıcak, efendi insanlardan oluşan (kibar ve ölçülü, gönülalıcı ve mültefit) gruplar DA oluşturuldu. Ve biz derhal “Aa, bunlar çok normal” diyerek ‘Yemekteyiz’i izlemeyi kestik. Diyelim. Yani NE kadar MANYAK: o kadar REYTİNG. Ve fakat manyaklığa, denyoluğa, sivriliğe, dikkat çekme bağımlılığına her şeye tamam da- Bu Bayram Rezaleti Özel’de, beni YenişehirliTürkler’le ilgili feci şekilde müşteki eden yepyeni katmankatman hakikatlerle karşılaştım. Yazının konusu, bu hakikatlerle tosslaşan Yeni Zelandalı Tossbağa’nın şaşkınlık coşkusudur yani. (MİT’ten aldığım raporu faş edeceğim ümidindeyseniz; hiç girmeyin.) Yarışmacılara bakıyoruz: daha dün Malatya’daki, Adana’daki, Yozgat’taki, Bilmemnerde’ki yer sofralarından kalktıkları gibi YeniŞehirli olur olmaz bir) Mum yakma hastalığına yakalanmışlar. iki) Boncuk dökme hastalığına yakalanmışlar. üç) Senin peçeten benim peçetemi döver hastalığına yakalanmışlar. dört) Ve fakat en vahimi: Temizlik+titizlik illetine yakalanmış, hatta tımarhanelik seviyelere ulaşmışlar. Alkışlar bizden. Sizden. Liz’den. Bir kere öldür Allah, herkes gündüzgündüz ışıklar açık saçık masasında mum yakıyor. Birtakım boncuklar bulup alıyorlar. Onları masalarına saçıyor.Lar. Buna karşılık pet su şişeleri öldür Allah, sürahilere boşaltılmıyor. Yeminle Paşabahçe yapımı üç milyona, beş milyona şahane cam su şişeleri/sürahiler mevcutken, aklını boncuk dağıtmak ve mum yakmakla bozmuş Yeni Türkler’in, illa billa pet şişeden su içme zorunluluğunu anlayamadım. Gitti. Kafaları; peçeteyle de: yok kâğıttı, bezdi, desenliydi, desensizdi- bozmuşlar. O ufak çatal öyle konur, bıçağın kesen kısmı şu yönde durur vari Böyle Olur Başgarsonların Düğünü diyebileceğim zırva detaylarla da. Bu titizlik, bu sofra adabı manyaklığını icra edenlerin evlerinde 2 (iki) adet kitap, duvarlarında 1 (bir) adet tablo yok mesela. Ama kıl tüy duman boru boncuk’la dağıtmış vaziyetteler. Ve fakat kapıldıkları Temizlik Hastalığı öyle böyle değil! Gittikleri bütün evlerde, çaktırmadan mutfağı kontrol etmeler, çatal bıçakları pertavsızla incelemeler ve de mutlaka KIL YA DA TÜY bulup sofralarda, ev sahibini yerin dibine sokma oratoryoları sahnelemeler. Yaşlı başlı ve kendini Barones von Forsanştayn zanneden bir hanımın evinde, tüy bulma yarışına girdiler KılTüyGrubu olarak. Ve de arzu ettikleri miktarda tüyü bulup- Meğer, hani 40 döşek altında mercimek yüzünden uyuyamayan prenses kesilmiş Yeni Türkler’in cümlesi- Ağbi, valla da billa da bir şımarık hanım baygınlık geçirdi; iyi mi? Tansiyonu düştü mü, çıktı mı- bi şeyler. Mumya gibi kanepeye yatırıldı. Üstünde askısız tuhaf bir tuvalet. (Bi de kadın yarışmacılar SirkteBirGece kıvamında giyiniyorlar.) Şimdi bu Şenginar hanım baygınlık geçirip parsayı topladı diye; AdanalıFelâket bir şarkıcı kızımız ağlamaya başladı; (bakın bana! bakın bana! krizi) meğer çokçokçok rencide olmuşmuş masada tüy çıktı diye. Ev sahibesi yaşlı ve yorgun (balerin) hanım için; bu hanımın diğer yarışmacılara yaptığı kıllık ve tüylük kalmadığı halde, o kadar üzüldüm ve utandım ki- Bütün gece rüyamda; o hanımın evinde, onu teselli ediyordum. Ay dokunamadılar yemeklere! Buckingham Palace’tan Nejla, Ayla, Dalya ve Dolma. Bu arada hakiki zengin ve asillerin, her çeşit yemeği böyle sinir krizi numeroları geçirmeden filan, kılları ve tüyleri ayıklayarak bir kenara; yiyecekleri malum. Eline ameliyat eldivenleri geçirerek yemek pişirme asalet ve hastanedebuldumseni tepelerine ulaşmış bulunan YeniŞehirliTürklerimiz; nasıl da sinir tanımıyorlar temizlik ve titizliklerinde! Nasıl da müthiş gıcıklıklarıyla birbirlerini (ruhen) dövüyorlar! Ay çok çok çok temiz olmuşlar meğersem. Aynen sofraya saçılan (bokunda) boncuklar ve deli yakması mumlar gibi, bu ‘Temizim. Temizim. Seni titizliğimle döverim’ ruhu ‘RezillerÖzelYemekteyiz’ yarışmasına, damgasını vurdu! İlk yarışmanın KalenderMeşrebi Ümit bey çıkardı zaten bu kıldan tüyden çok rencide olma mevzuunu. Yani hiç de GönülAdamı değilmiş. GönülAdamı; Çin’de Türklerin uğramadığı bir dağ köyünün ismiymiş. Gönülden Titizlik Hastası Naim, çok daha hakikatli çıktı. Ve grubun sinerjisini sinerjiliicem diye, az daha MuhterisAdanalıKız’ın getirdiği saz grubuyla şarkı çığırırken kalp spazmından ölüyordu! Yeminle! Bi gece programı zorla empoze ettiğim arkadaşlarım “İyi AMA ne yarışması BU?” diye tutturdular da tutturdular. “Yemek yapma yarışması” derim derim anlamazlar. (Nato anlayış!) Önümüz belediye seçimleri. Burası Türkiye demokrasisi. BU yarışma da ‘kim daha iyi yemek yapıyor’ yarışması. Yaaaa. Avrupa! Avrupa! Duy sesimizi. Gör peçetemizi. Boncuk da atılmış masa ‘düzenimizi.’
PERİHAN MAĞDEN
Ama yinede görünce izletiyor kendini lanet program. Hele o android kadın yarmıştı beni. Bana soru soramazsın! Sen bana soru soramazsın!!!
Belli ki kadın bunu maksat goruntu olsun diye yazmıs cok alakasız ve sacma bir değerlendirme olmuş bence..sonucta bu bir yemek yarısması tabiki sofra duzeninden sunumuna temizliğine kadar hersey gozonunde bulundurulmalı yemekler cok lezzetli olabilir ama bayram programında gordugumuz gibi sofrada bir kılın cıkması bile insanın iştahını son derece kacırabilir artı kıl olayı reyting olsun diye yapıldıgını dusunmuyorum kadın hatırlarsanız alısveris yaptıktan sonra kıyafetlerini değiştirmedi ve ustunde siyah tuylu bir kazak vardı ve onu gorur gormez bu kadının yemeklerinden kıl cıkacak diye kendi kendime soylemistim zira ona benzer bir kazagım oldugu için bunu biliyorum..
unutmadan naim 2.kez birinci oldu sadece helal olsun diyorum herseyiyle dort dortluktu
Reklam reklam reklam.... Her yarışmacının derdi reklam. Yemekleri kötü buluyorsan puanlamada 1 verirsin olur biter, niye kamerların önünde adamı (kadını) rezil ediyorsun anlamıyorum. Hem böylece karşındaki kişide senden negatif enerji alıyor ve oda sana kötü puan veriyor. Güzelce yemeğini yersin ''Eline sağlık'' dersin, puanlamaya gelince beğenmedim yüzüne söyleyemedim dersin, 1 puan verirsin. Karşındakide sana ona iyi davrandığın için yüksek puan verir, yarışmay kazanırsın.
Leyla
quote:
Orjinalden alıntı: fLaX[Ly]´#
Leyla
O evli be yaw
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetatik
quote:
Leyla
O evli be yaw
birkaç defa rastladım ve çok saçma buldum insanlar birbirlerini çok acımasızca eleştiriyor...
quote:
Orjinalden alıntı: ahmetatik
quote:
Leyla
O evli be yaw
O Evli Olduğunu Bilmiyor Ozaman Miniler Filan
Helva ve yoğurdu eliyle boşaltan kadını gördükten sonra yemek yemekten soğudum.
emin olduğum bir şey varsa hepsi tok geliyor o yarışmaya , hepsi mi kötü yani yemeklerin binbir nazla yiyorlar
Kim 1. oldu bu hafta???
quote:
Orjinalden alıntı: STuSS
Kim 1. oldu bu hafta???
bugün yarışan kadın 1. oldu 25 puan aldı.
Bugünkü tatlısına Profiteröl dedi.Annaneme sordum Kedi Diliymiş
yemek yemeyi çok sevdigim için begenerek izliyorum
bu ne lan
quote:
Orjinalden alıntı: MuSoniC
quote:
Orjinalden alıntı: STuSS
Kim 1. oldu bu hafta???
bugün yarışan kadın 1. oldu 25 puan aldı.
Helal olsun valla bayana bende onun kazanmasını istiyordum o kazanmış valla bravo.... Ama çok tatlı konuşması var ya
Rezalet
hepsi artis...çok gereksiz bi yarışma..o insanların da 10.000 ytl ye ihtiyacı olduklarına inanmıyorum...amaç reyting olunca..bi programın zevki olmuyor
Programin ilk 2 yarismasi guzeldi sonraki yarismacilar artik isin prrfosoru olunca tadi kalmiyor bilindik bahaneler hel bitane adam var bole biraz garip hani derler ya kirikmidir nedir o adamdan sonra ızlememeye basladim adamlar resmen bahane makınasi