Şimdi Ara

Yeni(2.EL) PC Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi akşamlar arkadaşlar öncelikle başlığa ne yazacağımı bilemediğim için özür dilerim. Ben 2. el anakart ve işlemci aldım(daha elime geçmedi). Aldığım kişi de yeni sistem aldı. Öncelikle benim aldığım:
    -Gigabyte Z77-ds3h
    -İntel Core i7-2700 (Böyle işlemci yok demeyin en eski bilgisayarı Casper'dan çıkmış :D)

Eski sistemim:
    -ASUS P5LD2VM-SE
    -İntel Pentium D 915
    -2 GB Single Channel Kingston DDR2 RAM
    -Winfast 7300 GS 256 MB 64 Bit
    -Seagate Baracuda 7200 Rpm 160 GB
    -Markasını bilmediğim bir floppy drive
    -LG DVD yazıcı (Ne oldduğunu bilmediğim Kalın bir "HDD Cable" ile bağlı anakarta)

Bu eski sistemimi (HDD hariç) bilgisayarcıya götürdüm 8 GB ram ve Sata DVD yazıcı ile değiştirebileceğini söyledi. Ne yapmamı önerirsiniz. Ayrıca yukarıdaki yeni parçaları 250 -300 TL arasına aldım.

Arkadaşımın sipariş verdiği sistem:
    -İntel Core İ7-4790K
    -MSI Gaming 5 Anakart
    -Cooler Master Seidon 120v
    -Samsung 120gb evo
    -Cooler Master Blade Master Fan

Vatandan bugün sipariş etti arkadaş. Ben de yeni alacağım sistemi yaza kadar ekran kartsız idare edeceğim. Yazın MSI GTX 970 almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Arkadaşın yeni sisteminin montajını da ben yapacağım. Ama fanların yönünü bilmiyorum nasıl takacağım ? CM Blade Master sıvı soğutma için ikinci bir fan olarak kullanılacak ve radyatör egzoz fan yerine takılacak.

• Hiç düşünmeden bu değişimi gerçekleştir iki adet 4gb ram ve dvd ile değiştir sonra gerisini ikinci el ucuza halledersn işlemci bilindik ve çok iyi bir işlemcidir bu arada :)
  • Teşekkür ederim :)
    Fanları nasıl takacağımı söyleyebilecek biri varmı bu arada ?
    Ben imzamı da değiştireyim şimdi işin en inemli kısmı :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apos36 -- 29 Eylül 2014; 23:05:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: apos36

İyi akşamlar arkadaşlar öncelikle başlığa ne yazacağımı bilemediğim için özür dilerim. Ben 2. el anakart ve işlemci aldım(daha elime geçmedi). Aldığım kişi de yeni sistem aldı. Öncelikle benim aldığım:
    -Gigabyte Z77-ds3h
    -İntel Core i7-2700 (Böyle işlemci yok demeyin en eski bilgisayarı Casper'dan çıkmış :D)

Eski sistemim:
    -ASUS P5LD2VM-SE
    -İntel Pentium D 915
    -2 GB Single Channel Kingston DDR2 RAM
    -Winfast 7300 GS 256 MB 64 Bit
    -Seagate Baracuda 7200 Rpm 160 GB
    -Markasını bilmediğim bir floppy drive
    -LG DVD yazıcı (Ne oldduğunu bilmediğim Kalın bir "HDD Cable" ile bağlı anakarta)

Bu eski sistemimi (HDD hariç) bilgisayarcıya götürdüm 8 GB ram ve Sata DVD yazıcı ile değiştirebileceğini söyledi. Ne yapmamı önerirsiniz. Ayrıca yukarıdaki yeni parçaları 250 -300 TL arasına aldım.

Arkadaşımın sipariş verdiği sistem:
    -İntel Core İ7-4790K
    -MSI Gaming 5 Anakart
    -Cooler Master Seidon 120v
    -Samsung 120gb evo
    -Cooler Master Blade Master Fan

Vatandan bugün sipariş etti arkadaş. Ben de yeni alacağım sistemi yaza kadar ekran kartsız idare edeceğim. Yazın MSI GTX 970 almayı düşünüyorum. Yorumlarınızı bekliyorum. Arkadaşın yeni sisteminin montajını da ben yapacağım. Ama fanların yönünü bilmiyorum nasıl takacağım ? CM Blade Master sıvı soğutma için ikinci bir fan olarak kullanılacak ve radyatör egzoz fan yerine takılacak.

İmza yanlış maksimum 1 resim bulunabilir. İmza kurallarını okumadınız sanırım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maalesef az önce okudum
  • Hocam aldığın anakart ve işlemci çok ucuz geldi bana.Keşke benimde böyle bir fırsatım şu laptop çilesinden kurtulsam.
  • apos36 A kullanıcısına yanıt
    Fan , ram slotlarına dönük olacak arkadaşım.

Büyük bir fan ise muhtemelen DIMM A-1 slotunu kapatabilir.Bundan mahrum kalabilirsin.Low Profile ram de sıkıntı yaşamadan 4 slot kullanabilirsin.
  • Montajı bilmiyorsanız yepyeni sistemi bozmayın. Bırakın vatan toplasın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • apos36 A kullanıcısına yanıt
    gayet uyguna güzel parçalar almışsın, hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Provisioner

Fan , ram slotlarına dönük olacak arkadaşım.

Büyük bir fan ise muhtemelen DIMM A-1 slotunu kapatabilir.Bundan mahrum kalabilirsin.Low Profile ram de sıkıntı yaşamadan 4 slot kullanabilirsin.

Kardeşim bu sıvı soğutma Ramlerle alakası yok Soğutacak şey kasanın fan kısmına takılıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Devilmaybad

Montajı bilmiyorsanız yepyeni sistemi bozmayın. Bırakın vatan toplasın.

Vallaha şaka gibisiniz İnternetten aldık parçaları. Ayrıca vatana güvenmiyorum.

• Ya benim demek istediğim fanın hangi yöne hava verdiğini bilmiyorum. Öğrenmeye çalıştığım bu sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: apos36

Ya benim demek istediğim fanın hangi yöne hava verdiğini bilmiyorum. Öğrenmeye çalıştığım bu sadece.

Fanın üst kısmında ok işareti vardır hava akımını belirtmek için.

• Teşekkür ederim birşey daha soracağım bana nasıl psu önerirsiniz en az 2 tane pinli ekran kartı için max 170 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apos36 -- 30 Eylül 2014; 19:26:11 >
  • Psu önerecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi apos36 -- 2 Ekim 2014; 18:01:49 >
  • Psu önerecek yok mu?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.