Daha 2021 model Opel Astra GS Line bulunmuyor bayilerde, bunu nasıl bulucaz bilemiyorum. 🤨 < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yeni 2022 Opel Astra tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri (8. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: werneke
Hepsi kiralık , cebimden para çıkmadı
Astra manuel den sonra arada yine otomatik insignia vardı
Yalıtımı gayet iyi 8 ileri ile oldukça başarılı , elbette 136 lık gibi değil ama 3 silindir diye kuru kuruya önyargı yapılacak durumda yok
Çık uzun yola , Aslan gibi agr koltuklarla 1000 km yap , sabah kalk devam et , ne 122 si ? Ne 136 sı ?
Rampada işmi yapmadı ? Alırsın manuel 7-6 yürür gider
Karakter olarak konfor ve yalıtım odaklı kurgulanmış
200 de 3000 devir çeviren bir motor / şanzıman ikilisinden bahsediyoruz , performans 2. Planda
Araç D Segment
Yoğurt benim değilmiş demek
Nasıl ?
Ben yıllardır bu forumda yazıyorum , araç km vs ne var ne yok bilgi veriyorum , satmayan bir araç hakkında ( evet satmayan 1.5 122 insignia )
“yorum yapabilecek kadar kullandım”
“Size de hak veriyorum yoğurdum ekşi”
Ben size hak vermiyorum
Kalkmış en can alıcı en başarılı olduğu konu hakkında otorite gibi konuşuyorsunuzAracın yalıtımını beğendim diyende ilk sizi görüyorum. Yıllardır bu forumda yazıyorum demişsiniz, bence siz araçlarla ilgili çok fazla birşey yazmayın. Yazıyorsanızda eleştirilere ve cevaplara karşı açık olun, saygı sınırını aşmayın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 14 Temmuz 2021; 18:8:23 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yalnız eski kasanın panjurundaki logonun iki yanındaki krom çıtalar 180° döndürülüp yeni kasaya led far olmuşlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bildiğin golf çakması olmuş.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Boş muhabbet yapıyorsun
Ben bu konuya ilk ne mesaj yazmışım alıp mesajı nerelere getirmişsin
Uzatacak bir şey yok
Opel Ar-Ge yapan GM in bir çok modeline platform üreten bir üretici , ticari başarı başka bizim konuştuklarımız başka , pejo da getir götürünü yapar eski Opel’in bu da benim görüşüm
Saygı sınırını önce sen aşma
Ne alaka yoğurdum ekşi ?
Hayırdır ? Değilmiymiş yoğurt ekşi ?
Tabi size de hak veriyorum yoğurdum ekşi ....
Nasıl olacak ?
Açıp bakın bakalım Opel bölümü insignia sayfasına 3 senedir neler yazmışım , eleştiri diyor birde , üstelik bana
Arabanın en iyi olduğu konu olan platformuna laf eden de ben ilk sizi gördüm
Aracın yalıtımı iyi diyen ilk beni görmüşsünüz , Allah Allah kaç tanıdığınız var 1.5 122 makyajlı insignia kullanan ? Ben bütün gün yoldayım 3 aydır 2 tane gördüm
Yoksa otopark carviser vs test videosuna mı baktınız ?
Söyleyeyim onlar daha motoru kimin ürettiğinden bi haber kanallar
Ayrıca Kaç km tanımaya yetecek km ? Yapmışsınız ya
Kaç km olmuş Opel kullanıyorum bana anlatıyorsun
Bir önceki insignia da belki 80-100 bin masraf çıkmıştır , hepsini yazmışım ben bu forumda
Ne eleştirisi ? Neye göre kime göre
Neyse uzatmaya da gerek yok
Selametle
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 14 Temmuz 2021; 18:25:47 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Bu tasarımdan güzel sedan model de türetilir (bozmazlarsa)
-
Tasarım hoş olmuş. PSA tasarım konusunda gerçekten başarılı işler çıkartıyor.
Sahip olma konusuna gelecek olursak, her geçen gün imkansıza doğru ilerliyoruz. 450-500k Astraya verilir mi?
Parası olan verir tabii. Olmayan da bakacak işte böyle... Tasarımı güzel olmuş deyip geçecek :)
-
quote:
Boş muhabbet yapıyorsun
Ben bu konuya ilk ne mesaj yazmışım alıp mesajı nerelere getirmişsin
Uzatacak bir şey yok
Opel Ar-Ge yapan GM in bir çok modeline platform üreten bir üretici , ticari başarı başka bizim konuştuklarımız başka , pejo da getir götürünü yapar eski Opel’in bu da benim görüşüm
Saygı sınırını önce sen aşma
Ne alaka yoğurdum ekşi ?
Hayırdır ? Değilmiymiş yoğurt ekşi ?
Tabi size de hak veriyorum yoğurdum ekşi ....
Nasıl olacak ?
Açıp bakın bakalım Opel bölümü insignia sayfasına 3 senedir neler yazmışım , eleştiri diyor birde , üstelik bana
Arabanın en iyi olduğu konu olan platformuna laf eden de ben ilk sizi gördüm
Aracın yalıtımı iyi diyen ilk beni görmüşsünüz , Allah Allah kaç tanıdığınız var 1.5 122 makyajlı insignia kullanan ? Ben bütün gün yoldayım 3 aydır 2 tane gördüm
Yoksa otopark carviser vs test videosuna mı baktınız ?
Söyleyeyim onlar daha motoru kimin ürettiğinden bi haber kanallar
Ayrıca Kaç km tanımaya yetecek km ? Yapmışsınız ya
Kaç km olmuş Opel kullanıyorum bana anlatıyorsun
Bir önceki insignia da belki 80-100 bin masraf çıkmıştır , hepsini yazmışım ben bu forumda
Ne eleştirisi ? Neye göre kime göre
Neyse uzatmaya da gerek yok
SelametleSaygı sınırından bahsettikçe görüyorum ki o sınırı daha çok zorlamaya başlamışsın. Benim burda ne iş yaptığımı ve nerde çalıştığımı bilen arkadaşlar var. Sor, onlar sana söylesinler. Öyle makyajlı kasa kullanan kaç kişi var falan dersen, alacağın cevap sana yeter zaten.
İnsignia hem platform olarak, hem performans olarak, hem yalıtım olarak başarısız bir modeldir. Hatta bu konularda sınıfında en kötülerdendir. Bu da benim görüşümdür.
Bencede uzatmaya gerek yok. Aracı kullandığımda edindiğim tecrübeler bu şekildedir. İstediğin kadar anlat, ben kendi tecrübeme bakarım.
-
Bas git havanı başka yerde at
Koydum bloğu
lamborghini hatchback gibi olmuş. ama yinede gündelik araçlarda tasarımın bu yönde cyberpunk kafasında ilerlemesi beni rahatsız ediyor. şimdiki arabaların tasarımsal olarak bir eksikliği kalmadı sürtünme kuvveti veya kullanım açılarından. ama yenilik olacak diye şimdiki tasarımlar terk ediliyor. böyle filmlerde oyunlarda gösterilen güneş ışığı görmeyen futuristik dünya tasarımına zorla itiliyormuşuz gibi hissettiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 14 Temmuz 2021; 20:48:48 > -
Bende sana koydum,
Bloğu...
werneke misin her neysen işte...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bmw x1 e benzemiş
Gayet güzel olmuş şu beğenmeyenler bi zahmet bir şey tasarlayıp üretsinde görelim ne yenilik çıkarcaklarını
quote:
GM olsaydı L kasa için yeni platform yapardı
Üste bakanlara söylüyorum , arabanın altına iyi çalışırlardı
Pejo denilen firma arabanın altına yürüyenine çalışan bir firma oldumu ?
Kaç araçtan kaç araca platform değiştirdi ?
Asıl mühendislik isteyen konularda ne yaptı ? GM bünyesindeki Opel kadar mazisi çalışması varmı bu konularda ?
Opel in psa bünyesine geçmesine değil , GM tarafından satılmasına çok ama çok üzüldüm bir Opel sever olarak
Ama şimşek yine sevdiriyor kendini
Tasarım çok güzelAracın altyapısı hakkında bilgi sahibi olmak Türkiye standartları için çok yüksek bir seviye. Doğal olarak kimse ne dediğinizi veya neyi kastettiğinizi anlamıyor.
Hayatını Youtube'da otomobil incelemesi yaparak kazananlar bile göğüslük yumuşak mı, koltuk kumaşı leke tutuyor mu, kapı içlerinde yumuşak plastik mi, aracın yalıtımı nasıl seviyesinden yukarıya çıkamıyor.
Siz sıradan vatandaşın aracın burulma direncini, süspansiyon sistemini, ağırlık dağılımını, ön arka ağırlık dengesini, ağırlık transferini filan bilmesini bekliyorsunuz.
Peugeout iç mekana janjanlı bir tasarım yapsın iki yumuşak malzeme kullansın, torsiyon çubuğuyla satsa bile herkes eskisinden çok daha kaliteli oldu diyecek.
-
Haklısınız
Düşünsenize
Flexride şaşi li insignia üretmiş yollara sürmüş bir üreticinin platformları hakkında hiç bir halt bilmeden yorum yapmaya çalışıyorlar
Hatta ileri gidelim de belki şarj olur birileri
Opel platform üretmekten ötürü kozmetikçilerin gerisinde kaldı
GM Opel’i bu konuda yordu
Günün sonunda zarar yazdı
Şimdi i cocpit miydi ufak direksiyon falan konuşmaya devam etsinler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 14 Temmuz 2021; 23:3:57 >
https://www.youtube.com/watch?v=-ulbFKKh_i0&feature=youtu.be
Şu 8 yıllık , 25 dk lık linki vakit ayırıp izleyenler dönem dönem söylemek istediklerimizi çok daha iyi anlayabilir
Arkadaşlar gayet güzel anlatmış zamanında
quote:
Haklısınız
Düşünsenize
Flexride şaşi li insignia üretmiş yollara sürmüş bir üreticinin platformları hakkında hiç bir halt bilmeden yorum yapmaya çalışıyorlar
Hatta ileri gidelim de belki şarj olur birileri
Opel platform üretmekten ötürü kozmetikçilerin gerisinde kaldı
GM Opel’i bu konuda yordu
Günün sonunda zarar yazdı
Şimdi i cocpit miydi ufak direksiyon falan konuşmaya devam etsinlerKozmetikçi çok doğru bir tanımlama hocam. Mekanik ve mühendislik alanında rakipleri ile mücadele edemeyen firmalar satışları artırıp kendinden daha kaliteli markalarla rekabet edebilmek için kozmetik alana yöneliyor.
Örneğin Çin firmaları kalite konusunda Avrupa ve Amerika markaları ile rekabet edemeyeceğini anlayıp kalite olarak yerlerde ama kozmetik olarak rakiplerinden iyi ürünleri piyasaya sürdü herkes bu fiyata bu kadar güzel ürün kaçırılmaz diye aldı sonra ne oldu? 3. kullanımda milletin elinde kaldı.
Aynısı otomotiv sektöründe de uygulanıyor. Avrupa'da Vw bunun öncüsü oldu. Kaliteli koltuk kumaşı, ses yalıtımı için köpükler, müşterinin dokunanileceği alanlara da yumuşak malzemeler kullandılar. Teknik bilgisi olmayan çoğunlukla Avrupa tüketicisi vaaay çok kaliteli araba diye kapış kapış aldı.
PSA grubu eskiden rekabet edebilmek için daha fazla donanım sunardı baktı VW daha az donanımla yani daha az maliyetle daha fazla araba satıyor onlar da kozmetiği ön plana aldı.
Maalesef ki bilgisiz insan sayısı her zaman daha fazla olduğu için kozmetik, satış rakamlarında mühendisliği yendi.
Özellikle bayanların da araç sahibi olmaya başlamasından sonra kozmetik aradaki farkı giderek açıyor.
Satış rakamlarından da görüleceği üzere Flexride şasi, bağımsız süspansiyon, ağırlık dengesi vs. kimsenin umrunda değil.
Firmalar da madem aracı kozmetik sattırıyor o halde neden daha fazla mühendislik, daha fazla Ar-ge, daha fazla masraf yapalım demeye başladı.
Mühendisliğe önem veren firma sayısı gittikçe azalıyor. Halk bunu istiyor diye daha düz, belirgin karakteri olmayan, yol tutuşu zayıf, yerden yükseltilmiş tuhaf araçlar üretmeye başladılar.
Maalesef ki otomotiv dünyasının sıradanlaştığı bir döneme girdik. Bu dönemde bulabildiğiniz mühendislik araçlarını almaya ve keyfini çıkarmaya baksak iyi olacak. Çok değil belki 10 sene sonra bu fırsatımız olmayacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X