< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Yeni 2022 Opel Astra tanıtıldı! İşte tasarımı ve özellikleri (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: werneke
GM olsaydı L kasa için yeni platform yapardı
Üste bakanlara söylüyorum , arabanın altına iyi çalışırlardı
Pejo denilen firma arabanın altına yürüyenine çalışan bir firma oldumu ?
Kaç araçtan kaç araca platform değiştirdi ?
Asıl mühendislik isteyen konularda ne yaptı ? GM bünyesindeki Opel kadar mazisi çalışması varmı bu konularda ?
Opel in psa bünyesine geçmesine değil , GM tarafından satılmasına çok ama çok üzüldüm bir Opel sever olarak
Ama şimşek yine sevdiriyor kendini
Tasarım çok güzelBaştan aşağı yanlışlarla dolu bir yorum olmuş.
Bir Opel sever olarak, Opel’ in PSA’ ya geçmesine sevinmelisiniz. GM’ de kalsaydı, Opel’ in ruhuna fatiha okunurdu sanırım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Neresi yanlış mesela
Wiki den son 15-20 yıl PSA ve Opel in hangi araçlara hangi platformları ( Ar-Ge ) ürettiğini mi koyalım ?
Açıp bak mesela
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 13 Temmuz 2021; 21:38:51 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: meTenetBu tasarımı beğenmeyen net yaşlıdır.
Beğenmemek için yaşlı olmaya gerek yok bence. 24 yaşındayım, 2021 Astra K sahibiyim ve beğenmedim. Crossland'i de beğenmemiştim yeni Mokka'yı da. Üstelik iç tasarımı, dış tasarımının keskinliği yanında çok yumuşak kalıyor ve bir uyumsuzluk var gibi. Bir tek arka tarafı güzel olmuş.
Gözümüz alışır yine de tabi... Hatta Astra M çıktığında eski kasa ne güzeldi bozdular bu nesilde falan deriz muhtemelen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abandonware -- 13 Temmuz 2021; 22:10:3 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bayık mı? Bir de herkes artılamış Her şey de ama bayık deme, göz var izan var. Arka tarafı beğenemedim sonradan eklenmiş gibi, sadece stop grubu güzel. Astra ruhu J kasa ile zirve yaptı şu anda yok olmuş. Bu resimde gördüğünüz gibi almak için evinizi satmaya hazırlanın ayrıca.
Radikal bir tasarım olmuş beğendim. Eski tasarımı alıp farları sağa sola çekiştirip panjuru büyütenlerden sıkıldık artık.
-
Yorumlar her sene yeni çıkan araç için yapılan yorumlarla aynı.
-
nostaljik bir hava var arabanın içinde. opel calibra dan sonra beğendiğim ilk opel oldu. biraz opel manta havası da var. ben severim nostaljinin günümüze uyarlamalarını.
sadece ön sütunu sarı yapıp arka sütunu siyah yapsalardı daha spor dururdu. üstü açık arabaymışta üstü kapalı şu anda gibi bir havası olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 13 Temmuz 2021; 22:46:8 >
-
quote:
Neresi yanlış mesela
Wiki den son 15-20 yıl PSA ve Opel in hangi araçlara hangi platformları ( Ar-Ge ) ürettiğini mi koyalım ?
Açıp bak meselaİşte sorun orda !
1-Neden son 15-20 yıl ?
2-Hadi GM birçok platform üretti kabul edelim, bu platformlardan hangisi verimlilik ve rijitlikte kafaya oynamış ?
Önemli olan çok platform üretmek değil, verimli platform üretmek. Astra J ve bir önceki kasa İnsignia’ nın platformları leş. Platformlar o kadar ağır ve verimsizdiki hayvan gibi güçlü motorlar koymalarına rağmen anca kurtarabiliyordu. Adları sütçü beygirine çıkmıştı. Şuan ki kasalarda aynı şekilde, bir farkları yok. Hele o son çıkardıkları 1.5 dizel 122 Hp motor ve 8-9 ileri şanzıman kombini berbat. İnsignia’ yı hiç kullandınız mı bu kombinle bilmiyorum. Corsa’ yı PSA aldı da 14 yıl sonra yeni kasasını çıkardılar aracın. Üstüne Autobest ödülünü aldı Corsa ( alınması en mantıklı otomobil ünvanı ) GM platformundaki Crossland’ ın durumu malum zaten. Çirkinlik ve verimsizlik abidesi adeta. Birde aynı segmentte yer alan CMP platformlu yeni Mokka’ ya bakın. Ödüllü puretech motor ve premium markaların bile gıptayla baktığı EAT8 şanzımanla verimlilik anlamında Crossland’ dan fersah fersah ilerde. Biri GM B SUV, diğeri PSA B SUV. Grandland’ ı SUV’ ler arasında yol tutuş konusunda lider yapanda yine beğenmediğiniz PSA’ nın EMP2 platformudur. Yeni Astra ise EMP2’ nin daha güncel versiyonunu kullanıyor. Zaten çok rijit olan şasi daha da rijit hale geldi. Burulma direncini çok daha yukarılara çektiler. Uzun zaman sonra Golf’ le rekabet edebilecek bir Astra geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 13 Temmuz 2021; 23:8:56 >
-
ne opelliği kalmış ne de almanlığı. madem yine 308, c4 benzeri modeller ürettirecektiniz neden satın aldınız opel'i ? zaten iki tane markanız vardı. opel'den geriye ne platform kaldı, ne motor, ne yürüyen aksam ne de tasarım. bu kafayı anlamak güç.
-
1.5 122hp lik makyajlı insignia kullanıyorum
Berbat olduğuna nereden kanaat getirdiniz ?
6 yıl yaklaşık 300 bin km 1.6 cdti 136 HP astra J ve insignia ( grand sport ) kullandım , astra manuel insignia otomatikti
Bu 2 aracın Ardından 8 ileri 122hp 3 silindir makyajlı
insignia beni gayet tatmin etti , oldukça memnunum , 13500 km oldu
1.6 ya göre yaklaşık 1lt az tüketiyor
Siz ? Ne kadar kullandınız ?
Kaç km ? Ne problem var ?
Astra J ve ınsignia platformlarına laf etmeniz ise oldukça talihsiz olmuş
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
3 nesil (H, J, K) Astra kullanıcısıydım. Astra'nın neden bir Golf olamadığını aşikar eden bir kasa olmuş bu. Tipi sürekli değişmemeli bir aracın. Golf gibi üstüne koymalı. K kasa ile bunun ne alakası var?
Ön tasarım çok basit kaçmış, iç tasarım da Alman sitilinden çok uzak.
K kasadaki platform mu kullanıldı, yoksa platform değişti mi bilemiyorum. Umarım yol tutuşunu bozmamıştır PSA.
-
Aracı Chevrolet gibi yapmışlar. Bumblebee olmuş bu.
-
bir önceki kasa bundan fersah fersah daha iyi, hele ön tara mok gibi olmuş resmen, bu kadar duygusuz ruhsuz bir tasarım olur. Opel can çekişiyordu, el fatiha okunur.
-
quote:
1.5 122hp lik makyajlı insignia kullanıyorum
Berbat olduğuna nereden kanaat getirdiniz ?
6 yıl yaklaşık 300 bin km 1.6 cdti 136 HP astra J ve insignia ( grand sport ) kullandım , astra manuel insignia otomatikti
Bu 2 aracın Ardından 8 ileri 122hp 3 silindir makyajlı
insignia beni gayet tatmin etti , oldukça memnunum , 13500 km oldu
1.6 ya göre yaklaşık 1lt az tüketiyor
Siz ? Ne kadar kullandınız ?
Kaç km ? Ne problem var ?
Astra J ve ınsignia platformlarına laf etmeniz ise oldukça talihsiz olmuşmakyajlı insignia’ yı hakkında yorum yapabilecek kadar kullandım. Kötü bir çekişe ve yalıtıma sahip. Hele arkadan gelen o lastik uğultusu kompakt segmentte bile yok. Gaza basıyorsun gitmiyor. Hantal GM platformunun getirdiği bir durum. 1.6 136 hp astra maneulden sonra sizi nasıl tatmin etmiş anlamak mümkün değil. Ama ben sizede hak veriyorum, kimse yoğurdum ekşi demez. Aracınızı kazasız belasız güle güle kullanın. Sonuçta herkesin ihtiyaçları, beklentileri ve zevkleri farklıdır.
-
Kaç gayme bu
-
Hepsi kiralık , cebimden para çıkmadı
Astra manuel den sonra arada yine otomatik insignia vardı
Yalıtımı gayet iyi 8 ileri ile oldukça başarılı , elbette 136 lık gibi değil ama 3 silindir diye kuru kuruya önyargı yapılacak durumda yok
Çık uzun yola , Aslan gibi agr koltuklarla 1000 km yap , sabah kalk devam et , ne 122 si ? Ne 136 sı ?
Rampada işmi yapmadı ? Alırsın manuel 7-6 yürür gider
Karakter olarak konfor ve yalıtım odaklı kurgulanmış
200 de 3000 devir çeviren bir motor / şanzıman ikilisinden bahsediyoruz , performans 2. Planda
Araç D Segment
Yoğurt benim değilmiş demek
Nasıl ?
Ben yıllardır bu forumda yazıyorum , araç km vs ne var ne yok bilgi veriyorum , satmayan bir araç hakkında ( evet satmayan 1.5 122 insignia )
“yorum yapabilecek kadar kullandım”
“Size de hak veriyorum yoğurdum ekşi”
Ben size hak vermiyorum
Kalkmış en can alıcı en başarılı olduğu konu hakkında otorite gibi konuşuyorsunuz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Kim incittiyse söylesin neden üzgün surat bu araba
-
Vizör tasarımını Manta dan almışlar bugün baktım baya esinlenme var. Lakin 2021 yılı için çok köşeli ve retro kalıyor. Bu sebeple ne çok beğendim ne beğenmedim arada kaldım. Farlara biraz daha tasarımsal hareket verselermiş iyi olurmuş mesela arkaya bakın çok daha emek verilmiş ve şık
Benim pederde 2014 model hb var ama çöp oldu galiba şimdi yarı elektrikli veya tam elektrikli araçlar çikti sat desem satamaz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X