Şimdi Ara

Yeni Aldığım akü boş çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar böyle birşey mümkün mü? akü yü sıfır aldım.

• Ilk alındıgında akuler zaten bos olarak gelır. Aldıgınız yerde sarj ettırmenız lazım.
  • Nasıl ya,lambaları falan çalıştırıyor ama marşı yemiyor.Ayrıca arabayı iktirerek çalıştırınca gösterge tablosunda akü ışığı hiç sönmüyor.Normalde yanmaması lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eR_HaN355 -- 27 Ekim 2008; 20:36:36 >
  • Araca ılk takarken sarj edıldı mı aku? Edılmedıyse aracta sarj olma sırasında sarj dınamosu zorlanacagı ıcın tam kapasıteye ulasmasaı zaman alacaktır.
  • böyle saçmalık olmaz. götür geri verin. alsın aküsünü şarj mı ediyor ne ediyorsa etsin. sana sorunsuz akü vermek zorunda.
  • bende akü değiştirdim ama hiç böyle bir olayla karşılaşmadım
  • @oneMoreaCupofCoffee ye katılıyorum.

Akü fazla beklemekten bitmiştir bence.

Sıfır akü ben de taktırmıştım daha önceki arabama.

Şarj marj da edilmemişti.

Canavar gibi çalışıyordu.

Değiştir derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dolu akuyle boş aku arasında epeyce kilo farkı oluyo..sen nasıl anlamadın ki boş oldugunu
  • Türkiye'de yaşıyorsun o halde mümkün
  • quote:

Orjinalden alıntı: RONNIE

Ilk alındıgında akuler zaten bos olarak gelır. Aldıgınız yerde sarj ettırmenız lazım.

SÜPER YA
    aküler boş gelir demek
  • quote:

Orjinalden alıntı: evolution100

dolu akuyle boş aku arasında epeyce kilo farkı oluyo..sen nasıl anlamadın ki boş oldugunu

o da iyimiş. elektrik yüklü iyonların kilolarca ağırlığı mı oluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: hodebabe

quote:

Ilk alındıgında akuler zaten bos olarak gelır. Aldıgınız yerde sarj ettırmenız lazım.

SÜPER YA
    aküler boş gelir demek

Harbi ya nerden çıktı şimdi bu En yakın arkadaşlarımdan biri Mutlu akü bayisi boş zamanlarımda yanında takılırım hiç öle bişi duymadım

• quote:

dolu akuyle boş aku arasında epeyce kilo farkı oluyo..sen nasıl anlamadın ki boş oldugunu

valla akü gerçekten ağırda boşu ile dolusu arasındaki farkı nasil anliyorsunuz ben onu anlayamadım
  • depoda uzun zaman beklediyse boşalmıştır.ama sana verirken ölçüp kontrol etmesi lazımdı.sen onu değiştir, kafan rahat olsun
  • quote:

bunu anlamak için hassas elektronik tartı olmak lazım
  • Arkadaşlar..
    Memlekette bir aile şirketimiz var ve tatillerde gittiğim zamanlarda (belki ilk okuldan beri) keyif olsun diye yardım ediyorum babama. Az buçuk anlarım bu akü işlerinden :) ( Ayda 150-200 akü satılan bir firma. )

Çok eskiden aküler içinde asit olmadan gelir, müşteriye satıldığı zaman içine asiti konur ve elektirikçiye giderdi. ve 1 gün elektirikçide şarj olurdu. Bu akülere kuru akü deniyor.

Artık böyle değil aküler. Kalmadı ve satılmıyor bildiğim kadarıyla. Islak akü denilen, içinde asiti de olan ve şarj da edilmiş bir şekilde son kullanıcıya satılıyor. Müşteri satın alır almaz direkt aracına koyup kutup başlarını bağlayabiliyor.

Bu arkadaş sanırım eski ve beklemiş bir akü almış. Satın aldığı yere giderse ona söyleyecekleri iki şey var.

1-Önce imal tarihine bakılır. çok eski ve beklemiş bir akü ise garanti kapsamında yenisi ile değiştirilir derhal, ya da garantiye gönderiyoruz biz deyip müşteri aküsüz bırakılır/geçici bir süre çalışan eski akü verilir (Firma kalitesi ile orantılı bir konu)

2-Hemen bir elektirkçiye gönderip şarj ettirelim özür dileriz denir (yine aküsüz bırakma ya da geçici olarak bir günlük akü verme konusu yine geçerli)

Akünün zayıf çıkması (stokta çok beklemişse ve imal tarihi çok eski ise) normal.

Öyle kilosundan falan anlaşılmaz şarjının eksildiği :)

Boş akü derken kuru ve ıslak akü kavramlarını karıştırmayalım :)

Saygılar

Saygılar.

• quote:

Orjinalden alıntı: oneMoreaCupofCoffee

quote:

o da iyimiş. elektrik yüklü iyonların kilolarca ağırlığı mı oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: Eswod

quote:

bunu anlamak için hassas elektronik tartı olmak lazım

iyi ki bi espri yaptık hani heee
  • quote:

quote:

SÜPER YA
    aküler boş gelir demek

Gülünecek bı durum goremıyorum. Bugune kadar 4 defa aku degıstırdım ve hepsındende almadan once kutusundan acılıp sarj edılerek teslım edıldı.
  • quote:

quote:

quote:

SÜPER YA
    aküler boş gelir demek

Gülünecek bı durum goremıyorum. Bugune kadar 4 defa aku degıstırdım ve hepsındende almadan once kutusundan acılıp sarj edılerek teslım edıldı.

bence gülünecek bi durum var hangi çağda yaşıyoruz belki 30yıl önce aküler boş gelip şarj edilirdi ama şimdiye kadar
    bende 3 defa akü aldım şimdiye kadar boş olduklarını görmedim kutusundan açıp kendim taktım
    şarj falan etmedim direk yola devam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naczet24 -- 30 Ekim 2008; 10:18:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.