Şimdi Ara

Yeni Aldığım SSD görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldigim SSD yi anakarta bağlıyorum. Biosa girdigimde SSD görünmüyor. Sebebi ne olabilir? Masaüstünü sadece SSD ile kullanmak istiyorsak bios ayarları nasıl olmalı?
    Anakart: Msi z170a pc mate
    SSD: Samsung 860 Evo

• BIOS'ta Sata ayarların AHCI olmalı. Bunun dışında farklı kablo ve portları deneyin hocam halen görünmüyorsa.
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Normalde hdd takılıydı bilgisayara sorunsuz kullanıyordum. Başka sata kablom olmadığı için hdd de takılı olan sata kablosunu söküp ssd ye bağladım. Yani kabloda sıkıntı yok. Dediğiniz gibi tüm portları da denedim ama malesef sonuç aynı. Bu arada bios da AHCI seçiliydi. Güvenli modu kapatmayı vs şeyler de denedim ama sonuç alamadım. Pazartesi geri yollamayı düşünüyorum. SSD bozuk olabilir mi?
  • ssd bozuk olabilir
  • İlk defa ssd kullanacağım için bir şeyleri yanlış yapabileceğimi düşünmüştüm ve SSD nin bozuk olduğundan emin olamamıştım. Teşekkürler.
  • Bios ayarları fayda etmiyorsa, normal HDD ile windows'a girip, bilgisayarım simgesi üzerinde sağ tıklayarak "manage" kısmına girin. Ordan disk managment bölümüne bakın. Şayet SDD görünmüyorsa, bozuktur.

Gerçiği bios'da görünmüyorsa zaten en başta bozuktur diye düşünüyorum ama denemekten zarar gelmez. Anakart üzerinden kabloları tekrar kontrol etmekte fayda var veya farklı slotlar/kablo deneyebilirsiniz.
    Yeni Aldığım SSD görünmüyor

• LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Hocam malesef 1 tane sata kablom var. HDD ve SSD yi aynı anda bağlayamıyorum. SSD ile birlikte kablo da gönderilir diye düşündüm ama ayrı olarak almak gerekiyormuş :)
    Bugün sata kablosu bulabilirsem denerim dediğinizi. Teşekkürler yorumunuz için.
  • disk yönetimine girmeye çok gerek yok sataya bağlayıp gözükmüyorsa disk bozuktur büyük ihtimalle

sata kablosu anakarttan çıkar benim anakarttan 2 tane çıktı iyi ki hdd ssd birlikte kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 18 Kasım 2018; 12:56:35 >
  • NorwegianWood kullanıcısına yanıt
    Kablo alinca deneyin hocam... bi laptopu usb 3 harddisk'den winOS ile acip, hdd'sini oyle aktif hale getirmistim.

Garip bi sekilde calismayi birakmis ve baska hic bir yerden gorunmuyordu.
  • Son çare olarak, SSD sisteme takılı iken; BIOS ayarlarına girip: Load Defaults Settings yapıp yeniden başlatmayı deneyin hocam PC'yi.
  • Herşeyi denedim arkadaşlar bir türlü görünür olmuyor SSD.

SSD yi dün arkadaşa verdim. Pc ye takar takmaz görünmüş. İçine windows kurdu getirdi bana. Ama benim pc de hala görünmüyor.
  • Yeni aldığım sata kablosunu SSD ye bağladım. Aktif kullandığım HDD de kayboldu şuan. Bilgisayarı başlattığımda doğrudan biosa giriyor. Ne HDD görüyor ne de SSD.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NorwegianWood

Yeni aldığım sata kablosunu SSD ye bağladım. Aktif kullandığım HDD de kayboldu şuan. Bilgisayarı başlattığımda doğrudan biosa giriyor. Ne HDD görüyor ne de SSD.
    Anakartın Sata girişlerinde problem var hocam o halde. Ya da BIOS ayarlarında bir sıkıntı var. Tek tek takmayı deneyin yeni aldığınız kablo ile. Ve ayrıca HDD ve SSD için güç kablolarını kontrol edin, deneme şansınız varsa başka güç kablosu takın.
    Anakart bios veya bağlantılarında bir sorun olabilir hocam. Çok eski bir anakart da değil, normalde görmesi lazım.
  • Teşekkürler arkadaşlar 3 günlük uğraştan sonra nihayet bu akşam SSD yi biosa okutabildim. Sanırım 40 kere söküp takmışımdır. Dediğiniz gibi tek tek taktım.

Nasıl düzeldiği hakkında da hiçbir fikrim yok :) İnternette aynı hatayla ilgili konular buldum fakat onlarda da çözüm yoktu. Şuan Hdd +Ssd sorunsuz kullanıyorum.
    Geçmiş olsun hocam, umarım sorun çıkarmaz bundan sonra.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.