Şimdi Ara

Yeni Alınan PSU'dan Kıvılcım Gelmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dün işyerinde patronumun kullandığı PSU'dan aşırı derecede yanık kokusu gelmeye başlayınca(PSU'nun fanı oldukça yavaş dönüyordu) Vatan Bilgisayar'dan Xilence marka 350W'lik yeni bir PSU aldım. PSU'yu monte ettikten sonra PSU'nun arkasındaki güç anahtarını açtığımda hafif bir kıvılcım ile ses geldi. PSU yandı diye düşündüm ancak yanık kokusu gelmedi ve sistemi çalıştırmak istediğimde bu kez sorun çıkmadı.

Ancak sabah büroda sigortaları açtığımda PSU'dan ses geldi ve sistemi açmaya çalıştığımda PSU'dan yine kıvılcım geldi. Aynı dünkü gibi sonradan sistemi çalıştırdığımda sorun çıkmadı. Sistem P4 tabanlı bir PC ve içindeki bileşenlerde oldukça eski ve PSU'nun yetersiz geleceğini düşünmüyorum(eski PSU 250W'lik idi). Sorun PSU'dan mı yoksa büronun şebekesinden mi kaynaklanıyor? Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

• 350w psu bahsettiğiniz sistemde yetrlidir... Sorun muhtemelen şebekeden .. Çok daha dandik ve düşük bir psu ile i5 makina çalıştırıyorum işyerinde .. Çok sağlıklı değil elbette ama yaşadıgınız sorun psu yetrsizliği değildir ..
  • Kasanın içinde kabloları ve kartları bir kontrol edin, iletken bir yere değen erimiş kablo veya devre varsa bir şey orada şase yapıyor olabilir.
  • sanırım şebekede bir problem var
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Dün kasanın içini kontrol etmiştim. Yanan ya da boşta duran/temas eden bir kablo veya iletken yok. Dün şebeke ihtimalini patrona söylemiştim:/ Anlaşılan elektrikçi getirmek şart oldu. Cevaplarınız için tekrar teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.