Şimdi Ara

Yeni Alınıcak Ekran Kartı Icın Guc Kaynagı Yetermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar.Yeni Ekran kartı alıcam bu yıl sonu.Ekran kartı olarak yeni çıkacak olan GTX570 veya HD6950 yı dusunuyorum.Tabı Kartların ıncelemelerıne de bakarak bana en uygun olanı almak ıstıyorum.

Benım sorum ıse şu. Dün verilen haberde Palıt gtx570 ın Teknık ozellıklerı ortaya cıkmıstı O teknık ozellık tablosu ıse;

Gordugunuz gıbı Sag altta 2x6pın pcıexp guc gırısı ıstedıgı ve 550w(+12v kanalı toplamı 38A) guc ıstedıgı yazıyor.

Bendekı guc kaynagı ıse High power'ın Ae-a600-v3 modelı.Bu guc kaynagı aldıgım aerocool vx-e prodakı guc kaynagı.

Sımdı sıze bu guc kaynagının ustunde yazan degerlerı gosterıcem.Ancak Bendekının fotosunu cekemedıgımden gosterdıgım resım a600-v2 modelıne aıt olucak ama ek olarak bendekı a600-v3 modelının ustundekı yazan degerlerı paıntte v2 ustune yazdım.

Buyrun Bu a600-v2

Buda bendekı a600-v3

Gordugunuz gıbı bendekı +12v kanallarındakı akım 20.Sorumu anlamıssınızdır zaten.Bendekı guc kaynagı acaba GTX570 veya eger hd6950 de ısıl guc tasarımı 225w olursa yetermı.Ben yetecegını dusunuyorum ancak sorun olucagından kuskuluyum.Sızce sorun cıkartırmı.Bu arada guc kaynagının ustunde real olarak 500w verdıgı yazıyor ve anlık olarak 600w verıyormus.

Dıger sıstem bılesenlerı;
    Asus rampage II gene
    Intel core ı7 950
    kıngston hyperx T1 1600mhz cl9
    Wd Caviar black 750gb
    dwd rw vs..

Yardımlarınızı beklıyorum.

• gayet yeterli olacaktır
  • Hız aşırtma yaparsan yetersiz kalabilir. Onun dışında sorun olacağını sanmıyorum.
  • tabi oc yaparsan sistem yüzde 20 ile 30 fazla güç harcar o zaman psu sorunu yaşayabilirsin ama atabil kullanırsan bi sorun olmaz
  • Cevaplar için tesekkur ederım arkadaslar.Zaten yetecegını dusunuyordumda sorayım dedım.

Pekı son olarak bır kac soru daha sorayım.

Bendekı kasanın kasa ıcı havalandırması cok ıyı ıslemcı sogutucu olarak bende zerotherm core92 bulunuyor.Bu yuzden ıslemcıye az da olsa overclock cekmeyı dusunuyorum ve bunu gunluk olarak kullanmak ıstıorum.
    Islemcıye voltaj vermeden 3,5Ghz yaparsam ve harcadıgı gucude 130w ta denk getırırsem(turbo boots kapalı,vırtualıtation tech. kapalı vs.) Stabılıte sorunu yasarmıyım.

Ayrıca Bu sısteme takabılecegım en yuksek ekran kartı lımıtı nedır acep ?
  • anakartın cf yada slı desteği varsa 2 tane herhangi model kartı aynı seri olmak kaydıyla takabilirsin ama 1 gb yeter sabahtan akşama kadar oyun oynamıyorsan fazla bile
  • ben olsam o psu ile gtx 570 kullanmam. o psu peak 600watt gerçekte 500watt ve 12v amper değeri 33.3 amper.
    Ayrıca kasadan çıkma High power ile normal piyasada satılan High power marka psular arasında kalite farkı var. xxx kasa üreticisi high powerden psu sipariş ederken, high power xxx firmanın direktifleri doğrultusunda ( maliyet/ kalite)
    psu üretimi yapar. bunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Genelde gtx 460 için 500watt psu öneriliyor forumda, gtx 570 için bence en az 550watt olmalı ( overclock konusunu da hesaba katıyorum)

demek istediğimi resimlerle örnekleyim:

1. şu aerocool kasadan çıkma muhtemelen sizin sahip olduğunuz kasadaki high power ae a600 model peak 600watt psu:

ısı emicisine dikkat ederseniz çok küçük ısı emici kullanılmış.

2. şu da high power 560watt psu ( kutulu satılan )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6.cadde -- 1 Aralık 2010; 21:09:31 >

• @6.cadde demek istediklerini anladım ve ayrıca katılıyorum dedıklerıne.
    Ama benım olan model a600-v3 ve +12V kanallarından resımde de gostedıgım gıbı 20 Amper verıyor.Ayrıca +12V kanalından a600-v2 dekı gıbı 432W deıl 400w verıyor.Yanı her halukarda sısteme overclock yapılmadıgı surece yeter.

Gtx 460 ıcın 500w onerılıyor demıssın.Ama onerılme sebebı de eger sıstem bılesenlerı ust sevıye olan bırı bu kartla 900mhz gpu 1150mhz ram frekanslarında kullanıcaksa ve yıne ıslemcıye overclock cekıyorsa onerılır.Veya sadece gtx460'a da cekebılır.Yoksa gtx460 ıcın gercek degerını veren ve +12v kanalından 24A veren 400w psu bıle yeter.

Sonuc olarak demek ıstedıgım bu benım kullandıgım guc kaynagını bu forumda Gtx470 alıp kullananlar oldu ve herhangı bır sorun gorende olmadı.Ancak Senın ve dıger arkadaslarında belırttıgı gıbı overclock yapılırsa sıstem stabılıtesı bozulur.Egerkı gtx570 alırsam ve bendekı guc kaynagı da yetersız gelırse ozaman yenı guc kaynagı alırım.

Tekrardan yardım eden herkeze tesekkurler.

• v1 modelinde total 12vden 432watt çekebilirken senin v3 model psudan 12vden toplam 400watt çekilebiliyor.
    v1in net 12v den sağladığı amper 36 iken; senin v3 psuda 33.3amper. 12v1:20 12v2:20 onlar peak değerler.
    ben seni düşündüğüm için söylüyorum.
    ileride ekran kartı veya herhangibir bileşenin bozulursa inan üzülürüm. güç kaynakları bence en ciddiye alınması gereken pc bileşeni.
  • 6.cadde ozaman son bır soru.Bahsettigin v1 model +12v kanalları toplamı 36A olurken v3 model +12v kanalları toplamı 40A verırken v3 modelınkı peak oluyorda v1 modelın nasıl 36A olabılıyor?

Ayrıca benım bıldıgım amperlerde peak dıe bırsey olmaz.Kanalın verdıgı watt degerı peak olur.Eger seninde dedigin gıbı Amperlerde peaksa v1 modelın amper degerı ozaman benımkınden daha dusuk.

veya sen matematıksel hesaplama yaparak kanalın verdıgı toplam gucu bırseylere bolerek kanalın kac amper verdıgını buluyorsan banada soylemısın nasıl hesaplanıyor bu.

Yanlısım varsa duzelt.Ben senın dedıklerıne karsı cıkmıyorum ancak kafamı soyledıklerın konusunda kurcalayan kurtlar var.Dedıgım gıbı bu v1 ve v2 ıle gtx470 hd5870 hd5850 kullananları gordum.O yuzden soyledıklerın konusunda kuskuluyum ve eger bu sorunsuz yeten bır guc kaynagı ıse gıdıp bosa para vererek baska bır guc kaynagı almak ıstemıyorum.

umarım demek ıstedıklerımı anlamıssındır.
  • Bence güç kaynağını değiştir.

750 wattlık lara bakarsan sistemin için garanti olucaktır.Ondan sonra overclock yapabilirsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.