Şimdi Ara

Yeni Anakart İşlemci ve Ram

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Önceliklikle merhabalar. Önceden aldığım hazır kasanın bugüne kadar birçok parçasını değiştirdim. En son GTX 1060 aldım. Şimdi bu karta da uygun olacak şekilde anakart, işlemci ve ram almayı planlıyorum. Almayı düşündüğüm parçalar konusunda yanlış düşünüp düşünmediğimi soruyorum. Eğer yanlış ise sizin öneriniz nedir?
    Anakart olarak MSI H110M PRO-VD'yi,
    İşlemci olarak Intel Core i5 7600'ü,
    Ram olarak GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsV Kırmızı DDR4 2400MHz'yi düşünüyorum.

• Overclock düşünmüyorsan gayet makul sistem.
    https://www.eteknix.com/intel-core-i5-7600k-kaby-lake-processor-review/8/
    7600K olsa (7600 den fazladır wat olarak) 125w
    http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1060-review,8.html
    gtx 1060 134w

toplam 259w. 100w da süpriz için eklesen 359w. 400w ve üstü bir psu'un varsa rahatlıkla yetecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eskibirkurt -- 12 Mayıs 2017; 18:32:27 >

• i5 7500 de yeter. yani güzel seçim güç kaynağın ne?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Overclock düşünmüyorsan gayet makul sistem.
    https://www.eteknix.com/intel-core-i5-7600k-kaby-lake-processor-review/8/
    7600K olsa (7600 den fazladır wat olarak) 125w
    http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1060-review,8.html
    gtx 1060 134w

toplam 259w. 100w da süpriz için eklesen 359w. 400w ve üstü bir psu'un varsa rahatlıkla yetecektir.

Overclock düşünmüyorum. 450w bir psu sahibiyim ama kaliteli bir psu değil açıkçası.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbey08

i5 7500 de yeter. yani güzel seçim güç kaynağın ne?

Açıkçası kalitesiz 450w bir psu ya sahibim. Anakart seçimi yaparken ucuz olmasına dikkat ettim. Anakartı önermeyenler var sebebini anlayamadım konuya hakim olmadığımdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MGTenshi

quote:

Açıkçası kalitesiz 450w bir psu ya sahibim. Anakart seçimi yaparken ucuz olmasına dikkat ettim. Anakartı önermeyenler var sebebini anlayamadım konuya hakim olmadığımdan.

o.c yapmayacağına göre,çift ekran kartı takmayacağına göre,m2 ssd ye para verecek durumun olmadığına göre.
    tutupda 300-400tl anakart almanın hiç mantığı yok. anakartların performansa ektisi yok. h110m anakart da taksan b250 anakartda taksan değişen bir şey olmayacak.
    kaliteli güç kaynağı alırsan anakarta bir şey olmaz. en az bozulan parça anakarttır. anakartların en çok bozulma sebebi de dandik güç kaynakları ve bilinçsiz yapılan o.c denemeleridir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MGTenshi

quote:

o.c yapmayacağına göre,çift ekran kartı takmayacağına göre,m2 ssd ye para verecek durumun olmadığına göre.
    tutupda 300-400tl anakart almanın hiç mantığı yok. anakartların performansa ektisi yok. h110m anakart da taksan b250 anakartda taksan değişen bir şey olmayacak.
    kaliteli güç kaynağı alırsan anakarta bir şey olmaz. en az bozulan parça anakarttır. anakartların en çok bozulma sebebi de dandik güç kaynakları ve bilinçsiz yapılan o.c denemeleridir.

Psu kaliteli olmasa bile uzun süredir beni idare ediyor yani sorun çıkartacak kadarda değil sanırsam. Overclock yapmayı hiçbir zaman düşünmüyorum. Çift ekran kartı zaten 1060 için imkansız. SSD zaten alsam da normal almayı planlıyorum. Bu nedenle ekonomik anakart işimi görecektir umarım bir dezavantajı da yoksa.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşlemci Ve Anakart Önerisi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Birde ek olarak gelecek gtx 1060 daki 8 veya 6 pinlik elektrik girişine uygun psu'unda çıkış olması gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskibirkurt

Birde ek olarak gelecek gtx 1060 daki 8 veya 6 pinlik elektrik girişine uygun psu'unda çıkış olması gerek.

Psu zaten şuan var ve 1060'ı kullanıyorum geçen yazdan beri. Benim alacaklarım işlemci, ram ve anakart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.