Şimdi Ara

Yeni anne ve babalara teknolojik öneriler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
6
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesut bey lütfen yanlış anlamayın. Doktor bir ailenin tıp fakültesine adım atmakta olan bireyiyim. Son zamanlarda bluetooth kulaklıklarımın(üst seviye cihazlar) baş ağrısı yapması üzerine sağlık endişelerim tavan yaptı ve wifi ağım hariç her sinyali uzaklaştırma çabasına girdim. Çoğu elektroniği odamdan attım diyebilirim. İnsanlara bu konuda bir uyarıda bulunmanın yerinde olacağını düşünüyorum. Mesela bebek kamerasını çoğunun dibine koymak kötü bir fikir gibi geliyor.

• Çok güzel bir yazı olmuş. Siteyi uzun yıllardır takip eden bizlerde çoluk çocuğa karıştık çok şükür.

Yazınızdaki en güzel mesaj "Kucağında çocuklarıyla sınırımıza dayanan veya denizlerde yitip giden Suriyeli göçmenlere defolup gitsinler diyemiyorsunuz mesela."

Evet Allah kimseyi bu duruma düşürmesin.

• Mesut bey,
    quote:

Şu anda cep telefonu ve tablet tamamen yasak.
    diye yazmışsınız. Tamamen yasaklamak çocukların ilgisini azaltmak yerine dahada körükleyecektir. Yasaklamaktansa günün belli saatlerinde sizin belirleyeceğiniz bir süre zarfında bir cihazı çocuğunuza kullandırmanızı öneririm. Hatta bu kullanımdan önce çocuğunuzun nelere yapmak istediğini çocuğunuzla konuşup tablet veya telefonun kullanımını planlarsanız dahada verimli olacaktır. Bunun dışında çocuğunuz için yaptıklarınız çok güzel. Her cihazda olduğu gibi teknolojik cihazlarda bizler için araç olmalı ihtiyacımız dahilinde kullanmalıyız. Çocukların gelişimide cizgi film izletmektense, Reggio Emilia eğitim yaklaşımı gibi eğitimlerle çocukları keşfetmeye, düşünmeye, araştırmaya yöneltmek çok daha önemli. Yazdıklarınızı bilgisayar öğretmeni olarak eğitimci yönüm açısından değerlendirdim.

• Sen varya sen çok kurnazsin ego mesut. Dünkü yazıdan sonra böyle bir yazı. Dün o kadar çok elestiri aldın ki aklın gitmiştir. Şirin gözükmek için yapılan çok güzel bir hamle gibi geliyor bana.

Not:Allah analı babalı büyütsün.

• Youtube konusunda haklısınız oyunlarada kendi kendine öğrenme aşamasını bitiirince engellemek daha mantıklı gibi geldi

• Bu kamera konusunda inceleme bulamamış, körlemesine bu motorolayı almıştım. Doğru tercih yaptığımı sonradan anladım. Ama böyle incelemelerin de bir ihtiyaç olduğu gerçek.

• Valla bende ayni dusunceler icerisindeyim yas 23 ilerde nasip olurda cocugum olursa tabletti, telefondu bu tur seylerden elimden geldigince uzak tutmaya calisacagim. Bana gore kucuk yasta verilen teknolojik urunler cocugun ice donuk olmasina neden oluyor. Etrafimdada gozlemliyorum cocuklar konusacak konu bulamayinca yok su oyunda bu levelim vs gibi seyler soyluyor. Telefon, tablet kullanmayi ogrendigi icin sevinen anne, babalar biliyorum.

Keske urunlerin fiyatlarinida yazsaydiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: insom

Sen varya sen çok kurnazsin ego mesut. Dünkü yazıdan sonra böyle bir yazı. Dün o kadar çok elestiri aldın ki aklın gitmiştir. Şirin gözükmek için yapılan çok güzel bir hamle gibi geliyor bana.

Usta adamin gunahini alma bak soru gelmis ondan sonra boyle bir yazi yazmis.
    https://www.instagram.com/p/BKdei9whzIn/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydalı paylaşım. teşekkürler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeğenlerim telefon tablet manyağıydı. Sırf bıraksın diye 18 hafta da 120 cm küp uçurtma, tahta araba ( evet içine oturulup bedalla sürülen plastiğin aynısı ), tahta kaykay, tırpan, kürek, kazma gibi toprakta oynamasına yarayacak aletler, rüzgar gülleri renk renk, oyun masası ( aynı yukardakine benzer ama tahtadan ) ve bir sürü daha tahta oymadan atlar, arabalar vs yaptım. Ben Öss zamanı bu kadar zaman harcayıp test çözmedim. O kadar hevesle emek verip yaptım.

Sonra ne oldu dersek. Yeğenlerim bu tahta şeyleri sevemedi. Plastik aşığı ve tablet aşığı olmuşlar. Youtube'de oyun oynayanların videolarını izliyor ama oyun oynamıyorlar. Bir kaç gün uğraşsam da sevdiremedim. Sonra yer yokluğundan mahallede ki diğer çocuklara verdim. En azından bazıları hala gerçek oyun oynamayı seviyor.

İşin ilginç yanı daha bir kaç gün önce " dayı benim oyuncaklarım nerede " dedi biri. Allah Allah dedim noldu acaba. Verdim başkasına dememle kıyamet koptu. Anladığım kadarıyla izlediği Youtube videolarından birinde tahta oyuncaklar görmüş. Naparsın bu da böyle bir nesil. Ben 6 yaşımdayken tahta kaykayım vardı mahallede bir abi yapmıştı. Onun ufak atolyesinde zaman geçirirdim. Bana kendi boyumun 2 katı uçurtmalar yapardı. Zaten küp uçurtmayı ondan öğrendim. O zaman bizim için oyun demek top peşinde koşmak, uçurtma uçurtmak, misket oynamaktı. Ne bileyim hala duran 1 torba misketimin yeğenlerimin üzerinde hiçbir etkisi yok.

Demem o ki dostlar artık çocukluk da çocukluktan çıkmış. Yaz tatilinde akşama kadar evde oturup tablete bakan çocuk mu olur? Bizim de atarimiz vardı o zamanlar. Ama günde 1 saat bile oynamazdık. Sokakta arkadaşlarınla oynamak varken nasıl Youtube videosunda oyun hamuru videosu izler bir çocuk?

• Benim evimde 4k bir tizen tv var kızım heryerde YouTube girmeye çalışıyor özellikle Enes batur izliyor bende bu silahı kullanıyorum ders yapmadan izleme yok

• Mesut Bey bu ilk fotoğraftaki bulanıklık efekti çok hoşuma gitti. Acaba Huawei P9 ile mi çekildi bu fotoğraf?
  • Çok güzel bir yazı olmuş, ellerinize sağlık.

• Çocuğun yanıbaşına güçlü bir radyo sinyali yayan cihaz koymak bence tehlikeli.

• quote:

Orijinalden alıntı: insom

Sen varya sen çok kurnazsin ego mesut. Dünkü yazıdan sonra böyle bir yazı. Dün o kadar çok elestiri aldın ki aklın gitmiştir. Şirin gözükmek için yapılan çok güzel bir hamle gibi geliyor bana.

Allah sen ve senin gibileri ıslah etsin benden uzak tutsun. Nefret ve kininizle başbaşa kalın.

Okumayın yazılarımı. Biri mi dürtüyor da peşimde dolaşıp sonra da yorum yazıyorsunuz? Hadi başka kapıya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozmenakif

Mesut Bey bu ilk fotoğraftaki bulanıklık efekti çok hoşuma gitti. Acaba Huawei P9 ile mi çekildi bu fotoğraf?

Evet Huawei P9 ile çekildi. Çift kamera geleceğin teknolojisi standartı olacak. Çok eğlenceli işler çıkartıyor.

• Benim bir evladım yok evli de değilim ama olsaydı muhtemelen 7-8 yaşına kadar gözetimim olmadan tv bile izletmezdim.
    Tablet ve pc'yi ise kontrollü olarak 10 yaşından sonra kullandırırdım.
    Doğrusunu yapmış Mesut bey. Bilinçli bir ebeveyn böyle davranır. Hepimize örnek olmalı...
  • Adam bir şey paylaşsa suç paylaşmasa suç.

• Linkte vereydin mcevik mesala bondigo

• tabletten bende çok çekiyorum ama anaokulu ilk okul derken bi şekilde alışıyorlar önüne geçmek için kontrol altında çeşitli güvenlik programları vs. o şekilde iadare ediyorum şu an
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.