O kadar para verdiğim araçta stepne opsiyon diyelim. Muayenede öyle araç geçmez. Mesela Smart Roadster' da da tamir kiti var ama muayenede aracın durumu ve kitin fabrikasyon olduğuna dair belgeyle geçiyor. Stepne havuzu olan araçta aynı durumun olacağını hiç sanmıyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: DH Konsey
O kadar para verdiğim araçta stepne opsiyon diyelim. Muayenede öyle araç geçmez. Mesela Smart Roadster' da da tamir kiti var ama muayenede aracın durumu ve kitin fabrikasyon olduğuna dair belgeyle geçiyor. Stepne havuzu olan araçta aynı durumun olacağını hiç sanmıyorum.
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz. Açıkçası muayenede TUV-TURK'ün stepne lastik görmeyi isteyip istemediğini ben bilmiyorum.
Ancak, Tyre Protector kullanan lastiklere hemen TUV-TURK içinde bir delme testi uygulanabilir istenirse:) Tabi bu işin şaka boyutu
quote:
Orijinalden alıntı: resmonse
istepne ne demek? herhalde STEPNE yazılacaktı da yanlışlıkla "İ" harfine basıldı herhalde...
Sizde ''herhalde'' kelimesini kullanmayı çok seviyorsunuz herhalde...
Olabiliyormuş demek ki
Stepne konusunda üreticiler maliyet indirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yollarımız için gerekli bence.
quote:
Orijinalden alıntı: nodesperat3
quote:
istepne ne demek? herhalde STEPNE yazılacaktı da yanlışlıkla "İ" harfine basıldı herhalde...
Olabiliyormuş demek ki
Stepne konusunda üreticiler maliyet indirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yollarımız için gerekli bence.
araç üreticileri stepne konusunda maliyet indirmeye çalışmaktan ziyade, stepneyi vermeden aynı paraya nasıl araç satarızın peşindeler bence
Stepneden kurtulmaları demek, sadece aracın maliyetini ucuzlatmak demek değil, araç üretiminin bol lastik kıtlığının da hat safhada olduğu dönemlerde; 4 araca stepne vermedikleri zaman 1 yeni araç üretebiliyorlar 4 lastikle
quote:
Orijinalden alıntı: GingerMan
quote:
Orijinalden alıntı: nodesperat3
quote:
Olabiliyormuş demek ki
araç üreticileri stepne konusunda maliyet indirmeye çalışmaktan ziyade, stepneyi vermeden aynı paraya nasıl araç satarızın peşindeler bence
Stepneden kurtulmaları demek, sadece aracın maliyetini ucuzlatmak demek değil, araç üretiminin bol lastik kıtlığının da hat safhada olduğu dönemlerde; 4 araca stepne vermedikleri zaman 1 yeni araç üretebiliyorlar 4 lastikle
Sizin kadar detayını bilemiyorum ancak niyetlerini dilimin döndüğü kadar söylemeye çalıştım. Aynı görevi yapacağını düşünmüyorum kesinlikle. Stepne şart..
açıkçası bence de stepne şart (çok özel haller dışında-LPG tankı vb gibi bagajda yer ihtiyacının net ve kesin olduğu durumlar haricinde..)
ama stepne olsun olmasın, lastiklerin korumasını da tam olarak yapmalıyız, değil mi?
Stepne şart
muaynede sıkıntı olmuyor mu muayne yönünü çok merak ettim şimdi?
çıktığım en küçük uzun yol 1000 km sayısız lastik patlama ve çivi girişleri tipinde yarıklar oluştu 4 yetişkin yolcu ve ağzına kadar yük bagajda ve gece yolculuğu hadi siz yedek lastiği bırakın ve spreylerle yola devam edin bakalım.
şehir içi olabilir diğer türlü maceraya gerek yok
bende doğru olarak yazamadığımdan genel söylenme hali ile
işletme
istepne
sitepne
gibi kavramlar mevcut.
satıcı ilanlarına bakıldığında bunları kimse kullanmmış nedense.
bizim ülkemizde stepnesiz olmaz geçen şikayetim var da gördüm yazın adam s60 ile lastiği yarılıyor şehirlerarası yolda kalıyor yol yardımıda gelmiyor 6 saat mahsur kalmış bir hayırsever yedek lastik vermiş öyle kurtulmuş .Türkiye sadece içanadolu marmara ege ve akdeniz bölgelerinden ibaret değil hakkariye filan yolumuz düşse kurda kuşa yem oluruz yol yardımı gelene kadar. o sebeple stepne şart
Artık biçok araçta yok. Sadece mercedes bmw değil benim araçta da yok.
admin bu konuyu istatiklere yaz. başlık 2006 model ama
2011 de iki kez hortlatılmış oda gizli reklam verilerek.
quote:
Orijinalden alıntı: onurcandmt
muaynede sıkıntı olmuyor mu muayne yönünü çok merak ettim şimdi?
06 - 1 2- 2011 esenyurt muayne istasyonu muayneye stepne olmadan girdim hiç bir sorun çıkmadı ilk defa duyuyorum sorun olabilecegini .
Benim araçta da yok dediğiniz sıvıdan var yarılınca ne olacak dedim 3 yıl boyunca ücretsiz yol yardım servisimiz var dediler garanti bittikten sonra bir stepne alırım artık.
quote:
Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK
çıktığım en küçük uzun yol 1000 km sayısız lastik patlama ve çivi girişleri tipinde yarıklar oluştu 4 yetişkin yolcu ve ağzına kadar yük bagajda ve gece yolculuğu hadi siz yedek lastiği bırakın ve spreylerle yola devam edin bakalım.
şehir içi olabilir diğer türlü maceraya gerek yok
bende doğru olarak yazamadığımdan genel söylenme hali ile
işletme
istepne
sitepne
gibi kavramlar mevcut.
satıcı ilanlarına bakıldığında bunları kimse kullanmmış nedense.
o zaman araçların stepnesine lpg tankını koyarız ve muayneden çok rahat geçebiliriz doğru muyum? (bilmediğim için soruyorum)
Yerli araçlarda parça çalıyorlar derlerdi. Yerli bir otomobilin fabrikada konulan stepnesi.
Maliyeti azaltmaya çalışıyorlar demek ki. Ne yani metal bir parçanın üstünden geçip lastiği yardım, çekici mi çağıracağım şimdi yoksa lastiği söküp tamir ettirip geri mi geleceğim. Ne kadar saçma iş yahu.
Kaç yıllık konuyu hortlattığınızın farkındasınız heralde.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme