Şimdi Ara

Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
4
Favori
8.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Asus'un yeni vivobook modeli s550'yi basit bir şekilde elimden geldiğince incelemeye çalışacağım. Umarım beğenirsiniz.

Bilgisayarı aldığım site;
    http://www.gold.com.tr/U214507/Asus-S550CM-CJ026H-i5-3317U-6GB-750GB-2GB-VGA-Windows8-Notebook

Teknik özellikleri:

Notebook Markası : Asus
    Ürün Kodu : S550CM-CJ026H
    İşlemci Hızı : İ5-3317U - 1.7 GHz Turbo Boost ile 2.6 GHz'ye kadar
    İşlemci Cache : 3 MB
    Ekran Boyutu : 15.6
    Ekran Tipi : Anti-Glare LED, Dokunmatik Ekran
    Ekran Çözünürlüğü : 1366x768
    Grafik İşlemcisi : Nvidia GeForce GT 635M 2GB
    HDMI : Var
    Sistem Belleği : 6GB
    Bellek Tipi : 1600 MHZ DDR3
    Disk Kapasitesi : 750 GB + 24GB SSD
    Disk Hızı : 5400 RPM
    Optik Sürücü : DVD±RW
    Ethernet : Ethernet LAN 10/100
    Wireless : 802.11b/g/n
    Bluetooth : Bluetooth 4.0
    Usb Portu : 2 USB 2.0 + 1 USB 3.0
    Video Portu : 15 pinli VGA video konnektörü
    Klavye : Standart Q TR
    Hoparlör : Dahili Stereo Hoparlörler
    Kart Okuyucu : Var
    Kamera : 1.3 Mega Piksel HD
    Touchpad : Çok Fonksiyonlu Touch Pad
    İşletim Sistemi : Windows 8
    Paket İçeriği : Notebook/Adaptör/Pil
    Pil Teknolojisi : 4-cell Li-lon Pil
    Notebook Ağırlığı : 2.60 Kg

Kapalı kutu;...................................Kutu içeriği; Notebook,Adaptör,Pil,Kablo,Kitapçıklar;

Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

Bilgisayarın önden ve yanlardan görünüşü;
     Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

DVD±RW;......................................Klavye ve touchpad;...........................15,6 inch dokunmatik ekran;

Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

Windows8'in 9,9 üzerinden bilgisayarı derecelendirmesi;
     Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

24 GB'lık SSD ve 750 GB'lık HDD;
     Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)  Yeni ASUS S550cm İnceleme!(CPU-Z, GPU-Z eklendi)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gayet şık ve kullanışlı bir bilgisayar. Ekranın arkası ve bilgisayarın iç kısmı(klavyenin bulunduğu yüzey) komple alüminyum malzemeden yapılmış. Alt kısmı ise siyah plastik. Klavyenin malesef alttan aydınlatması yok. Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sorularınız olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr.krgz -- 6 Şubat 2013; 11:52:53 >

• abi bilgisayar neyse de yandaki mouse neymiş öyle??? onu da tanıtırsan iyi olur..
  • Gule gule kullanin..%25 indirim yakalarsam kacirmam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Monterrey

Gule gule kullanin..%25 indirim yakalarsam kacirmam :)
    gayet güzel tasarıma sahip fakat çözünürlüğü düşük bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: RS13

Gule gule kullanin..%25 indirim yakalarsam kacirmam :)

teşekürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sameterenc

Bu fiyata ancak bu kadar çözünürlük oluyor malesef :) Full hd ekranlı bilgisayarların fiyatı 3000 tl'ye yakın. Ama bu ekran da iyi, parlaklığı da iyi. Benim işim görür yani :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr.krgz

quote:

Orijinalden alıntı: sameterenc

Bu fiyata ancak bu kadar çözünürlük oluyor malesef :) Full hd ekranlı bilgisayarların fiyatı 3000 tl'ye yakın. Ama bu ekran da iyi, parlaklığı da iyi. Benim işim görür yani :)

Alıntıları Göster
    bunu nasıl sizce

http://www.pcdepo.com/asus-vivobook-s400ca-ca020h-ultrabook-urun8673.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Xenocide

Bu mesaj silindi.
    Bende aldım. Bugün yarın gelir. Hepimize hayırlı olsun iyi günlerde kullanalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlimIhsan

Bende aldım. Bugün yarın gelir. Hepimize hayırlı olsun iyi günlerde kullanalım

Alıntıları Göster
    Bu tip SSD+HDD laptoplarda iki hard diski de kasaya nasıl sığdırıyorlar? İleride daha büyük boyutlu SSD değişikliği kolayca yapılabilir mi?
  • Dostum win 8 ssd sürücüye mi yüklenmiş açılış hızı nasıl bilgi verirmisin birde batarya kaç saat besleyebiliyor cihazı almak istiyorum bu cihazı çok hoşuma gitti ya dokunmatik olması rahatlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreddieMercury -- 1 Şubat 2013; 22:23:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreddieMercury

Dostum win 8 ssd sürücüye mi yüklenmiş açılış hızı nasıl bilgi verirmisin birde batarya kaç saat besleyebiliyor cihazı almak istiyorum bu cihazı çok hoşuma gitti ya dokunmatik olması rahatlık...
    fiyat olarak gayet iyi bir makina

http://www.pcdepo.com/asus-s550cm-cj026h-dokunmatik-ekran-notebook-urun9138.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: FreddieMercury

Dostum win 8 ssd sürücüye mi yüklenmiş açılış hızı nasıl bilgi verirmisin birde batarya kaç saat besleyebiliyor cihazı almak istiyorum bu cihazı çok hoşuma gitti ya dokunmatik olması rahatlık...
    win8 SSD'ye yüklü değil. SSD bilgisayarı hızlandırmak için kullanılmış(24 gb zaten). Bilgisayarın açılması çok hızlı diyebilirim. Tamamen kapalı iken başlangıç ekranına gelmesi yaklaşık 10 saniye, uyku modundan başlangıç ekranına gelmesi ise 2 saniye. Pil süresi kullanıma göre değişiyor. Full oyun oynarken yaklaşık 2 saat gidiyor. Normal kullanımda ise yaklaşık 3 saat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr.krgz -- 6 Şubat 2013; 10:05:28 >
  • quote:

win8 SSD'ye yüklü değil. SSD bilgisayarı hızlandırmak için kullanılmış(24 gb zaten). Bilgisayarın açılması çok hızlı diyebilirim. Tamamen kapalı iken başlangıç ekranına gelmesi yaklaşık 10 saniye, uyku modundan başlangıç ekranına gelmesi ise 2 saniye. Pil süresi kullanıma göre değişiyor. Full oyun oynarken yaklaşık 2 saat gidiyor. Normal kullanımda ise yaklaşık 3 saat.

Alıntıları Göster
    satın almaya karar verdim
    tavsiye eder misiniz?
    windows'un ssdye kurulu gelmiyormuş sanırım?
    dezavantaj değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: psikomagnet

tavsiye eder misiniz?
    dezavantaj değil mi?

Kullanım amacına bağlı ama, tavsiye ederim. Güzel bilgisayar.
    windows ssd'ye yüklü değil. ssd bilgisayarı hızlandırmak için kullanılmış. ssd'ye herhangi bir şey depolamak yada bir program yüklemek mümkün değil. Zaten 24 gb :)
  • quote:

tavsiye eder misiniz?
    dezavantaj değil mi?

Bu SSD normal bir SSD değil. Önbellek görevi görüyor. Cache SSD diye geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

tavsiye eder misiniz?
    dezavantaj değil mi?

Bu SSD normal bir SSD değil. Önbellek görevi görüyor. Cache SSD diye geçer.

Alıntıları Göster
    daha adam akıllı kullanmaya başlamadan anasını ağlattım. win7 yi kurmak baya uğraştırdı. bios ayarları secure boot felan derken kurabildim. Bu seferde sürücüleri bulamadım. :-)

• quote:

Orijinalden alıntı: AlimIhsan

daha adam akıllı kullanmaya başlamadan anasını ağlattım. win7 yi kurmak baya uğraştırdı. bios ayarları secure boot felan derken kurabildim. Bu seferde sürücüleri bulamadım. :-)

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bende almayı düşünüyorum size sorularım olacak.ben oyun oynamayı severim ama bu oyun için olmadığını biliyorum bu ekran kartının oyun performansı nasıldır hangi oyunları oynatır cevaplarsanız sevinirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eemreeee

arkadaşlar bende almayı düşünüyorum size sorularım olacak.ben oyun oynamayı severim ama bu oyun için olmadığını biliyorum bu ekran kartının oyun performansı nasıldır hangi oyunları oynatır cevaplarsanız sevinirim ?

GT 635M ile ilgili sayısız konu var forumda. Onlara bakabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

quote:

Orijinalden alıntı: eemreeee

GT 635M ile ilgili sayısız konu var forumda. Onlara bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    bende düşünüorum bu ürünü almayı net üzerinden satan bazı sitelerde fiyatlar daha uygun alsak bir problem çıkarmı sizce mesela garanti için filan.

http://www.webdenal.com/asus-s550cm-cj026h_525123.html#
    http://www.mormani.com/urun/4c3c24a1df5848adba728f599696960b/ASUS-S550CM-CJ026H-Intel-Core-i5-3317U-6GB-750GB-2Gb-15.6-inc-Dokunmatik-Ultrabook-
    12 taksit 1870 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehnes -- 24 Mart 2013; 20:57:47 >

• quote:

ben de cihazdan sipariş verdim 2-3 güne kadar gelir. benim için en önemli şey aslında pil ömrüydü. ancak normal kullanımda bir ultrabook için 3 saat az değil mi? siz normal kullanım derken güç tasarrufuna alarak mı yoksa hiçbir ayarını düşürmeden mi kullandınız. her neyse gelince göreceğiz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.