Şimdi Ara

yeni avensis sahipleri ve sevenleri ( 1 üye ) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    tabii binersen !!
  • Merhaba değerli Avensis sahipleri ve severler..
    Sizlere Opel Insignia Kulübünden selamlar getirdim..

Kısaca Toyota Avensis ve Insignia hakkında birkaç cümle yazacağım izninizle..

Bundan önceki kasa Toyota avensis,şık tasarımı,sorunsuzluğu ve sağlam kaportasıyla,özellikle Türk D sınıfı kullanıcılarının ilgi odağı oldu.
    2009 yılı başlarındada herkes Toyotanın,Passat,C5,Insigia gibi araçları gölgesinde bırakacak bir Avensisi piyasaya süreceğini düşündü,heyecanla çıkacağı günü bekledi.
    Ancak aracın daha ilk fotoğrafları yaınlandığında özellikle DH otomobil genel bölümü tarafından büyük bir hayal kırıklığı yarattı.
    Özellikle iç mekanın güncel bir araçta olamayacak kadar sade olması,insanların Toyota hakkındaki düşüncelerini bir anda değiştirdi..

Oysaki Passat,Insignia gibi araçlar çıktıkları andan itibaren ilgi odağı haline geldi..

Avensis tasarım olarak Almanların gerisinde kalmış olsada motor seçenekleriyle tüketiciyi birkez daha kendine bağladı.

Açık konuşmak gerekirse bugüne kadar sokaklarda sadece 2 Insignia,7 tane ise Avensis gördüm..
    Şnas eseri aynı arabayı birkaç kez görmüş olabilirim ancak Insigniadan daha fazla gördüm..

Neyse..

Toyotanın Avensiste yaptığı hata başlı başına tasarım değil tabiki.
    Aracı yeterinde duyurmadı,tanıtmadı..
    Donanımları düşük tuttu ve netice olarak araç şuanlık tutulmadı gibi gözüküyor.

Ancak önümüzdeki yıllarda yapacağı iyi bir makyajla bu araç çok güzel bir hal alıp,piyasayı sallayabilir..

Umarımki Avensis Kulübüde,Insignia Kulübü gibi büyük bir ilgi toplar.
    Unutmayınızki Toyota kaliteli bir markadır ve önümüzdeki uzun yıllarda kendini toparlayarak eski Toyota olmaya devam edecektir..

Herkese selamlar,saygılar..

• aslında bu topiğin adı ''yalnız avensis sahipleri ve sevenleri '' diye değişse çok daha isabetli olacak.
    baksanıza her yerde insiğnia.......
    otomobil dergilerin çoğu avensise kırık not verdiği bilinen gerçek.....
    kanımca içide olmamış dışıda....
    toyotasa diğer d seğment araçlara nazaran 6000 -7000 ytl daha ucuz fiyata yeni avensisi pazarlarsa pazardan pay kapar....
    ama her malın bir alıcısı vardır misali.....
    alacak ve kullanacak arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun.......
  • Ben de araba değiştirmeyi düşününce kafamda iki seçenek vardı .
    İnsignia ve Avensis.
    Önce insignia'yı inceledim. Ama Avensis'i bekledim.
    Çünkü Japon arabalarının dayanıklılığı konusunda hemfikirim .

Ama Avensis ben de tam bir hayal kırıklığı yarattı.
    Abartmıyorum , yıkıldım.

Toyota'nın tasarım konusunda zayıflıklarını herkes bilir ama avensis sınıfına göre çok kötü bir tasarım.
    Hele içi . Bana çok karanlık ve basık geldi.
    Bayinin verdiği bilgilere göre hemen hemen hiç opsiyon şansım yoktu.

Sonunda insignia'ya karar verdim.

Bunlar tamamen şahsi fikirlerimdir.Zevkler tartışılmaz ama Avensis'in pazarda tutunması için
    agresif satış teknikleri kullanması gerekir.Yoksa işi gerçekten çok zor.
    Hoş Toyota bütün ağrılığını Corolla'ya vermiş durumda ,avensis ile çok ilgilenmiyor.

• görünüm olarak yeni corolladan farkı yok
    ancak bilinen bir gerçek toyota uzun vadeli sorunsuzluğu ile diğer markalara fark atan bir araç Opel'e gelince gerçektende çok güzel bir araç her ikiside alınabilir zevk meselesi ama tercihim olsa avensis yerine corolla'yı seçerdim insignia eğer 2-3 yıl kullanacaksam alırdım
  • Avensis'te 1.8 motor düz ve otomatik şanzıman seçenekleri İngiltere'de çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teaman1977 -- 21 Nisan 2009; 20:33:20 >
  • tr ye gelmez 1.8 le 2.0 ötv aynı
  • Ben yeni kasa avensis aldım bir haftadır da kullanıyorum cok ta memnunum...
    Avensis ile corolla birkez karşılaştırılamaz bile...
  • avensisi ben bayide ilk gördüğümde aşık oldum,bence çizgileride çok iyi içi biraz karanlık ama güzel araç, ben avensis alamam şuan corolla sipariş verdim birazdaha param olsa insignia 40 avensis 45 deseler gider avensis alırdım çok dinamik duruyor passat kaliteli olmasına rağmen duruşu hantal,insigniada s-type jaguara benziyor bence oda hantal duruyor güçlü motor seçenekleri olabilir ama durşu hantal,avensis bence olmuş ve benim düşüncem ilerleyen dönemde yollar avensis dolacak gibime geliyor bu araba çok satar şuan stoklarda yok diye satamıyor ama 3-5 aya dolmaya başlar yollar,ben 1 günde 3 tane gördüm insignia derseninz bugüne kadar 1-2 tane gördüm belki avensis dikkatimi çektiğinden insigniaları kaçırmış olabilirim...ama düşüncem corolla kadar olmasa bile avensis çok ama çok satacak gibime geliyor (bunu fanatiklik olarak görmeyin lütfen sadece kişisel tahmin)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIGHTBOY -- 23 Nisan 2009; 11:52:25 >

• Insignia biraz daha genç işi olmuş ve D sınıfı bir Avensis'in yanında C sınıfı gibi duruyor. Dış görünüş zevk meselesi ama kuş da kondursalar Opel almama sebep olamaz herhalde.
  • bugun yine açık yeşil-gri tonlamalı bi avensis gördüm...sevmediğim bir rengin avensise bu kadar yakışabildiği..ilginç..aracın tipi gözümde iyice oturdu tip olarak rakibi yok iç olarak çok
  • Biraz kirli ama idare edin...

yeni avensis sahipleri ve sevenleri ( 1 üye  )
  • avensis in en büyük eksisi motorlar zayıf(1.6 dışında) özellikle kuvvetli bir 2000cc dizel lazım. bugün avensis, 2.0 benzin ve 2.0 dizelde rakipleriyle başa çıkacak motorlara sahip değil.
  • avensisin bencede en önemli artısı motorları.yeterince güçlü performansı iyi yakıt tüketimide tüm rakiplerinden iyi. toyota motorlarıda kendisini ispatlamış sağlam motorlar.daha ne olsun?? dizeli biraz güçsüz ama 10 20 hp nin çokta önemi yok bence.ralli yapmıyacak kimse, yakıt tüketimi çok daha önemli..benimki güçlü olsun psikolojisiyle yaklaşanlar avensisin dizel motorunu beğenmeyebilir.
  • selamlar ,arkadaşlar avensis bence bulunduğu yerde satın alınmalı,bu fiyata bu kalite (evet vasat kalan tarafları var iç dizayn ve hakim siyah renk gibi) ama bence mükemmel olmuş(test ettim forumda ilk sıradaki topikte var yorumum-22.sf.da)bence alın,asla pişman olmazsınız araç yokluğundan kaynaklanan bir sıkıntı var orta vadede hatta orta uzun vadede ancak çözülür gibi geliyor ama bence çok başarılı olmuş,keşke alabilsem yoksa passat almak zorunda kalacağım
  • selamlar ,arkadaşlar avensis bence bulunduğu yerde satın alınmalı,bu fiyata bu kalite (evet vasat kalan tarafları var iç dizayn ve hakim siyah renk gibi) ama bence mükemmel olmuş(test ettim forumda ilk sıradaki topikte var yorumum-22.sf.da)bence alın,asla pişman olmazsınız araç yokluğundan kaynaklanan bir sıkıntı var orta vadede hatta orta uzun vadede ancak çözülür gibi geliyor ama bence çok başarılı olmuş,keşke alabilsem yoksa passat almak zorunda kalacağım
  • Yeni avensis'in hayal kırıklığı yarattığı ve satışlarda süründüğüne katılmıyorum. İnsignia'dan sonra çıkmasına rağmen yollarda daha çok avensis görüyorum. Toyota'nın belli bir alıcısı var. Belki biz burda küçük bir kısmını temsil ediyoruz. Forumlarda şu kadar kişi aldı o daha iyi anlamına gelmez. Toyota alıcısı ilk önce markaya güvenir, sonra kişisel beğenisi gelir. Ben mesela C5 i çok beğeniyorum ama gidip de şaak diye citroen alamam. Oysa Toyotasever'in Avensis alabilmesi için az buçuk beğenmesi yeterli. 1.6 Dizel versiyonu olsaydı eminim piyasayı sallardı. 1.6 dizel olani sadece fransız Renault, Citroen ve Peugeot var. Renaultcular kızacak ama otomobil konusunda Alman ve Japonlardan sonra gelirler.
  • şu gerçeğe görebilen insanların olması ne kadar hoş.

avensisin az satma sebeplerinin en başında stok problemi yatıyor. ben 1,5 aydır almak için bekliyorum ancak temmuzdan önce gelmesinin çok zor olduğunu duyuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

. Belki biz burda küçük bir kısmını temsil ediyoruz. Forumlarda şu kadar kişi aldı o daha iyi anlamına gelmez.
  • doğrudur ama bu olayda toyotasanın basiretsizliği...sen tüm piyasa koşullarını göz önünde bulundurarak stok planlaması yapmalısın....diyoruum ama galiba şöylede birşey var ingilteredeki fabrika ara ara üretime ara verdi..buda etkilemiştir

quote:

Orjinalden alıntı: furkan_

şu gerçeğe görebilen insanların olması ne kadar hoş.

avensisin az satma sebeplerinin en başında stok problemi yatıyor. ben 1,5 aydır almak için bekliyorum ancak temmuzdan önce gelmesinin çok zor olduğunu duyuyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: forumnik

. Belki biz burda küçük bir kısmını temsil ediyoruz. Forumlarda şu kadar kişi aldı o daha iyi anlamına gelmez.

• toyotanın pazarlama konusundaki basiretsizliği yorumuna sonuna kadar katılıyorum. bu ötv indirimi olmasa dahi avensis gibi güçlü bir modelinin yeni kasasını piyasaya sürüyorsan kendine güvenecek ona göre yıllık sipariş gireceksin.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.