Şimdi Ara

Yeni BasladımUfak Bi Yardım İsticem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben Bilge Adam da yazılım kursuna basladım daha cok yeniyim ve hoca ilk gunden arastırma verdi.
    Mesela bir button tıklanınca ekrana merhaba yazısını cıkartırıyoz ya (messagebox.show komutu ile) ben bu merhaba yazısının buttona bastıktan 10 sn. sora gelmesini istedim hocamızdan :) oda bana arastırma olarak verdi.. ben bunu nsl yapabilirim?
    Ama bunu C# dilinde yapacam.

• bende sana araştırma ödevi vereyim :)
    timer nesnesinin nasıl kullanıldığı araştır yaparsın büyük ihtimalle, yapamazsan yardımcı oluruz...
    bu arada meraktan soruyorum hangi şubeye gidiyorsun ?
  • Kadıköy subesine
  • Timer Nesnesi Bir Zamanlayicidir, Interval ine Verilen ms Cinsinden Sure Her Olu$tugunda Tick Eventini Cagirir,

Gidecegin Yol: Timer Nesnesinin Interval ini 10000(10sn) Yapmak, Enabled(Etkin) Ozelligini Ilk Ba$ta False Yapmak.

Butona Tiklandiginda: Timer Nesnesinin Enabled Ozelligini True Yapmak ve Tick Eventine MessageBox Fonksiyonunu Cagirmak.
  • cook saolun ozellikle sehlor anlattıgın gibi yaptım tam da istedigim gibi bide internet te arastırma yaptım orada ise sistemi belirlenen sn kadar donduruyordu sora islem yapıordu. İkiside bnm işime yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yeggman -- 24 Eylül 2008; 21:32:35 >
  • Timer ile tetiklemek güzel fakat timer oluşturmak enable disable yapmak uzun iş.

Buton tık olayı
    {
    Thread.Sleep(10000);//işlemci 10 sn bu satırda volta atacaktır.
    MessageBox.Show("Hello World");
    }

Ayrıca üste birde Application DoEvents(); dersen diğer paralel sistem threadlerinede izin vermiş olacaksın. Kısaca kullanacıya etkiyen en önemli artısı program arayüz kontrollerinin donmasını engellemesi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.