Şimdi Ara

Yeni Başlayacağım- Ubuntu mu, pardus mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BU konu daha önce varmış ama 1 sayfa doldurulmamış belki bu konudan çok sıkılmışsınızdır ama yardımcı olursanız sevinirim internette araştırdım konuyu dan diye
    açmak istemedim.en son olarak ubuntu ve pardus ta kaldım aslında aklımda hackintosh vardı ama zahmetli denildiği için linux dağıtımına bakmaya başladım.
    Bazı forumları karıştırdım ama kafam epey karıştı biri ubuntu daha hızlı stabildir.Birisi pardus daha iyidir kaynağı çoktur, türkçedir.
    Birde gnome kde var tabi.Kde pardus sistemi yavaş çalışır.Goneme ubuntu daha stabildir hem istersen kde temasınu ubuntuya iki tıkta yapabilir yuklersin diyorlar.tabi burde mint varmis onuda sorayim acemi birinin ilk baslamasi gereken dagitim hangisi
    sistem driverlarınıda karşılamas benim için çok önemli sonra driver bulmak için uğraşmayalım.

Aslıl soru ingilizce türkçe olması önemli değil windows yanında linux dağıtımı denemek istiyorum oyunla felan pek işim olmuyor olursada win7 ye yuklerım.
    AMacım linux da bilmek denemek istiyorum.Ve acemi biri için hangisi daha iyidir bu arada kde mi gnome mi sorusunada cevap verirseniz memnun olurum.

Ayrıyetten e boş diskim var oraya kurmayı planlıyorum ama hiç bilgim yok neyse onu araştırırız ama ilk önce birini seçmem gerekiyor engin bilgilere ihtiyacım var.

SİSTEMİM:acer 6930g laptop intel t6600 2.2 core 2 duo 320 sata 5200 tpm hdd ve 4 gb 800mhz ddr2 ram ve 1 gb ati 4650hd radeon.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 24 Nisan 2011; 14:47:42 >

• KDE mi Gnome mu sorusuna kendiniz cevap bulmanız gerek. Bu tamamen zevk ve renk meselesi. Gnome, KDE'den biraz daha az sistem kaynağı tükettiğinden daha düşük özellikli bilgisayarlarda daha hızlı çalışabilir fakat sistemin yeterli olduğu bilgisayarda çok fark etmeyecektir hız.

Ayrıca KDE temasını Gnome'a iki tıkla kurabilen kimseyi göremedim bu güne kadar. Bu arada, 4 gün sonra yeni Ubuntu çıkıyor. Arayüz olarak Unity kullanıyor.

İkisini de denedikten sonra bir karar vermek sizin için en iyisi olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 24 Nisan 2011; 14:19:14 >
  • aslında kde hoşuma gitti ancak genel anlamda herkes ubuntu diyor pardus sanırım tukceymış hala karar vermedim cevabınız için teşekkürler.Bilgisayarımın hızının yeterli olduğunu düşünüyorum.
  • Arkadaşım Ubuntu da Türkçe...
  • ubuntu kullanımı daha kolaydır benim açımdan pardus o kadarda hoş değil win7 nin yanına ubuntu kurdum nette gezerken açıkcası ubuntu daha hızlı açıyor sayfaları ama flash playerda kasmalar olabiliyor driverlarıda çok rahat yüklersin
  • yani tercihiniz ubuntu mu bu kde pardus ta mı oluyor temlar istediğimiz gibi ayarlanıyor muş sanırım.Başka tavsiyesi olan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 78erhan78

yani tercihiniz ubuntu mu bu kde pardus ta mı oluyor temlar istediğimiz gibi ayarlanıyor muş sanırım.Başka tavsiyesi olan.

Her masaüstü yöneticisinin temalarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ayrıca KDE sadece Pardus'ta olmuyor. Mesela Ubuntu'nun KDE yüklü geleni var, Kubuntu diyoruz biz ona
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Karar verdim ubuntu kuracagim peki sistemim c d ve g bolumlenmis durumda g ye kurmak istiyorum ubuntu kurulumunda kok felan biseyler var bolumlendirme yapmadan direkt g uzerine kuramaz miyim
  • ubuntu yalnız ubuntunun yeni sürümü 11.04ün final sürümü 28 nisanda çıkıyor. istersen bekle kotalıysan kotan dolmasın.
  • ikisi arasında cevap tabiki de ubuntu. fakat benim önerim Mint LXDE (32-bit) [ubuntu tabanlıdır]
  • quote:

Karar verdim ubuntu kuracagim peki sistemim c d ve g bolumlenmis durumda g ye kurmak istiyorum ubuntu kurulumunda kok felan biseyler var bolumlendirme yapmadan direkt g uzerine kuramaz miyim

Direkt G üzerine kurabilirsiniz sorunsuzca
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

quote:

Karar verdim ubuntu kuracagim peki sistemim c d ve g bolumlenmis durumda g ye kurmak istiyorum ubuntu kurulumunda kok felan biseyler var bolumlendirme yapmadan direkt g uzerine kuramaz miyim

yani kurulumda direkt g seçmem yeter li midir O kökö felan oluşturup disk böleceksiniz felan diyorlar anlatımda.Direkt kursam olur diyorsunuz.28 inde yenisi çıkıyormuş 10.10 u indirdim ama onu bekleyelim bari.Birde sormak istediğim ikisi bir olacağı için açılışta bana soracak mı hangisi açılsın diye yoksa benım o soruyu sordurtması için bir ayar yapmak gerekecek mi?
    2 soru daha
    1.mint demiş yukarıdaki arkadaş onuda araştırdım ubuntu kadar popüler olmuş bu nasıl benim gibi acemi kullanabilir mi?
    2.32 bit mi 64 bit mi tercih etmeliyim.

@DoguK@N cevapların için çok teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 24 Nisan 2011; 22:18:46 >

• Evet, G'yi seçip Ext4 olarak biçimleyip bağlanma noktası olarak / ayarlamanız yeterli. Her bilgisayar açılışında işletim sistemi seçim ekranı gelecektir.

Mint'de son derece uygundur acemiler için ama ben Ubuntu öneririm.

4 GB veya üstü ram'iniz yoksa 32 bit, varsa 64 bit.
  • quote:

Evet, G'yi seçip Ext4 olarak biçimleyip bağlanma noktası olarak / ayarlamanız yeterli. Her bilgisayar açılışında işletim sistemi seçim ekranı gelecektir.

Mint'de son derece uygundur acemiler için ama ben Ubuntu öneririm.

4 GB veya üstü ram'iniz yoksa 32 bit, varsa 64 bit.

Tesekkurler son olarak su baglama nok isini anlatirsaniz cok memnun olurum orda yapmam gereken nedir direkt secip neden kuramiyoruz g bombos zaten
  • quote:

quote:

quote:

yani kurulumda direkt g seçmem yeter li midir O kökö felan oluşturup disk böleceksiniz felan diyorlar anlatımda.Direkt kursam olur diyorsunuz.28 inde yenisi çıkıyormuş 10.10 u indirdim ama onu bekleyelim bari.Birde sormak istediğim ikisi bir olacağı için açılışta bana soracak mı hangisi açılsın diye yoksa benım o soruyu sordurtması için bir ayar yapmak gerekecek mi?
    2 soru daha
    1.mint demiş yukarıdaki arkadaş onuda araştırdım ubuntu kadar popüler olmuş bu nasıl benim gibi acemi kullanabilir mi?
    2.32 bit mi 64 bit mi tercih etmeliyim.

@DoguK@N cevapların için çok teşekkürler.

sen önce ubuntu ile bir başla, daha sonra istersen diğer dağıtımları da deneyebilirsin. neticede windowsdan başka bir işletim sistemi kullanacaksın. deplasmanda bilmediğin bir takımla maça çıkacaksın gibi düşün. bunu da rakiplerin en basiti olarak düşün.

• teşekkürler hafta sonu kurmayı planlıyorum :D Windowsu çökerme gibi bir durumum olmaz herhalde bir arkadaş ben windows mu linux mu seçim geliyor başta zannediyordum ama gelmedi ve windowsa ulaşamadım sürekli ubuntu geliyor diyordu ve windowsu silmek zorunda kalmış inşallah windowsla uğraşmak zorunda kalmam gerçi önemli pek bilgim yok ama yeni format attım uğraşmak dert gibi geliyor.

yardımı geçen arkadaşlara teşekkürler son olarak windowsta çalışan yazılımları bunda çalıştırabilir miyim örneğin bizim servis programı var ama exe dosyası olduğu için çalışmaz herhalde illaki linux tabanlı mı olması lazım.
  • Tabiki ubuntu
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.