Şimdi Ara

## YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ONLİNE COD2 REHBERİ ## (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
60.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kardeşim o sorunu hallettim şimdide oyuna tam giricek ekran kararıyor.Bekliyorum oyuna girmiyor ve şu hatayı veriyor...xfireden türk serverına girmeye çalışırken bu hata:

## YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN ONLİNE COD2 REHBERİ ##

ama sanırım yabancı bir servera girmeye çalıştığımdada :

Bir yardım edin lütfen ya..Kaç gündür uğraşıyorum.. off...Lütfen biri baksın şu konuya arkadaşlar.. :l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyxxx -- 20 Ağustos 2008; 19:57:49 >

• Xifre ile deniyorum girmeyi ancak ekran karadıktan sonra direk masaüstüne atıyor,1.1,1.2,1.3 patchleri yüklü.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustywarrior

fx_sort 0 hatası ile oyundan atılanların yapması gereken;

C:\Program Files\Activision\Call of Duty 2\main\players\nick (bu player ismi neyse artık :D) açıp oradan config_mp yi açıp ctrl+f ile sort u aratır ve seta fx_sort "0" ifadesindeki fx_sort"1" yaparsan sorun kalmaz

kumandan hocama bizde yardım yapalım biraz

ona gerek yok!!!

gir oyun serverına konsoldan ''é'' tuşuna basarak /fx_sort 1 yaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: S-corpi-o

[code][/code][HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Activision]
    @=""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Activision\Call of Duty 2]
    "InstallPath"="D:\\games\\CODII\\"
    "InstallDrive"="D:\\games\\CODII\\"
    "Language"="eng"
    "StartMenuFolder"="C:\\Documents and Settings\\vista\\Start Menu\\Activision\\Call of Duty(R) 2"
    "Version"="1.0"
    "UninstallString"="C:\\PROGRA~1\\COMMON~1\\INSTAL~1\\Driver\\9\\INTEL3~1\\IDriver.exe /M{D0A05794-48C2-4424-A15A-9F20FCFDD374} /l2057 "
    "EXEString"="D:\\games\\CODII\\cod2sp_s.exe"
    "MultiEXEString"="D:\\games\\CODII\\cod2mp_s.exe"
    "QA"="14.0"
    "codkey"="cdkey"
    "PatchLog"="D:\\games\\CODII\\cod2patch.ini"

bu arda yazdıgım reg dosyası.

oyunu (D:) surucusunde (games) klasörü içinde (CODII) içerisine yükledim ..

bi el atında calsıtıralım su arabayı biraderler :)

bu verdiğiniz kod oyunu tekrar 1.0 olarak tanıtmazmı buda 1.3 sunuculara giremeye engel olmazmı sallayın o kodları bırakın bu kolpaları size bir linkte bütün 1.3 sp sorununuz çözülecek.....

Indirin Buradan<<

mutlaka 1.3 orjinal sp dosyasını yedekleyin önerilir

Virüs Yoktır Bildiğim kadarıyla :D

• quote:

Orjinalden alıntı: crazyxxx

Kardeşim o sorunu hallettim şimdide oyuna tam giricek ekran kararıyor.Bekliyorum oyuna girmiyor ve şu hatayı veriyor...xfireden türk serverına girmeye çalışırken bu hata:

ama sanırım yabancı bir servera girmeye çalıştığımdada :

Bir yardım edin lütfen ya..Kaç gündür uğraşıyorum.. off...Lütfen biri baksın şu konuya arkadaşlar.. :l

1.kardeş o bad key code sorunu bi cdkeyini değiştirmeyi dene
    2.C:\Program Files\Activision\Call of DUty 2\main ''iw_02'' dosyasını oyunun klasöründen sil Call of Duty cdsini tak! ve bu yolu izle

3.G:\CoD2\Setup\Data\main\iw_02.iwd bu cd içindeki ''iw_02'' dosyasını C:\program files\activision\call of duty 2 \main o sildiğin dosyanın yerine koy yapıştır yane

4.o iw_02 hatasını almanın sebebi ya klasör içinde bi değişilik yaptığın yada main klasörünün içinde fazla zzz_admiralmod.iwd gibi klasörler yer alıor bnden bu kadar

• quote:

Setupu kurarken işte dizini seçme yerine geldiğinde...

C:\Program Files\Actıvısıon\COD2 dizini seçip next dediğimde veriyor işte o hatayı..Bi yrdm plz... A valid diye başlayan hata...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    #ÇOK FLOOD YAPIOM AMA KUSURA BAKMAYIN YARDIM İÇİN ELİMDEN NE GELİORSA YAPIOM :D#
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1.onun klasör ismiyle alakası yok! ona bakılırsa bende D:\Program Files\Conwoy of Duty 2 yapmıştım faretmedi :D

2.oyunu baştan kurmayı dene tam 11.DK sürüor(garanti)
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykut1993

3kere ard arda

r_polygonOffsetBias "15"
    r_polygonOffsetScale "2"

bu hatayı veriyor ve sonra oyundan atılıyorum

bunun çözümü nedir configten değiştiriyorum yinede olmuyor lütfen yardım edin

oyuna kir consola "é" tusuna bas parantezi sil şöyle yaz

/r_polygonOffsetBias default
    /r_polygonOffsetScale default

umarım olur böyle bi hatayla ilk defa karşılaşıom :D

• quote:

Arkadaşlar bende yaptım. reg olarak kaydettim kayıt girdilerinide yaptım. ama ilerde banada şu hatayı verdi.

A valid Call Of Duty 2 installation could not be found at the path specified.Please specify the path where Call Of Duty 2 is installed.

Lütfen bir çözüm bulalım bende artık Cod 2 yi online oynamak istiyorum...

oyunu sil baştan yükle
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mutee2

Slm Kumandan anlattıklarını yaptım ancak "Fatal Error" hatası alıyorum. "error during initialization Failed to initialize renderer:version mismatch" şeklinde ve oyun artık çalışmıyor exe'ye tıkladığımda bu uyarı ile karşılaşıyorum yardımcı olursan sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

bunu herkes anlar ama söleyecem genede versionu desteklemior 1.3 orjinal "kendi tarafından yüklediği" sp yi al tekrar oraya cod2 main klasörünün içine at :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kumandan

Bugüne kadar CS den sonra belkide en çok tutulan ve en çok oynanan oyunların başında gelen Call Of Duty 2'yi internetten oynamak için ne yapmanız gerektiğinizi adım adım yazmaya çalışacağım. Umarım yeni başlayanlar için faydalı olur.

Herşeyden önce oyunun bilgisayarınızda düzgün bir şekilde kurulduğundan emin olun. Bunu söylememin sebebi bazı arkadaşlar birbirinden kopyalayarak yada kopyalanmış DVD veye CD den dosyaları extract ederek registry kayıtlarında yer almayan bir şekilde oyunu single player modunda oynayabilirler. Ama Call Of Duty 2 için çıkan patch leri kurmak istediklerinden malesef registryde bulunamayan keylerden dolayı "SETUP could not determine the current version of your call of duty 2 installation. please verify that the game has been properly installed " şeklinde bir hata mesajı almakta ve oyunun yamalarını kuramamaktalar. Bu durumda olan kişiler aşağıdaki kodları not defterine yapıştırıp uzantısını REG olarak kaydedip çift tıklayarak registry kayıtlarını halledebilirler.

Windows Registry Editor Version 5.00 

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Activision]
    @=""

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Activision\Call of Duty 2]
    "InstallPath"="C:\\Program Files\\Activision\\Call of Duty 2\\"
    "InstallDrive"="C:\\"
    "Language"="eng"
    "StartMenuFolder"="C:\\Documents and Settings\\xp\\Start Menu\\Activision\\Call of Duty(R) 2"
    "Version"="1.0"
    "UninstallString"="C:\\PROGRA~1\\COMMON~1\\INSTAL~1\\Driver\\9\\INTEL3~1\\IDriver.exe /M{D0A05794-48C2-4424-A15A-9F20FCFDD374} /l2057 "
    "EXEString"="C:\\Program Files\\Activision\\Call of Duty 2\\cod2sp_s.exe"
    "MultiEXEString"="C:\\Program Files\\Activision\\Call of Duty 2\\cod2mp_s.exe"
    "QA"="14.0"
    "codkey"="20-haneli-cd-key"
    "PatchLog"="C:\\Program Files\\Activision\\Call of Duty 2\\cod2patch.ini"

Bu kodlarda dikkat edilecek 2 nokta var :
    1. Oyunu kopyaladığınız dizini doğru bir şekilde yukarıdaki kodlara yerleştirmek. Mesela D:\GAMES\COD2 diye kopyalamış iseniz eğer oyunu yukarıdaki belirtilen yollarıda aynı şekilde değiştirmeniz gerekiyor.Tabi çift \\ dikkat ederek.
    2."codkey"="20-haneli-cd-key" bu satıra da tırnak işaretleri arasına aralarında boşluk olmadan cd keyinizi yazmanız gerekiyor.

Bu sorunu hallettiyseniz yada eğerki böyle bir sorununuz yoksa aşağıdaki adımlara direk geçiş yaparak devam edelim. Öncelikle aşağıdaki linke tıklayarak offical 1.3 yamasını Activison sitesinden indirin ve kurun.

http://download.activision.com/callofduty2/CallofDuty2Patchv1_3.exe

Patch işlemi bittikten sonra İnternetten online oynamak için gerekli olan ayarları yapmanız gerekiyor. Bunun için oyunun Multiplayi çalıştırıp Multiplayer Options kısmından PunkBuster=YES yapıp oyunu kapatın.
    Sonra oynayabileceğiniz serverlara girmek için gereken yazılımları indirmeniz gerekiyor. Bunun için çeşitli yazılımlar mevcut ama ben bunlardan en çok kullanılan All Seeing Eye ve Xfire anlatacağım.

All Seeing Eye indirmek için == >http://gamesdomain.yahoo.com/ase/current

Programı indirip kurduktan sonra çalıştırdığınızda karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek.

Bu ekranı OK leyip çıktıktan sonra aşağıdaki gibi sol menüden Türkiye'deki server listesini almak için aşağıdaki ekrandaki adımları izleyin ve yukarıdaki butonlardan
    tıklayın. Bir kaç saniye sonra aşağıdaki gibi karşınıza Türkiye de bulunan server lsitesi gelecektir. Listeye baktığınızda bazı serverların başında kilit işareti olduğunu göreceksiniz. Bu serverlara giremezsiniz. bunlar public olmayan yada maç yapmak için kullanılan zaman zamanda public (herkese açık) olarak açılabilmektedirler. Bu server sahibinin inisiyatifindedir. Egerki bir maça girecek olursanız size server şifresi verilecek sizde serverin üzerinde iken F4 basarak şifreyi yazarak belirtilen servera girebilirsiniz. Diğer serverlara girmek için ilgili servera çift tıklamak yeterli olacaktır.

Yukarıdaki tabloda server listesini görmektesiniz. Baş taraflarda server ismi devamında ping süresi oyuncu sayısı hangi haritanın oynandığı gibi bilgilerde yer almakta. Ayrıca sağ al köşede server ile ilgili daha detaylı bilgileride görmektesiniz. Artık çift tıklayarak dilediğiniz servera girebilirsiniz. Listede beğendiğiniz ve sıkça girdiğiniz serverlar için Sol tarafta Favorites kısmı bulunmakta. Dilediğiniz servera sağ tıklayarak favori listenize ekleyebilir ve Favori listesine sağ tıklayarakta istediğiniz ismi verebilirsiniz.

Türk Serverlar
    TDM Serverlar
    DM Serverlar
    CTF Serverlar
    ....
    vs.. gibi.

Diğer programımız ise Xfire. Kendim şahsen kullanmasamda birçok oyuncu tarafından kullanılan popüler bir yazılım. Kendi arkadaş listenizi oluşturabileceğiniz ve iletişim kurabilmenizi sağlayan ve listenizdeki arkadaşınızın hangi serverda hangi nickle oynadığını görebileceğiniz artı yönleri var ama ben bir türlü sevemedim Arayüz olarak bana hitap etmiyor ve serverla sürekli iletişim halinde oldugundan arkadaş listenizi kontrol ettiğinden zaman zaman ping artışına sebep oluyor. Tabi benim gibi ping değeri 50 ve üzeri olanlar bunun sıkıntısını yaşayabilir. Pinginiz düşük ise 15-30 arası bir sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    Programı indirmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.

http://www.xfire.com/download/now/

Programı kullanabilmek için üyelik gerektiğinden dosyayı indirken sizde site üzerinden üyelik işlemine devam ederseniz kurulum sonrası login olmaya hazırsınız demektir.Aşağıdaki linkten üye olabilirsiniz

http://www.xfire.com/register/

Programı indirip kurduktan sonra üye adınızı ve şifrenizi yazarak login oluyorsunuz. Program için çeşitli thema ve skinlerde mevcut dilediğiniz gibi arayüzü değiştirebiliyor olmanızda yine bir artı özellik. Default olarak aşağıdaki gibi karşınıza xfire açılacaktır.

Ekranda çerçeve içine aldığım kısımda My Country seçip Refresh butonuna bastığınızda diğer programda oldugu gibi bütün serverların listesi gelecektir. Servera tek tıkladığınızda sağ tarafta o an da serverda bulunan oyuncuları görebilir ve çift tıkladığınızda da servera girip oynamaya başlayabilirsiniz.
    Aşağıda ekranda ise Friends sekmesinden arkadaş ekleyebilir ve nerede oynadıklarını takip edebilirsiniz. Arkadaşlarınıza kendi xfire adınızı (üye olurken aldığınız) vererek onlarla iletişime geçebilirsiniz.

Multpilayer oynarken dikkaet edilmesi gereken bazı detaylar vardır. Bunlar ping süreniz ve FPS değeriniz dir. Ping sürenizi oyundaki sıralama durumunuzu klavyeden TAB tuşuna basarak görebilir oyunun herhangi bir yerini fotograf olarak kaydetmek için F12 tuşuna basabilirsiniz. Oyundaki kişilere msj. yazmak için T kendi takın arkadaşlarınıza yazmak için ise Y tuşunu kullanabilir microfonla konuşmak için Z tuşunu basılı tutarak konuşabilirsiniz. Fps değerinizi ve serverla olan iletişiminizi görmek için aşağıdaki komutları console ekranına yazmanız gerekmektedir. Consol açmak için ESC tuşunun hemen altındaki é tuşuna basmanız yeterlidir. Açılan satıra oyunla ilgili her türlü komutu girebilirsiniz. Şimdi fps ve lagometre komutlarını girerek durumunuzu kontrol edelim. Bunun için consola

/cg_drawfps 1 komutunu girelim. ekranın sağ üst köşesinde ekran kartınızın kalitesine göre aldığınız FPS değeri çıkacaktır. İdeal ve akıcı bir oyun için FPS değerinizin 60 'ın üzerinde olması her zaman için iyidir. FPS sabitlemek için yine consola

/com_maxfps 125 yazalım buradaki 125 rakamı ekran kartınız yeterli gelirse size maximum 125 fps vermeye çalışacaktır.Daha fazla fps için bu rakamı dilediğiniz gibi 1000 'e kadar yazabilirsiniz. Tabi buradaki en önemli nokta oyunun Options/Graphis kısmındaki verilen değerlerdir. ekran kartınız çok iyi değilse buradaki çözünürlüğü ve detayları düşürüp DirectX olarak dx 7 seçmenizi tavsiye ederim.
    Lagometre için ise

/cg_drawlagometer 1 komutu ile server iletişim durumunuzu görebilirsiniz.
    Şimdilik bukadar umarım işinize yarar unuttuğum kısımlar var ise hatırladığımda eklemeye çalışırım. Adminlerde üst konu yaparsa yeni başlayan kullanıcılara en azından başlangıç için yeterli olacağını sanıyorum. GL & HF

|LS|RelaX

saol kardeş güzel çalışma olmuş

peki kendimiz bi server oluşturabilirmiyiz arkadaşlarla oynamak için???

• saol
  • arkdaşlar ben all seng eye yi indirdim ancak yan tarafta sadece serious sam görünüyor cod 2 görünmüyor neden acaba yardım cod 2 yi nasıl yan taraftaki yere ekelyecem
  • hocam bu oyunu baya eskiden oynadım baika version'larıda çıkmıs galiba 3 4 ?
  • benim için cok yararlı oldu saol
  • Şimdi arkadaşlar sorunumu resimlerin üzerine yazdım bi kez daha buraya yazayım. Patch yükleme işleminde gerekli olan adresi yani C/PROG/COD2 gibi olan yeri halledemiyorum. Ben bunu internet cafeden çektim ve dolayısıyla E klasöründe bir yere attım. C:/ProgramFiles/CallOfDuty2 olmadı yani O YÜZDEN KABUL ETMİYOR. Ne yapmalıyım.

Teşekkürler.

DİCEKTİM AMA ÇÖZDÜM.! E DEKI DOSYAYI AYNI DE KI PROGRAM FILES ACTIVISION CALL OF DUTY2 ŞEKLİNDE TAŞIRSANIZ OLAY ÇÖZÜLÜYORRR !!!!

• EXE_ERR_INVALID_CD_KEY

hatası çıkıyor şimdi de arkadaşlar. Ne yapmalıyım ?
  • Arkadaşlar ne yapmalıyım lütfen yardımcı olun. Oyunu silip yükleme gibi bir şansım yok. İnternet cafeden çekmiştim.
  • cok tesekurler cok isime yaradı.Eline koluna sağlık..Yalnız bende multiplayer oynareken iw_00 hatası veririyor..İnternette arastırdım cd den yukleyince oyle oluyormus...Daha once Dvd den multiplayer oynadım..
  • konu güncelliğini kaybetmiş ama
    cod 2 fazla kota yermi ?
  • CallofDuty2Patchv1_3.exe kurarken
    the detected version of call of duty 2 is current or more up-to-date this patch hatası verio yardımcı olabilirmisin?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.