Öncelikle yazı linki buradan alıntı Gambit istedi diye buraya koyuyorum umarım yeni insanları görebiliriz community'de.
Starcraft 2'yi aldınız ve heyecanla bilgisayarınızın başına geçtiniz :)
Öncelikle tavsiyemiz, sizin gibi Starcraft 2'ye gönül vermiş Türkiye'nin dört bir yanından diğer insanlarla buluşabilmeniz için mutlaka "tur-1" kanalını ziyaret etmeniz. Tur-1, adı Starcraft Broodwar'dan gelen bir gelenek olmak üzere, eski yeni herkes için bir buluşma noktası. Starcraft oyun arayüzünde saatin hemen yanındaki konuşma balonlarında "tur-1" yazıp join channel diyerek kanala siz de katılabilirsiniz.
Kendinizi geliştirmek ve olan bitenlerden haberdar olmak için StarcraftTürkiye topluluğunu mümkün olduğunca takip etmeye çalışmanızı tavsiye ederiz.
Bunun için StarcraftTurkiye forumları iyi bir başlangıç noktası. Üye olduktan sonrahttp://www.starcraftturkiye.com/unread/ adresinde "Okumadığınız Konular" başlığı altında olup biteni takip edebilirsiniz.
StarcraftTurkiye.com 'a geldiğinizde sağ taraftaki yayınlar listesine mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz. Oyuncuların ve yorumcuların yayınlarıyla kendinizi keyifli bir Starcraft canlı programının ortasında bulacağınız gibi oyun bilginizi arttırarak kendinizi hızlı bir şekilde geliştirebilirsiniz.
Daha önce yapılan Türkçe yayın ve etkinliklerin kayıtları içinhttp://www.youtube.com/starcraftturkiye adresini mutlaka takip edin. Saatlerce Türkçe starcraft aksiyonunu bu kanalda bulabilirsiniz.
Bunun dışında TeamLiquid en büyük Starcraft topluluğu olarak göze çarpıyor.http://www.teamliquid.net adresinden oldukça aktif olan forumlarına ulaşabilirsiniz.
Starcraft deyince, aksiyonun merkezi tabii ki Kore. Kore'deki en büyük Starcraft 2 etkinliği olan GSL turnuvalarınıhttp://www.gomtv.net adresinden mutlaka takip etmenizi tavsiye ederiz.
(Ek olarak kendinizi bu linkten listeye de ekleyerek Türk oyuncular arasındaki sıralamınızı görebilirsiniz. Daha düşük liglerdeki arkadaşlar ırklar için ve oyun temelleri içinde bir rehber isterlerse ben özellikle Zerg konusunda yardımcı olabilirim. Ayrıca notum Ladder'a girmekten hoşlanmıyorsanız bile Tur-1 kanalına gelip geyik çevirmek ve custom atmak çok zevkli ben son zamanlarda attığımız customlardan 1v1 oynayamıyorum o kadar zevkli. )
Şimdiden iyi eğlenceler :)
Emeğine sağlık.. Güzel bir çalışma.. Ben de bi ara ciddi bi yazı düşündüm tüm içerikle ilgili ama değmez dedim emeğime yapmadım..
Aynen ya emeğe çok değmiyor ne yazık ki de Starcraft'ın Türkiye'de gelişmesi bildiğimiz gibi tak diye olabilecek bir şey değil ve bu yazıyı okuyup community'e katabileceğimiz bir kişi bile varsa kar diye düşünüyorum. Sonuçta şu anda bile tek tük turnuvalar yapılıyor toplam master oyuncu sayımız aktif olarak oynayan 20 bile değil bu sayı 30-35'e çıkarılsa bir de izleyen örnek olarak 200 kişi olabilse bir turnuva stream'i yapılmaya çalışıldığı zaman o zaman işler biraz büyür küçük küçük sponsorlar bulunur ivmeli bir şekilde artar bu olay zaten sadece Starcraft'ın dünyada ki gelişim hızına bile bakınca sadece son yılda inanılmaz gerçekten. Ben de bu gelişmenin Türkiye'de de olmasını umuyorum diye böyle küçük küçük şeyler işte
quote:
Orijinalden alıntı: uliking
Aynen ya emeğe çok değmiyor ne yazık ki de Starcraft'ın Türkiye'de gelişmesi bildiğimiz gibi tak diye olabilecek bir şey değil ve bu yazıyı okuyup community'e katabileceğimiz bir kişi bile varsa kar diye düşünüyorum. Sonuçta şu anda bile tek tük turnuvalar yapılıyor toplam master oyuncu sayımız aktif olarak oynayan 20 bile değil bu sayı 30-35'e çıkarılsa bir de izleyen örnek olarak 200 kişi olabilse bir turnuva stream'i yapılmaya çalışıldığı zaman o zaman işler biraz büyür küçük küçük sponsorlar bulunur ivmeli bir şekilde artar bu olay zaten sadece Starcraft'ın dünyada ki gelişim hızına bile bakınca sadece son yılda inanılmaz gerçekten. Ben de bu gelişmenin Türkiye'de de olmasını umuyorum diye böyle küçük küçük şeyler işte
Tur 1 kanalina su ana kadar kac giriş yapilmis cok merak ettim aniden. Mesela ben nerdeyse 5 aydir oyuna bile girmiyorum..
Demem oki tahmini sc2 oynayan sayisi ne kadar Türkiye'de?
Oyuna tekrar donmeyi planliyordum , sayenizde tekrar donucem , fakat oyun hakkinda bilgim 0 . Unarim iyi birseyler basabilirim ileride Turkiye adina.
Konu süper ama biraz daha bilgi ekle
Arkadaşlar, oyunu internetten indirdim ancak amacım sadece replay izlemekse, bir yolu yok mu, illa key mi girmek gerekiyor?
Online oynamaycağım sadece netten indirdiğim replay'leri izlemek istiyorum?
bende rehber diyince bisi sandım girdim
diablo gelene kadar sc ye donmeye karar verdim diablo cıkınca sc ek paketine kadar diablo ile takılırım sonra gene scye donerım dıye dusunuyorum. Burada yerim olsun bakalım