Şimdi Ara

Yeni başlayanlar için yurt hayatı ve yurda gidecek eşyalar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
660
Cevap
318
Favori
323.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _Muktedir_

Yurt düşünen, arkadaslariyla eve çikacak olan veya başka şehre gidecek arkadaslar bence bir an önce alaturka tuvalete yapma anrenmanlarina başlasinlar, hele dışardayken tuvaletiniz gelir, alafranga bulamazsiniz bulsanız leş gibidir, otobus mola yerinde falan gelir kalırsınız öyle. Tavsiyem body salonunda leg press ve squat hareketlerini özellikle yapin. 3 yaşından beri alaturkaya alışmış arkadaşlarin böyle bir derdi yok tabi ohh ne güzel.

offf ya bu gerçektende vurucu oldu. Hiç haz etmem alaturka tuvaletten. tuvalet yapmak için bodye başlıcaz artık zuhaha :D

• 3 senedir 6 saatlik mesafedeki üniversitede okuyorum hiç alaturka tuvaletle karşılaşmadım (karabük üniversitesi)

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4spped -- 6 Ağustos 2011; 19:26:01 >
  • konu güzelmiş gitmeden bakalım
  • takipteyizzz
  • "Elektornik Eşya

1. Laptop
    2. Laptop şarj cihazı
    3. Cep telefonu
    4. Cep telefonu şarj cihazı
    5. Cep telefonu yedek pataryası
    6. 100 lü Boş DVD veya CD
    7. 4 GB veya 8GB+ USB Flash bellek
    8. Memory stick hafıza kartı
    9. mp3/mp4 player ve kulaklığı
    10. Yedek kulaklık
    11. Cep telefonu kulaklığı
    12. PSP vs. oyun konsolları(gerçi benim yok)
    13. Saat(Masa saatimi yoksa kol saatimi bilmiyorum bunu ? )"
    Saat olarak kol saati tercih edilirse bence daha mantıklı gibi ayrıca yeni bilgisayarlar değilde daha eski yada ucuz olan birşey getirseniz daha iyi olur veya piyasada çok çok ucuza ikinci el birsürü bilgisayar var onlardanda alabilirsiniz. Sonra cok üzülürsünüz demedi demeyin. Ya calınır ya bişey olur üstüne herhangi birşey dokulur yada kıramayacagınız bir arkadaşınız olur bilgisayarı ister veremem diyemezsiniz ve sizin davrandığınız gibi davranmaz adeta klavyeyi parçalar üzülürsünüz.
    psp vb. şeylere ihtiyac duyulabilir ancak ilk anda yanınıza alınmasını sakıncalı buldum ortama göre ayak yapmak lazım :D
    DVD yada CDleri sonradan götürsenizde olur yada ordada alabilrsiniz bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

"Elektornik Eşya

1. Laptop
    2. Laptop şarj cihazı
    3. Cep telefonu
    10. Yedek kulaklık
    Saat olarak kol saati tercih edilirse bence daha mantıklı gibi ayrıca yeni bilgisayarlar değilde daha eski yada ucuz olan birşey getirseniz daha iyi olur veya piyasada çok çok ucuza ikinci el birsürü bilgisayar var onlardanda alabilirsiniz. Sonra cok üzülürsünüz demedi demeyin. Ya calınır ya bişey olur üstüne herhangi birşey dokulur yada kıramayacagınız bir arkadaşınız olur bilgisayarı ister veremem diyemezsiniz ve sizin davrandığınız gibi davranmaz adeta klavyeyi parçalar üzülürsünüz.
    psp vb. şeylere ihtiyac duyulabilir ancak ilk anda yanınıza alınmasını sakıncalı buldum ortama göre ayak yapmak lazım :D

valla hocam haklısınız. Yani laptop odadan odaya milletin elinde dolaşıcaksa hiç tadı tuzu kalmaz. illaki bozulur kırılır . Bölümü bilgisayar-yazılım-bilişim-mühendislik gibi bölümler olanların malesef kaliteli bir bilgisayara ihtiyacı var. Ucuz dandik laptop pek iş görmez o kişiler için . Gerçi ingilizce hazırlık sınıfı varsa ilk sene dandik bir laptop olur. mesala ben ilk sene hazırlık okuyacağım için yüksek kaliteli bir laptopa ihtiyacım yok. kardeşimin laptopunu götürmeyi düşünüyorum

• GÜzel konu önerilere devam :)
  • O değil de ben BadCompany 2 de günlük bikaç saat online oynamam ve bu sırada kimsenin beni rahatsız etmemesi lazım

Umarım yılışık adamlar çıkmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

O değil de ben BadCompany 2 de günlük bikaç saat online oynamam ve bu sırada kimsenin beni rahatsız etmemesi lazım

Böyle tipler de çıkabiliyor. Bilgisayarda oyun oynarken tepende dikilenler oluyor.
  • quote:

O değil de ben BadCompany 2 de günlük bikaç saat online oynamam ve bu sırada kimsenin beni rahatsız etmemesi lazım

Zaaaaaaaaaaaa ganga ver 2 el kasayim plssssssssssss
  • quote:

O makineyle BC2 rahat oynanabiliyor mu ?
    Laptop alacağım da oyun oynatmazsa olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeterPetrelli

quote:

Zaaaaaaaaaaaa ganga ver 2 el kasayim plssssssssssss

Saçma birşey yazmışım gibi görünüyor ama lisede falan böyle adamlar cidden çoktu

• quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

F/P olarak baya iyi hocam BadCompany2 için konuşmak gerekirse herşey açık rahat oynanıyor

• quote:

quote:

quote:

F/P olarak baya iyi hocam BadCompany2 için konuşmak gerekirse herşey açık rahat oynanıyor

Bende netbook ve ipad var ama seninkisi gibi hızlı bir laptop almam lazım. Pek oyun oynamıyorum artık ama kafama estikçe black opsu indirip 2-3 saat multi atabilmeliyim.

• Çok güzel bir konu seneye horlaması lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

quote:

Orijinalden alıntı: PunisherLord

quote:

Orijinalden alıntı: FaTaLuA

Okula kayıda gidince kalacağınız yerde belli oluyor zaten kyk yurdu ise tabi.Gider yurda bakarsınız kaydınızı yaparsınız eşyalarınızıda ona göre ayarlarsınız ama Trakya uni kyk yurdunda ben 4 gün kalabildim onu söyleyeyim :) Bir dolap iki gözlü oda ince askeri tipli.İçine 6-7 gömlek en fazla asılır pantolon ceket veya mont saymıyorum.Odalarda priz yok.Yurt girişlerinde tahta ufak dolapların içinde var tel şarj etmek için oda.Tabi ilk gün telefon çalınması vs cabası.Kendi çarşafınızı vs götürebilirsiniz ordakilerin ne olacağı belli olmuyor.Kısacası önce gidin görün kafanıza göre birşeyler götürmeyin.Ben istemeyerek kayıt oldum cüzdan olarak çok daha rahat ederim dedim ama sonra kendime tek kişilik hemen bir ev buldum.

Hocam seni Allah gönderdi Trakya'yı kazancam gibi ve ne Edirne hakkında ne de bu yurt geyikleri hakkında hiçbir bilgim yok.

Bana önce yurt konusundaki tavsiyelerini sonra da üniversiteyi anlatır mısın ?

Valla Kyk yurdunda yani devlet yurdunda da kaldım (4 gün ) :D tek kişilik evde de kaldım. Devlet yurdu düşünüyorsan:Odalar 4 kişilik erkeklerde.Dolaplar tek taraflı ve 3 raflı.Fazla bir eşya saklayamıyorsun.Odalarda priz yok.Odada sadece 2 adet ranza 4 tane dolap bir masa ve 4 sandelye var.Telefon şarj etmek için yurt girişlerinde kutular var orda şarj ediyorsun.Duşlar ve tuvaletler koridorda yani odalarda yok.Her yurt bloğunda kantin var.Birde merkez kantin denilen yer var yurdun yemekhanesi orda hem internet kafe normal yurt yemekhanesi ve bir kaç çeşit yer lahmacun yapan yada hamburger tarzı şey yapan yerler.Onun dışında birde kayıt yaptırcağınız yer olan menza diye bir yer var oda yurt dışında üniversitesinin kampüsünde yer alan yemekhane.

Yurt'a istemeyerek kayıt olmuştum babam eve sıcak bakmadığı için.Ancak dediğim gibi 4 gün kalabildim.Pazar yerleştim perşembe bizim bölüm dersleri bitiyordu o gün yurttan çıktım ve apart daireler var öğrenciler için ona yerleştim. Okulun nerede bölüm neresi ona göre zaten yurtta kalıp kalmamanda önemli çünkü devlet yurdu şehrin dışındaki ana kampüste yer alıyor.4 yıllıkların çoğu ve yurt orada.Mühendislik fakültesi otogarın yanında.Hangi akla hizmet oraya yapılmış anlamak mümkün değil.İki yıllıklarda dağınık şekilde.Merkezde olanda var şehir dışında ilçelerde olanda var.

Sosyal imkanlar olarak soruyorsan Edirne gayet güzeldir ufak bir şehirdir başı sonu 7-8 km vardır anca.İstanbuldan gidiyorsan alışmakta sıkıntı çekersin boş çünkü :) Ayşekadın kampüsü şehrin içindedir ve karşısında öğrenciler için cafeler ve publar vardır.Akşamları canlı müzik vs.Öğrenciler sürekli partiler düzenler her akşam nerdeyse.geceliğin rahat bir şekilde dolaşabilirsin

bütün kyk yurtları böylemi yahu
    edit:düzeltme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnuR344 -- 6 Ağustos 2011; 20:42:12 >

• quote:

quote:

quote:

Hp sevmem ama bir araştırayım.

• Güzel bi konu. Bize lise yurdunda ilk gelenlere ÇAVA deniyordu. Hala anlamını bilmiyoırum
  • quote:

Orijinalden alıntı: isyanisi

Güzel bi konu. Bize lise yurdunda ilk gelenlere ÇAVA deniyordu. Hala anlamını bilmiyoırum

oğlan çocuğu demek
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

quote:

Orijinalden alıntı: pntgrmyk

"Elektornik Eşya

1. Laptop
    2. Laptop şarj cihazı
    3. Cep telefonu
    10. Yedek kulaklık

valla hocam haklısınız. Yani laptop odadan odaya milletin elinde dolaşıcaksa hiç tadı tuzu kalmaz. illaki bozulur kırılır . Bölümü bilgisayar-yazılım-bilişim-mühendislik gibi bölümler olanların malesef kaliteli bir bilgisayara ihtiyacı var. Ucuz dandik laptop pek iş görmez o kişiler için . Gerçi ingilizce hazırlık sınıfı varsa ilk sene dandik bir laptop olur. mesala ben ilk sene hazırlık okuyacağım için yüksek kaliteli bir laptopa ihtiyacım yok. kardeşimin laptopunu götürmeyi düşünüyorum

Malesef hocam yurtlarda bu genelde çok olur ver bi face'e gireyim. İki dakika birşey bakabilirmiyim. Aaaa o oyunu bende oynuyorum kendi karakterimi biraz kasmama izin verirmisin vb. tarz cok cıkacaktır.Vede sen o kişiyi kıramazsın ama o senin bilgisayarı parçalar.

Ayrıca harici diski olanlarda getirmeleri iyi olur tabi ilk etapta değil ortam iyiyse getirin.
    aslında boxerları ve corapları sınırlamakta olmaz. gün basına çorap ve boxer alınmalıdır. zaten corapları sürekli değiştirirsiniz boxerlarıda çoğunlukla değiştirirsiniz geri kalanıda acil durumlar içindir. yada boxer 2 günde bir oladabilır. Çünkü yurtta nelerle karsılacagınızı bilemezsiniz.

Bu arada yedek kulaklığa ihtiyaç olacagını pek sanmıyorum ancak müziksiz yapamam diyen kişiler alabilir tabikide.Yine ilk etapta cevrenizi tanımak için bol bol zaman harcarsınız bu yuzden kıtapta almanız gerekmez extra yer kaplar daha sonra getirirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pntgrmyk -- 6 Ağustos 2011; 21:21:03 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.