Şimdi Ara

Yeni Bataryam %33'den Fazla Şarz olmuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb. Lenovo ibm thinkpad x200 laptopum var. Bataryası yoktu. Alttaki linkteki bataryayı aldım 12 cell 8800 mh...

http://www.ebay.com/itm/290950144265?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

uyumluluğa baktım laptopuma uygun görünüyor. Ürünü alınca 10 saat fln şarz ettim. Ama %33 e kadr şarzlı göüzküyodu. bi 10 saat daha şarz ettim hala % 33. Biosdan ayarlara girdim her ayarı denedim ama bişey değişmedi. windows 7 power ayarlarından da bişey bulamadım. Lütfen sorun nedir çözemedim. Power manangment'dan baktığımda şarz %33 e yaklaştıkça tam şarz olması için gereken zaman gittikçe artıyor,%33 de sonsuz gibi gözüküo.

bataryada herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yeni paketinde ve test edilerek gönderildiğini söyledi. Satıcıda baya güvenilir bir satıcı hiç olumsuz yorum alamamış.

ac adaptörde çalışıyor. çünkü batarya yokkken fişe takıp çalıştırıyordum sorun yoktu. Sorun ne olabilr ayrıyetten driver mı yüklemem gerekiyor acaba. ya da ac adaptörümün bataryaya uygun olmama olasılığı var mı ?

ac adaptörüm : orjinal ibm Input 100-240V 1.6 A
    Output 20v 4.5 A
    90W

Tecrübeki arkadaşlardan yardım bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrExploit -- 10 Ağustos 2013; 0:30:04 >

• yok mu bi öneride buluncak yardımsever arkadaş
  • her konuya cevap varken , Yok mu bir Allah'ın kulu yardım edecek ya lütfen.....................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrExploit -- 10 Ağustos 2013; 0:28:57 >
  • Kalite kontrolden saglam diye gecen arizali urunlerde olabiliyor. Sanirim batarya arizali degisim isteyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üsteki arkadaşın dediği gibi değişim talep edin

• ürünü yurtışından aldım çinden, ebaydan ... nasıl iade edebilrm acaba kargo parası ptt ile ne kadar tutar
  • eğer ki çinden aldıysan hiç uğraşma geri iade fln hem çok para tutar hemde çok beklersin. Bence git Lenovo servisine onlar halleder ,parça değişimi gerekmicektir diye düşünüyorum bu yüzden pahallı bi fatura çıkcağını zannetmiyorum. bendede samsung laptop da %80 kadar doluyodu servisine gittim 1 günde hallettiler ve garantili olduğu için ne kadar tutar bilmiyorum ama BENCE :D çinle uğraşmaktan iyidir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrExploit

mrb. Lenovo ibm thinkpad x200 laptopum var. Bataryası yoktu. Alttaki linkteki bataryayı aldım 12 cell 8800 mh...

http://www.ebay.com/itm/290950144265?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

uyumluluğa baktım laptopuma uygun görünüyor. Ürünü alınca 10 saat fln şarz ettim. Ama %33 e kadr şarzlı göüzküyodu. bi 10 saat daha şarz ettim hala % 33. Biosdan ayarlara girdim her ayarı denedim ama bişey değişmedi. windows 7 power ayarlarından da bişey bulamadım. Lütfen sorun nedir çözemedim. Power manangment'dan baktığımda şarz %33 e yaklaştıkça tam şarz olması için gereken zaman gittikçe artıyor,%33 de sonsuz gibi gözüküo.

bataryada herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Yeni paketinde ve test edilerek gönderildiğini söyledi. Satıcıda baya güvenilir bir satıcı hiç olumsuz yorum alamamış.

ac adaptörde çalışıyor. çünkü batarya yokkken fişe takıp çalıştırıyordum sorun yoktu. Sorun ne olabilr ayrıyetten driver mı yüklemem gerekiyor acaba. ya da ac adaptörümün bataryaya uygun olmama olasılığı var mı ?

Output 20v 4.5 A
    90W

arkadaşim sorunun cözümu su

laptopu bataryasiz aç

- Aygıt Yöneticisi' nde Piller'i genişletin
    ve Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi
    Pili 'ne çift tıklayın ve Sürücü sekmesini açarak
    Kaldır' ı tıklatın.

sonra bilgisayari kapaptarak fişı cikartip bataryayi takip fişı takip pc acin sorununuz cozulecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: koasrmtaanl

quote:

mrb. Lenovo ibm thinkpad x200 laptopum var. Bataryası yoktu. Alttaki linkteki bataryayı aldım 12 cell 8800 mh...

Output 20v 4.5 A
    90W

laptopu bataryasiz aç

Kaldır' ı tıklatın.

sonra bilgisayari kapaptarak fişı cikartip bataryayi takip fişı takip pc acin sorununuz cozulecektir.

+1

• quote:

quote:

Output 20v 4.5 A
    90W

laptopu bataryasiz aç

Kaldır' ı tıklatın.

Mrb Dediğinizi yapıyorumm ama her bilgisayar açılışta Microsoft ACPI Uyumlu Denetim Yöntemi geri geliyor. yani kaldıramıyorum:S

• batarya nın arızalı olup %33de takılı kalacağını sanmıyorum. . aida64 programında batarya tam kapasitesi kaç görünüyor. 8000mAh larda mı acaba
  • Bu arada bişey farkettim. Laptop açıkken bataryayı bitireyim dedim . %0 a geldiğinde kapanmadı tam 2 saat daha laptop açık kalabildi. Hemde full power çekerken oyun fln açıkken. ve %0 da iken şarz ettiğimde baya bi zaman % 0 ın üstüne çıkmıyor belli bir süre sonra çıkıyor ve %33 de doluyor. Yani göstergede bir problem var galiba bilmiyorum ne yapıcam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MrExploit -- 10 Ağustos 2013; 19:29:33 >
  • aida64 de böyle görünüyor....
     Yeni Bataryam %33'den Fazla Şarz olmuyor
  • quote:

Bu arada bişey farkettim. Laptop açıkken bataryayı bitireyim dedim . %0 a geldiğinde kapanmadı tam 2 saat daha laptop açık kalabildi. Hemde full power çekerken oyun fln açıkken. ve %0 da iken şarz ettiğimde baya bi zaman % 0 ın üstüne çıkmıyor belli bir süre sonra çıkıyor ve %33 de doluyor. Yani göstergede bir problem var galiba bilmiyorum ne yapıcam...

kardesim bataryan tam bitsin pc kapansin sonra dedigim islemleri yap pc sarj et 30 u gececektir sadece bir kere yap sonra kendisi kuracak birdaha kaldirmana gerek yok

• Bazı laptoplarda bir özellik vardı %84'den fazla dolmuyordu. Sizin durumda ona benziyor biraz.
  • quote:

quote:

Bu arada bişey farkettim. Laptop açıkken bataryayı bitireyim dedim . %0 a geldiğinde kapanmadı tam 2 saat daha laptop açık kalabildi. Hemde full power çekerken oyun fln açıkken. ve %0 da iken şarz ettiğimde baya bi zaman % 0 ın üstüne çıkmıyor belli bir süre sonra çıkıyor ve %33 de doluyor. Yani göstergede bir problem var galiba bilmiyorum ne yapıcam...

kardesim bataryan tam bitsin pc kapansin sonra dedigim islemleri yap pc sarj et 30 u gececektir sadece bir kere yap sonra kendisi kuracak birdaha kaldirmana gerek yok

Ne yazık ki olmadı dediklerinizi aynen yaptım % 33 ü kesinlikle geçmiyor. full güç çekerken 4.5 saat , balanced de 8 saat fln gidiyor şarz , %0 a gelice bi 2 3 saat daha gidiyor . bu demekki bataryada sorn yok bataryayı tam kullanabiliyorum, sorun windows göstergeyi yanlıs gösteriyor. % 33 gösteriyor ama aslına o %100. tek sorun % 0 da ikende çalıştırdığım için laptopun şarzı ne zmn bitcek anlayamıyorum. ve bilgisayar pat diye kapanıyor. pil de litum olduğu için bu çok sakıncalı ne yazık ki ama böle kullancaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: BrainDamaged

Bazı laptoplarda bir özellik vardı %84'den fazla dolmuyordu. Sizin durumda ona benziyor biraz.

ne yazık ki o durum değil. O nu biliyorum benimkinde de % 90 olarak ayarlıydı zaten %100 e çektim. Bısey değişmiyor bu tamamen başka bir sorun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.